gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

İç Mekan Tasarımı için 3 Tasarım İlkesi ve 5 İpucu

İç Mekan Tasarımı için 3 Tasarım İlkesi ve 5 İpucu

İç Tasarım Nedir?

İç tasarım, mimari ve mekan planlamasına odaklanan, ev iç mekanları ve işletmeler için uyumlu ve estetik açıdan hoş tasarımlar yaratan bir çalışma alanıdır. Profesyonel iç mimarlar, bu alanda eğitim alırlar ve iş hayatında da uzman tecrübesi edinirler.

İç mekan tasarımına başlarken, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç temel iç tasarım bilgisi vardır:

Stil

Başlangıçta bir iç tasarım stili seçmek, alanınızı uyumlu ve odaklı tutmanıza yardımcı olacaktır. Eskitme, şık, yüzyıl ortası modern, endüstriyel, İskandinav tarzı veya çiftlik evi tarzı gibi aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda dekorasyon stili vardır. İç mekan dekorasyon tarzlarının çoğu kendi benzersiz tasarım öğeleri, renk şemaları veya renk paletleri uygulamalarını kapsar. Kat planları ve duvar sanatı stilleri de bulunur.

Şu anda hangi tasarım trendlerinin popüler olduğu da dahil olmak üzere birkaç farklı stille tanışın ve hangi stilleri ve dekorasyon fikirlerini beğendiğinizi tespit edin.

Odak Noktası

Her odanın bir odak noktası olmalıdır: bir sanat eseri, bir şömine veya güzel bir kanepe gibi. Odaya girenlerin dikkatini çeken ilginç veya güzel bir parça. 

Burada aşırıya kaçmamaya dikkat edin: Bir yaşam alanında çok fazla odak noktanız varsa, aşırı yorucu ve odaklanmamış hissetmeye başlarsınız.

Denge

Her odada dengeyi sağlamak için mobilyalarınızın ve aksanlarınızın görsel ağırlığını dağıtmanız gerekir. Ölçek (büyük ve küçük öğeler), doku (sert ve yumuşak öğeler) ve konumu (yüksek, göz hizasında ve alçak yerleştirme, sola ve sağa yerleştirme) planlayın. Tek bir alandaki ince kontrastlara dikkat ederseniz, eksiksiz ve dengeli hissettiren mekanlar yaratabilirsiniz.

İç Tasarım için 5 İpucu

Oturma odaları ve sehpalar dünyasına dalmaya hazır mısınız? İç tasarım yapacağınız alan için size yardımcı olacak hızlı bir kaç ipucu paylaşalım.

Dikkatli Harcayın: İç tasarım projesi yürütürken, işleri ağırdan almak ve hangi öğelerin sizin için önemli olacağına karar vermek en iyisidir. Görsel olarak dikkat çekecek ağır öğelere daha fazla bütçe ayırın. Kaliteli mobilya parçaları ve yataklar gibi. Bunları bulduktan sonra, aksan öğeleriniz ve kendin yap ev dekorasyonunuzla boşlukları doldurabilirsiniz.

Aydınlatmayı Önemseyin: İyi tasarlanmış bir oda, uygun olmayan aydınlatma nedeniyle bozulabilir, bu nedenle aydınlatmayı bütçenize dahil ettiğinizden emin olun. Pencereler (doğal ışık için), zemin lambaları, tavan lambaları, vurgulu aydınlatma ve beyaz veya açık renkli duvarlar ve mobilyalar, karanlık veya küçük bir alanı ferah göstermenin harika yollarıdır.

Aksan Parçalarını İyi Kullanın: Bazı iç mimarlar, bir odadaki "büyük" parçalara (kanepeler, kilimler, şifonyerler ve masalar gibi) odaklanır ve küçük şeyleri unutur. Vurgu parçaları, bir odayı daha kişiselleştirilmiş ve görsel olarak daha ilginç hissettirmek için harika bir yoldur, bu nedenle rafları ve sehpaları canlandırmak için kullanabileceğiniz kaseler, kitaplar ve diğer süslemeler gibi şeylere dikkat edin.

Mobilyalarınıza Nefes Alması için Yer Açın: Yeni bir mobilya aldığınızda, onu duvara yaslamak doğal bir eğilimdir. Ancak bu, bir odayı sert ve düz hissettirebilir. Bunun yerine, odanıza daha havadar bir his vermek için mobilyalarınızı duvarlardan en az birkaç santim uzakta tutun.

Eviniz Bir Showroom Değildir: Şu anda kendi evinizin dekoru ve iç mekanı üzerinde çalışıyorsanız, iç tasarım dergilerinde ve yayınlarında gördüğünüz profesyonel fotoğraflardaki gibi görünmeye çalışmayın. Bunlar, içinde yaşamaktan ziyade tasarım ilkelerini ve mobilyalarını sergilemek içindir. Bunun yerine, evinizin muhteşem tasarım ve yaşanabilirlik arasında mükemmel bir dengeye sahip olması için daha duygusal parçalar atın.

Gizem Pakyürek İç Mimarlık ofisi olarak hayata geçirdiğimiz iç mekan tasarımı örneklerimizi inceleyebilirsiniz.

Cafe ve Restoran Projelerimiz