gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Çarpıcı Bir Minimalist İç Tasarım Yaratmak İçin 7 İpucu

Çarpıcı Bir Minimalist İç Tasarım Yaratmak İçin 7 İpucu

Minimalizmin ardında yatan ve genellikle “az iyidir” sloganıyla özetlenen kavramın temelinde derin bir anlam vardır. Bir mekândaki dağınıklığı ortadan kaldırmak ve mekanın esas özelliklerini ortaya çıkarmanın yanında aynı sadeleştirmeyi zihnimizde de yaşatmanın bir yoludur. Minimalist bir iç tasarımın bileşenlerine dalmak için okumaya devam edin ve alanınıza, zihninize temiz bir nefes aldırın!

Minimalist İç Tasarımda Önce İşlevi Düşünün

Minimalist bir ev iç tasarımına geçiş, işlev göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Mekânın zihninizde dinginlik yaratması için öncelikle işlevsel ve kullanımı kolay olması gerekir!

Evinizdeki işlevsel olmayan her şeyi değerlendirerek işe başlayın ve bunları nasıl çözebileceğinizi düşünün. Bu, ihtiyacınız olduğunda işleri daha kolay erişilebilir hale getirmek için minimalist bir düzen oluşturmayı gerektirebilir. Ya da yeni bir alışkanlık edinmenizi sağlayabilir. Örnek olarak, oturma odasında olmaması gereken tüm eşyalar için oturma odanızda bir sepet bulundurmak, alanı sürekli olarak düzenli ve temiz tutmak için çok yardımcı olur.

Depolama Alanınızı Planlayın

Depolama Alanınızı Planlayın

Minimalist bir iç tasarım, dağınıklığa izin vermez. Ancak günlük hayatımız, genellikle rastgele kullanılmış nesnelerle doludur. Sürekli olarak mutfak tezgâhına, yemek masasına ve diğerlerine bir şeyler koyuyoruz. Minimalizme geçişi uzun vadede daha kolay ve sürdürülebilir kılmak için depolama alışkanlıklarınızı düşünün. Antreniz eşyalarınızı bırakmanız için kolay bir yerse, bunları saklamak için bir kutu hazırlayın. Bu sayede pratikliği elde edeceksiniz, sadece o kutuyu kapatarak tüm dağınıklığı gözden kaybedebileceksiniz.

Aynı prensip tüm ev için de geçerlidir. Depolama alanınızı hem bakımı kolay hem de dağınıklığı gözden uzak tutabilecek şekilde yeniden düşünün.

Minimalist İç Mekânlarda Detaylar Önemlidir

Minimalist İç Mekânlarda Detaylar Önemlidir

Her zaman bir iç tasarım paradigması olan şey, minimalizmde daha da geçerlidir. Minimalist bir iç mekânda, görünürde çok az eşya vardır ve tam olarak istediğiniz mesajı iletmek için bunların dikkatle incelenmesi gerekir. Biraz düşünmek gerekiyor, ancak sergilenen öğeler etraflarında daha az görsel dağınıklık ile daha da önem kazanacağından sonuç çok tatmin edici olacaktır.

Çekici bir minimalist iç tasarım yaratmanın harika bir yolu, dekor ve işlevi birleştirmektir. Bir yemek masasının üzerindeki çarpıcı bir aydınlatma armatürünü düşünün: Kesinlikle işlevsel olmasının yanı sıra, alana bir karakter katacak ve hatta odak noktası haline gelebilecektir.

Renk Şemanızda Özenli Olun

Renk Şemanızda Özenli Olun

Minimalizm düzen demektir ve bu, renkler için de geçerlidir. Bir alandaki birçok bağlantısız renk, fiziksel dağınıklık kadar zararlı olan görsel dağınıklık yaratır.

Minimalist bir ev iç tasarımına geçiş, tanımlanmış bir renk şeması seçmek ve ona bağlı kalmaktan geçer. Bu, her şeyin bej veya beyaz olması gerektiği anlamına gelmez, vurgulu renkleri de seçebilirsiniz! Ancak palet bir kez seçildikten sonra, ona özenle bağlanmanız gerekir.

Doku Arkadaşınızdır

Doku Arkadaşınızdır

Yani, tüm dağınıklığı gizlemeniz gerekiyorsa ve görünürde çok az parça varsa, burası sıkıcı bir oda olmayacak mı? Böyle olmak zorunda değil! Farklı dokuları karıştırmak, minimalizme sadık kalarak odaya görsel ilgi ve hareket katmanın harika bir yoludur.

Biraz Boş Alan Bırakın

Biraz Boş Alan Bırakın

Minimalist bir iç mekânda boş alan tasarımın bir parçasıdır. Temiz duvarlar veya serbest köşeler, alanın havadar ve hafif hissettirmesine katkıda bulunur.

Üzerinde hiçbir şey asılı olmayan bir duvar, doğru boya renginde boyandığında yine de son derece ilginç olabilir, serbest bir köşe ise döşemenizin güzelliğini vurgulayacaktır.

Sadelik, Minimalist İç Tasarım Stilinin Anahtarıdır

Sadelik, Minimalist İç Tasarım Stilinin Anahtarıdır

Minimalizm basittir. Mobilyalarınızı, dekorunuzu ve depolamanızı basitleştirerek bunu ev tasarımınıza dâhil edin. Mobilyaların biçim ve işlev göz önünde bulundurularak seçildiğinden emin olun. Sadece ilgili dekoru seçin. Son olarak, depolamanızı basitleştirin ve bakımını kolaylaştırın.

Minimalist Bir İç Tasarım Hizmetine mi İhtiyacınız Var?

Minimalist iç tasarımın sadeliği hayranlık uyandıran bir şeydir. Alanınızdan en iyi şekilde yararlanmak için biraz yardıma ihtiyacınız varsa, bizimle iletişime geçin ve profesyonel bir İç Tasarım Danışmanlığı hizmeti alın!