gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

En Trend 12 Ev Aydınlatması Fikirleri

En Trend 12 Ev Aydınlatması Fikirleri

Bir ev için aydınlatma, herhangi bir alanın tonunu belirlemede çok önemli bir rol oynar. Doğru aydınlatma tasarımı büyük fark yaratabilir. Evinizi aydınlatmak için bu yılın en iyi fikirleri için okumaya devam edin!

İçerik Önerisi: İç Mimarlık Hizmeti Ile Evinizi Tamamen Baştan Yaratabilirsiniz

En Popüler Aydınlatma Trendleri

Aydınlatmanın bir odanın görünümü ve hissi üzerinde büyük bir etkisi vardır. Doğru yapıldığında, alan tam potansiyeliyle parlayacaktır. Bu mükemmellik seviyesine ulaşmanın en iyi yollarından biri, 2023'ün sunduğu en iyi aydınlatma trendlerinden bazılarını kullanmaktır!

1- Sürdürülebilirliği Vurgulayın

Sürdürülebilirliği Vurgulayın

Aydınlatma ve tüm iç tasarım trendleri arasında popüler olan, çevre dostu tasarım seçeneklerine odaklanmaktır. Hiçbir düşüş belirtisi göstermeyen sürdürülebilir aydınlatma çözümleri kesinlikle kalıcıdır. LED ampuller, düşük enerji tüketimi ve genel olarak uzun ömürlülüğü ile mekanlarımızı aydınlatma şeklimizi değiştirdi. Buna ek olarak, bambu veya geri dönüştürülmüş cam gibi sürdürülebilir malzemelerden yapılmış aydınlatma armatürleri de bulabilirsiniz. Bu dünya dostu seçenekler karbon ayak izinizi azaltmaya yardımcı olur ve evinizi çevre açısından daha kabul edilebilir hale getirir.

2- Doğal Işığı Kullanın

Doğal Işığı Kullanın

Doğanın ışık kaynağı, bir odanın estetiğinde olduğu kadar sağlığımız ve zindeliğimizde de önemli bir rol oynar. Bu nedenle fırsatlar ölçüsünde doğal ışıktan tam olarak yararlanın. Bu, bazı pencereler için şeffaf perdeler seçmek anlamına gelebilir. Sonuç olarak doğal ışık, odaya doğrudan gelebilir.

3- Lüks Katmanlı Aydınlatma

Lüks Katmanlı Aydınlatma

Katmanlı aydınlatma giderek daha popüler hale geliyor. Modaya uygun ve şık olmasının yanı sıra, birçok işlevsel fayda da sağlıyor. Sadece bir tanesinden bahsetmek gerekirse: Mekanınızda, her biri özel ihtiyaçlara uygun kendi aydınlatma şemasına sahip farklı bölgeler oluşturmanıza olanak tanır. Nihayetinde, mükemmel şekilde aydınlatılmış bir iç mekân tasarlamak için farklı aydınlatma seviyelerine ihtiyaç vardır.

Mutfak Aydınlatma Trendleri

Mutfak aydınlatma trendleri hakkında d ayrıca araştırma yapmak gerekebilir. 2023 için, güzel olacağını düşündüğümüz birkaç önemli görünüm var.

4- Benzersiz Bir Sanatsal Değişim

Benzersiz Bir Sanatsal Değişim

Mutfak aydınlatma tasarımı sanatsal bir gelişim geçiriyor. Sarkıtlar her zaman popüler bir seçim olsa da daha ilginç aydınlatma armatürleri ön plana çıkıyor. Dramatik avizelerden modern lineer sanat eserlerine kadar, mutfağınız için mükemmel ışığı seçerken yaratıcılığınızın akışına izin verin.

5- Metalik Kaplamaları Karıştırın ve Eşleştirin

Metalik Kaplamaları Karıştırın ve Eşleştirin

Kaplamalar söz konusu olduğunda, 2023 aydınlatma trendi, benzersiz ve şık bir görünüm elde etmek için farklı metalleri birleştirmenin devam edeceğini öngörüyor. Özellikle mutfakta bunu kendi avantajınıza kullanabilirsiniz. Aydınlatma armatürlerinizin rengini mutfaktaki diğer donanımlarla eşleştirerek seçin. Bu trend, büyük bir makyaj yapmadan veya bir servet harcamadan evinize lüks bir dokunuş eklemenizi sağlar. 

6- Stil için Downlight'ları Kullanın

Stil için Downlight'ları Kullanın

2023'te de devam edecek olan popüler bir aydınlatma trendi, downlight armatürlerin çok yönlü kullanımıdır. Bu downlight aydınlatma sadece mimari özellikleri vurgulamak için değil, aynı zamanda mutfak görev aydınlatması sağlamada da mükemmeldir.

Downlight seçerken, kullanım alanınıza uygun bir boyutta model seçmeye dikkat edin. Bu, ışığın mekânı boğması yerine tamamlamasını sağlayacaktır.

Yemek Odası Aydınlatma Trendleri

Aydınlatma, herhangi bir odanın en önemli unsurlarından biridir ve yemek odası da elbette bunlardan biridir. Ne de olsa yemek yemek için arkadaşlarınız ve ailenizle bir araya geldiğiniz yerdir. Doğru aydınlatma havayı belirleyebilir ve deneyimi daha da özel hale getirebilir.

7- Çoklu Sarkıtlar

Çoklu Sarkıtlar

Sarkıtlar bir süredir aydınlatma dünyasında trend olmuş durumda. Ancak şimdi yemek masasının üzerindeki sarkıtlar özellikle açık kat planlarında popüler. Odalar arasındaki armatürlerin aynı olması gerekmez, ancak benzer stil ve şekiller seçmek aydınlatma düzeni arasında güzel bir denge oluşturmaya yardımcı olur.

8- Avizeler Temel Unsur Olmaya Devam Ediyor

Avizeler Temel Unsur Olmaya Devam Ediyor

Avizeler, 2023 yılında bile trend aydınlatma armatürlerinin başında yer almaya devam edecek. Bu, büyük ölçekli kristal avizeler veya büyük bir etki yaratan benzersiz tasarımlı modern ışıklar gibi ifadeleri içerir. Böylesine önemli bir unsuru kullanarak, yemek odanızda kolayca cesur bir tasarım ifadesi oluşturabilirsiniz.

9- Heykelsi İfadeler

Heykelsi İfadeler

Aydınlatma sadece işlevsel olmak zorunda değil, aynı zamanda güzel de olabilir. Yemek odası aydınlatma trendleri, masanın üzerinde ışıklarını parlatan sanatsal ekranların bolluğuna tanık oluyor. Özellikle türünün tek örneği şekil ve boyutlardaki üfleme cam parçalar popüler. Bu armatürlerin arkadaşlarınızla ve ailenizle akşam yemeğinde sohbet başlatıcı olacağından bahsetmiyoruz bile!

Oturma Odası Aydınlatma Trendleri

Oturma odanızı aydınlatmak söz konusu olduğunda, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek vardır. Ancak en güncel trendleri arıyorsanız, işte 2023 için en popüler aydınlatma stillerinden bazıları.

10- Akıllı Aydınlatmalar

Akıllı Aydınlatmalar

Akıllı telefon veya başka bir mobil cihaz aracılığıyla kontrol edilebilen trend aydınlatma armatürleri zaten büyük bir trend oldu. Artık akıllı aydınlatma sistemleri evinizdeki atmosfer ve enerji tüketimi üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlıyor. Ruh halinize veya aktivitenize uygun farklı aydınlatma sahneleri oluşturabilir ve hatta ışıkları belirli zamanlarda açılıp kapanacak şekilde programlayabilirsiniz.

11- Yerden Tasarruf Sağlayan Aplikler

Yerden Tasarruf Sağlayan Aplikler

En yeni aydınlatma trendlerinden biri de yer sıkıntısı çekenler için kullanışlı. Duvar aplikleri, zemin lambalarının yerini alarak hem görev aydınlatması sağlıyor hem de yer açıyor. Ayarlanabilir ve kapsayıcı stiller oturma odası için en iyisidir. Bu sayede ihtiyaç duyulmadığında ortadan kaldırılabilir.

12- Mimari Özellikleri Vurgulayın

Mimari Özellikleri Vurgulayın

2023'ün en önemli aydınlatma trendleri arasında bir evin mimari özelliklerini vurgulayan vurgu ışıkları da yer alıyor. Sanat ve dekoru sergileyen oyuklardaki ışıkları, aydınlatılmış bir sütunu veya gömme bir tavanı vurgulayan şerit LED'leri düşünün. Tüm bunlar evinizi özel kılan özellikleri geliştirir.