gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

2023 İç Tasarım Trendleri ile Evinizi Yenileyin

2023 İç Tasarım Trendleri ile Evinizi Yenileyin

Moda olan şeyler sadece estetik duyarlılıklarımıza değil, aynı zamanda nasıl yaşamak istediğimize de hitap eder. Eğilimlerimiz genellikle yeni bir yaşam biçimine doğru sürekli bir gelişme gösterir. Bununla birlikte, 2023'ün iç tasarım trendleri hemen hemen herkesi tatmin edecek.

Gelişim ve değişim hayatın değişmezleridir. Bu nedenle, her gün yeni ve heyecan verici olanı dört gözle bekleyebiliriz. Ve sene sonu gelmişken 2023'te heyecan uyandıran iç tasarım trendlerini görmeye hazırız. Bazı çağdaş tasarım stili fikirleri, şu anda tasarım dünyasının sevdiği şeyleri geliştirir ve güçlendirir.

En Sıcak İç Tasarım Trendleri 2023

Yeni yılda yumuşak kenarlar, dramatik vurgular ve rahat parçalar trend iç tasarım parçaları olacak. Tarzınız ne olursa olsun, ev dekorasyonu trendleri 2023'te iç mekanları daha da samimi hale getirecek. 

Hayat bir resim ise, yakında hayatın anlarını renklendirmek için yeni bir paletiniz olacak. Birkaç yeni gelen ama aynı zamanda güvenilir favoriler, 2023 için en iyi iç tasarım renk trendlerini oluşturacaklarından eminiz.

Sağlıklı Parçalara Odaklanın

Sağlıklı Parçalara Odaklanın

Son yıllarda, sağlık temalı parçalar hemen hemen her yerde bir tema haline geldi. Sağlıklı yaşamı kolaylaştırmaya yönelik bir ortam büyük bir fark yaratabilir. Aslında, sağlıklı yaşam tasarımı, farkındalık pratiğinin görünür olmasını sağlayabilir. Dolayısıyla, yeni yılda önümüzdeki aylarda güzel ve sağlıklı alanları sıklıkla göreceğinize bahse girebilirsiniz. 

Yetenekleri Artıran Çalışma Alanları  

Yetenekleri Artıran Çalışma Alanları  

İster evde ister ofiste olsun, çalışma alanları yeniden tanımlanıyor. Ancak, bu alanlar son derece bireyselleştirilmiş tasarımları şu anda görmektedir. Ofis, çalışmayı daha konforlu hale getiren unsurlar içerebilir. Mobilya tasarımından yerleşim düzenine ve iç mekân döşemesine kadar, çalışma alanı, kullanımını ve çalışan üretkenliğini artırmak için mutlu bir şekilde yenileniyor. Evden çalışıyorsanız, bu, iç mekânı tam ihtiyaçlarınıza göre ayarlama şansınız olduğu anlamına gelir. 

Gelişmiş Çok Fonksiyonlu Evler

Gelişmiş Çok Fonksiyonlu Evler

2023'teki iç tasarım trendleri, çok işlevli evleri kesinlikle destekleyecektir. Özenle tasarlanmış iç mekanlar, günlük aktivitelerin yanı sıra eğlence ve egzersize de ev sahipliği yapıyor olacak. Sonuç olarak, lüks film ve oyun salonlarının, spor salonlarının ve saunaların sayısının artacağı kesin. 

Tasarım Çamaşırhane ve Lobiler

Tasarım Çamaşırhane ve Lobiler

Dokunulmayan oda kalmadı. Tasarımcılar ve iç mimarlar, ev halkına hizmet eden alanlar yaratmaya daha fazla odaklanıyor. Bu yüzden her santim önemlidir. Lobi ve çamaşır odaları gibi alanlar da tasarımcıların el attığı alanlar olacaktır. Sonuç olarak, evler, giriş yolundan en kullanışlı alanlara kadar aynı havaya sahip olacak. 2023'ün iç tasarım trendleri kesinlikle bir iç mekânın her köşesini süsleyecek. 

Doğal Işığı En Üst Düzeye Çıkarın 

Doğal Işığı En Üst Düzeye Çıkarın 

İnsana nelerin fayda sağladığını ne kadar çok bilirsek, mümkün olan yerlerde bu unsurları iç mekanlarda o kadar çok görürüz. Doğal ışık, mevcut ve gelecekteki tasarımlarda çok kullanılacak bir özelliktir. Büyük, çıplak pencereler, beyazlar ve yansıtıcı yüzeylerle doğal ışığı en üst düzeye çıkarmaya yönelik yenilenmiş bir tasarım anlayışı var. Doğal ışık uyku düzenimizi, odaklanmamızı ve ruh halimizi iyileştirebilir. 

Nostalji İçeren Alanlar

Nostalji İçeren Alanlar

İyi bir iç tasarım, rahatlık ve ferahlık getirebilir. Aynı zamanda bir nostalji duygusu uyandırabilir. 2022'de de sık sık önümüze çıkan bir anlayıştı nostaljik öğeler. 2023'ün iç tasarımı ve renk trendleri, hoş ve tuhaf bir hava yaratmak için nostaljiyle oynayacak. Pastoral desenler ve pastoral sanat eserleri, kesinlikle iç mekanlara şiirsel bir dokunuş katacaktır.

Eğrilere Evet Diyoruz

Eğrilere Evet Diyoruz

Yaylar ve yuvarlak şekiller bir süredir iç mekanlara girmiş durumda. Hilal kanepeler, lale ve yumurta sandalyeler ve dairesel kilimler yavaş yavaş ilgi odağı oldu. Şimdi ise 2023 ev dekorasyonu trendleri devam ediyor. Dikdörtgen aynalara, mimari detaylara ve mantar aydınlatmaya merhaba deyin.

Spot Işığı Oyukları

Spot Işığı Oyukları

Rönesans'tan bu yana, nişler ve girintiler, sanat eserlerini, özellikle heykelleri vurgulamak için harika birer araçtı. Ancak yüzyıllar geçtikçe bu alanlar toz toplayıcılara dönüştü.

Günümüzde, bu eşsiz mimari özellikler yeniden ilgi görüyor. Ayrıca, oyuklar ve nişler, güzel bir dekor sergilemekten daha fazlasını yapabilir. İşlevli köşeler haline gelirler. Yerden tasarruf edebilir, görsel ilgi ekleyebilir veya bir sanat köşesi oluşturabilirler. Boyutları ne olursa olsun, bu rahat alanlar, içindeki dekoru ve mobilyaları vurgulayacaktır. 

Büyük Boy Kolyeler

Büyük Boy Kolyeler

Boyut, ölçek ve orantı ile deneyler yapmak en çekici sonuçları getirebilir. Tasarımcılar ve iç mimarlar kasıtlı olsun ya da olmasın, büyük boyutlu eklemeler yapmaya niyetliler. Cesurca boyutlandırılmış aydınlatma, yalnızca herkesin dikkatini çekmekle kalmaz, aynı zamanda benzer orantılara sahip bir ortamda mükemmel görünür. Sonuçta, önümüzdeki yıllarda birçok iç mekânda bu şekilde tasarımsal dokunuşlar göreceğiz.

Mükemmel Kusurlar

Mükemmel Kusurlar

2023 ev dekorasyonu trendleri denildiğinde en iyisi organik, el yapımı ve yerel unsurlar olacak gibi. Bunun estetik için anlamı daha özgün ve taklit edilemez parçalardır. Ham ama rafine kalite, dekorun geleceğidir. Enfes zanaat ve vizyon, dekoru ve mobilyaları imrenilebilir ve modaya uygun olarak ayıracaktır.

Nazik Altın Rengi

Nazik Altın Rengi

Dünyevi ve nötr! Sıcak ama nazik görünen altın rengi, ışıltılı metaliklerin daha organik bir versiyonunu tanıtacak. Üstelik günbatımında bir çölün güzel manzaralarını andırıyor. Bu nedenle, herhangi bir modern estetiğe uyacaktır. Aynı zamanda geleneksel nötrler için hoş bir alternatif ve tamamlayıcı olacaktır. 

Dış Mekândan Esinlenin

Dış Mekândan Esinlenin

Yeşil tasarım yaygınlaştıkça, iç mekanlar fazla yapay hissettiren renklerden uzaklaşıyor. Tonlar daha nazik ve göze daha samimi geliyor. Sonuç olarak, iç mekanlar, dış çevrelerinden sorunsuz bir şekilde etkilenir. 2023 ve gelecek yılların iç tasarım trendleri, kesinlikle daha birçok dış mekan-iç mekan karışımı görecek. 

Hibrit Mavi-Yeşil Renkler

Hibrit Mavi-Yeşil Renkler

Pantone'nin deniz mavisi tonu Verdigris, önümüzdeki yıllarda iç mekanları canlandırmayı vaat ediyor. Adını bakır üzerinden oluşan pigmentlerden alır. Zümrüt ve fesleğen gibi zengin, gerçek yeşilliklerden hafif bir hareket, ama aynı derecede ruhani. Ayrıca, yeşil-mavi karışımı, denizin ve karanın en iyi özelliklerine odaklanmayı veya canlanmayı teşvik etmesi gereken alanlara getiriyor. 

Katmanlı ve Tek Renkli Alanlar

Katmanlı ve Tek Renkli Alanlar

Mobilya ve dekoru sakin tutmak, özel alanları da tanımlayacaktır. Tek renkli bir iç mekân herhangi bir tonda olabilir. Ana rengin biraz farklı tonlarına sahip olabilirken, dokular ve şekiller görsel olarak ilgi çekici bir alan yaratır. Katmanlı monokrom, huzurlu ve sabit bir atmosfer oluşturur.

Sağlıklı Bir Akış 

Sağlıklı Bir Akış 

Bir düzen, bir iç mekândaki tüm farkı yaratabilir. Pozitif bir atmosfer için serbest akış hareketi şarttır. Bu nedenle bir oda planını yeniden düşünmek çok önemlidir. Daha azı daha fazladır, ancak minimalist anlamda değil. Bunun yerine, bölgeler arasında daha fazla mesafe ve iyileştirilmiş bir trafik akışı tercih edilecektir.

Olumlu bir düzen, Doğu'dan etkilenen 2023'ün bir dizi iç tasarım trendinden biridir. Feng shui, wabi-sabi, ikigai ve japandi estetiği, iç tasarımı büyük ölçüde etkiler. Ayrıca, yeşil uygulamaların Asya'dan gelen bir kökleri de vardır.

İç Tasarımda Saflık ve Sadelik

İç Tasarımda Saflık ve Sadelik

Halihazırda var olanı tedarik etmeye ve yeniden kullanmaya daha fazla önem vermek, tasarımların şeklini iyileştirmektir. Daha spesifik olarak, doğal, temiz çizgiler daha karmaşık alternatiflere göre öncelikli olacaktır. Bu, sırayla, bir iç mekânda var olan süsleme veya detayı da vurgulayacaktır. 2023 iç tasarım trendlerinde kesinlikle bir denge var, çünkü bazıları dekorasyona, bazıları ise zarif estetiğe yöneliyor.

2023 İç Mimari Trendleri ile Evinizi Yenileyin

Yarının trendlerine hayran olmak bir şey, onları mantıklı bir şekilde birleştirmek ve uygulamak başka bir şey. Profesyonel bir iç mimari destek almak geleceğin trendlerine uygun bir iç mekân yaratmanıza yardımcı olabilir. Daha fazlasını öğrenmek ve İç Tasarım Danışmanlığı planlamak için Gizem Pakyürek İç Mimarlık ile iletişime geçebilirsiniz.

Gizem Pakyürek İç Mimarlık