gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Modern Rustik İç Tasarım Yaratmak İçin En İyi 7 İpucu

Modern Rustik İç Tasarım Yaratmak İçin En İyi 7 İpucu

Modern ve rustik genellikle iki farklı iç mimari tasarım kategorisine girer. Sonraları ikisi arasında güzel bir ilişki kuruldu. Modern tasarımın temiz çizgileri ve lüks kaplamalarıyla harmanlanmış rustik tasarımın doğal ve rahatlatıcı özellikleri, en ilgi çekici (ve popüler) iç tasarım stillerinden birini yarattı.

Modern Rustik Tasarım

Bu içeriğimizde, kendi evinizde kusursuz bir modern rustik iç tasarım yaratmak için en iyi 7 ipucu bulacaksınız!

1. Modern Rustik Tasarım Denince: Ahşap Vurgular

Modern Rustik Tasarım Denince: Ahşap Vurgular

Modern rustik tarzda bir iç tasarım elde etmeye çalışırken, bu ideal modern rustik havayı vermek için birkaç temel unsur vardır. Tüm modern rustik odalarda önemli bir unsur, ahşap aksanların kullanılmasıdır. Ahşap elemanlar, benzersiz sehpa veya aksesuarlar olsun, ahşabın sıcak tonları her zaman memnuniyetle karşılanır.

Modern rustik oturma odası iç tasarımı

Akılda tutulması gereken iyi bir kural, benzer ahşap tonlarını kullanmaktır. Alanınıza daha sıcak bir his veriyorsanız, daha zengin renkli vurgular kullanın. Daha çok havalı bir his seviyorsanız koyu ahşaplar ve gri tonlar tam size göre!

2. Modern Rustik Tasarımda Nötr Renk Şemaları

Modern Rustik Tasarımda Nötr Renk Şemaları

Nötr sıkıcı demek değildir! Nötr bir renk düzenini renklendirmenin harika bir yolu, kırlentlerle ince renk patlamaları eklemektir. Alanda başka bir renk denemeyi istiyorsanız, geçişleri kolaydır ve görünümü tamamen değiştirebilirler!

Nötr modern rustik oturma odası tasarımı

Renk düzenini nötr tutmak, otomatik olarak daha rahatlatıcı bir atmosfer yaratır. İdeal Modern Rustik Oturma Odası Fikirleri uygulandığında bu atmosferde herkes, rahat, konforlu ve misafirperver hissetmelidir. İki tarzın bir araya gelmesi nedeniyle herkesin keyif alabileceği bir alan.

3. Rahat Tekstillerle Biraz Yumuşaklık Katın

Rahat Tekstillerle Biraz Yumuşaklık Katın

Kusursuz bir şekilde dekore edilmiş modern rustik bir ev, bol miktarda rahat tekstil olmadan tamamlanmış sayılmaz. Modern tasarımın temiz çizgileri bazen sert görünebileceğinden, alanı tekstil kullanımıyla dengelemek önemlidir. Yumuşak dokuyu alana entegre etmek, modern rustik tasarım stilini bu kadar sıcak yapan şeyin büyük bir faktörüdür.

Modern rustik yatak odası iç tasarımı

Tekstil derken sadece yastık ve perdeden bahsetmiyoruz. Etkileyici dokuları da içeren bazı çarpıcı mobilya seçenekleri var. Döşemeli ve döşemesiz mobilya karışımını birleştirmek, sıcak ve rahat hissi zahmetsizce korumanın kolay bir yoludur.

4. Modern Rustik Tasarım Antikaları Sever

Modern Rustik Tasarım Antikaları Sever

Eklektik tarzı selamlayan modern rustik oturma odaları, antikaları tasarıma dahil etmek için mükemmel bir yerdir. Alana kişisel hatıraları eklemek sadece harika sohbet başlatıcıları değil, aynı zamanda onları gördüğünüzde yüzünüzde bir gülümseme de getirir. Bu hepimizin evlerimiz için sahip olması gereken bir hedef değil mi? Bu ister ayrılamayacağınız bir mobilya parçası ister sergilemeyi sevdiğiniz bir koleksiyon olsun, modern dokunuşlar ve antika eklemeler arasındaki kontrast, alanı daha toplanmış ve yaşanmış hissettirir.

5. Malzemeleri Doğal Tutun

Malzemeleri Doğal Tutun

Sadece renk şemaları değil, malzemeler de doğal olmalıdır. Çoğu modern rustik bir mekânda bir çeşit ahşap veya taş bulacaksınız. Temel olarak, tek yapmanız gereken kendinize sormak, bu doğadan gelmiş gibi görünüyor mu? Cevabınız evet ise, muhtemelen odaya iyi bir ektir.

Modern rustik ev tasarımı

Ham yığılmış taş şömine veya sıcak panelli ahşap tavan gibi unsurların kullanılması, doğa ile bütünlük hissi verir. Bu tür cilalar ayrıca gözü rahatlatır ve görsel gerginliğe neden olmaz. Aslında, rahatlık yayarlar.

6. Modern Rustik Mobilyalarda Olması Gerekenler

Modern Rustik Mobilyalarda Olması Gerekenler

Rustik tarzda ev tasarımının anahtarı modern mobilyalardır. Doğal malzemelerle harmanlanmış modern mobilyaların eklenmesi, mekanları en çarpıcı kılan şeydir. Bu, tüm mobilyaların modern olması gerektiği anlamına gelmez.

Modern Rustik Mobilyalarda Olması Gerekenler

Rustik modern mobilyalar söz konusu olduğunda, göze “sert” gelip gelmeyeceğini düşünmek önemlidir. Parçanın kalın çizgileri varsa ve bunun çok fazla hissedilmesinden endişeleniyorsanız, yumuşaklık eklemenin yollarını düşünün. Çoğu zaman vurgulu bir yastık veya battaniye harika bir çözümdür.

7. Modern Rustik İç Mekanlarla Daima Dışarıyı İçeri Getirin

Modern Rustik İç Mekanlarla Daima Dışarıyı İçeri Getirin

Modern bir rustik evin anahtarı, dış mekânı iç mekanla birleştirmeye odaklanmaktır. Herhangi bir iç kaplamayı değiştirmeden bunu yapmanın en kolay yolu bitkileri dahil etmektir. Sahte yeşillikler de aynı derecede iş görebilir.

Modern rustik oturma odası iç tasarımı

Bir odaya yeşillik eklemek, evinizi gerçekten ev gibi hissettiren rahat yumuşaklığı getirmenin bir başka harika yoludur.

Modern rustik iç tasarımınıza hemen başlayın

Hem modern hem de rustik stiller kendi başlarına güzel olsa da iki stili bir araya getirmenin, hepimizin evlerimizde aradığı güzel bir ev havası yarattığı konusunda hemfikir olabiliriz. Modern tasarım stilinin temiz çizgileri, rustik tasarım stilinin pürüzlü kenarlarıyla mükemmel bir şekilde tamamlanarak ideal çifti oluşturur. Kendi modern rustik tasarımınıza nasıl başlayacağınız konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, Gizem Pakyürek İç Mimarlık Ofisi ile Ücretsiz İç Tasarım Danışmanlığı randevusu alın!