gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Banyo Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Banyo Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Banyo tasarımı için dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Banyo; evimizin diğer bölümleri kadar sık kullandığımız bir alan değildir. Ancak geçirdiğimiz zamanın da kaliteli, konforlu, rahatlatan, stresten arındıran bir ortam olmasını tercih ederiz. Günümüzde artan stres faktörlerinin yaşattığı gerginlikten dolayı bu tarz rahatlatıcı alan dekorasyonlarına gösterilen özen oldukça artmıştır.

Göze hoş görünen, sakin renkler içeren, şık  ve alışılagelmişin dışındaki dekorasyonlar, güne başladığımız ve bitirdiğimiz bir alan olan banyolar için tercih edilen dekorasyon fikirleri içindedir. Banyo dekorasyonu, dekore etmek için küçük ve detaysız görünse de oldukça fazla detay içeren, dikkat edilmesi gereken fazla nokta barındıran oldukça önemli bir alandır.

İlham Veren Banyo Tasarımları Neleri İçerir?

İlham veren bir banyo tasarımı öncelikle bünyesinde minimalist bir yaklaşımı barındırmalıdır. Fazla ve kalabalık bir görünümden kaçınılmalı, seçilen aksesuar ve dekor ürünleri pragmatik olmalıdır. 

Kusursuz bir banyo ancak banyo ölçülerine uygun dekoratif ürünlerin seçimiyle oluşturulabilir. Bunun için küçük banyo formatlarında yüzeyi kaplayan küvetler yerine köşe duşa kabinleri tercih edilmelidir. Duvara monteli klozetler de aynı şekilde yer tasarrufu açısından oldukça kullanışlıdır. Bunun aksine büyük banyolarda da geniş yüzeyli küvetler ve jakuziler dekorasyon için tercih edilebileceği gibi dolap, lavabo seçimlerinde de geniş alanlar içeren seçimler yapılabilir.

banyo tasarımı

Banyo Tasarımlarında Aydınlatma ve Aksesuar Seçimleri

Ferah bir banyo izlenimi yaratmak için aydınlatma oldukça önemlidir. Beyaz bir ışıkla sağlanan aydınlatmada daha ferah, temiz ve geniş bir banyo görünümü sağlanırken, sarı ışıklı aydınlatmalarda bunun tam tersi izlenimler oluşmaktadır. Bu nedenle küçük bir banyo tasarımında aydınlatma daha geniş bir görünüm için beyaz ışık araçları ile sağlanabilir.

Aynı şekilde büyük ve geniş bir yüzeye sahip banyolarda ise sarı ışık rahatlıkla tercih edilebilir. Seçilen banyo aksesuarlarında ise seçilen ürünün neme dayanıklı, lekelerden kolay arınan aksesuarlar tercih edilmelidir.

banyo tasarımı

Kusursuz bir banyo aynı zamanda doğru depolama alanları içermelidir. Bunun için de sepetler, portatif ve bölmeli dolaplar kullanılabilecek ürünler arasında yer almaktadır.