gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Cafe İç Mekan Tasarımı İçin 5 Önemli İpucu

Cafe İç Mekan Tasarımı İçin 5 Önemli İpucu

Güzel bir cafeniz var ve oldukça güzel kahve sunumları yapıyorsunuz. Pastalarınız, atıştırmalıklarınız ve tostlarınız göz dolduruyor. Ancak mükemmelliğe ulaşmanız için önem vermeniz gereken bir nokta daha var: cafenizin tasarımı. Sizin için ideal cafe tasarımını ve yerleşimini seçme konusunda bir kararınız olmalı. Bu yazımızda cafe iç mekanı tasarımı belirlemede size yardımcı olacak 5 ipucu vereceğiz.

1- Hedef Kitlenizi İyi Belirleyin

Cafenizi benzersiz kılan özellikleri veya bu özelliklerin hedef kitlenize niçin cazip gelebileceği konusunda emin olmalısınız. Cafenizin görünümü eski moda mı olacak yoksa modern çizgili mi? Retro mu, sofistike mi? Misaafirleriniz için sunduğunuz atmosfer nasıl olmalı? Rahatlatıcı ve sağlıklı? Tüm bunları belirlemek ve ona göre yol izlemek gerekiyor.

Cafe tasarım konsepti büyük oranda hedef kitlenize bağlı olmalıdır. Sonuçta, ortalama üstü yaştaki kişilerin beklentileri gençlerinkinden farklı olacaktır. Cafenizin diğer önemli detaylarına odaklanmak ve mekanda tutarlılık sağlamak için kitlenizden %100 emin olun!

2- Mağaza Cephesi ve Planı

Cafenizin dış görünüşü nasıl olacak? Açık alanda oturma yeriniz var mı? Bu gibi birçok soru cevaplanmalıdır. Daha sonra tasarım için ilk adımlar atılmalıdır. Atılan adımlar belirlenen hedef kitlenin beklentisini karşılamalı. Ne onları korkutup uzaklaştırmalı, ne de bekledikleri konfor seviyesinden ödün verilmeli. Her detay en ince ayrıntısına kadar düşünülmeli.

3- Tabela

Tabelanız kahve dükkanınızın tasarım konseptini yansıtmalıdır. Örneğin, ahşap fonlu eski moda bir kahve dükkanı tabelası mükemmel bir seçimdir. Aynı şey, tabelada kullanılan yazı tipinde de geçerlidir. İşaretinizin okunması ve ayırt edilmesi kolay olduğundan emin olun. Tabela, genel kafe tasarımının bir parçasıdır. Aynı zamanda, insanların sizi seçmeleri için ve sunduğunuz hizmetten bir parça ipucu alabilmeleri için öne çıkması gerekir.

4- Mağaza İç Tasarımı

Müşterileri kapıda içeri girmeye ikna etmek sadece bir başlangıçtır. Cafenizin iç tasarımını nasıl seçeceğiniz de aynı derecede önemlidir. Renk şeması, duvar dekoru, tezgâh, yemek alanı, oturma alanı, vitrinler, menü panosu, hatta tuvaletler: konseptiniz tüm kafeteryanızda tutarlılık içinde olmalıdır. İstediğiniz havayı yaratan malzemeleri, renkleri ve aydınlatmayı seçin.

5- Mağaza Düzeni

Cafenizin düzeni, iç tasarımın önemli bir bileşenidir. İç mekan düzeniniz, personelinizin ne kadar verimli çalıştığını ve misafirlerin ne kadar rahat hissettiğini belirleyecektir. Cafe tasarımınızı hem çalışanın hem de müşterinin bakış açısıyla değerlendirin. Barista, tahsis edilen alanda verimli olarak çalışabilir mi? Gerektiğinde personeliniz diğer tarafa hızlı bir şekilde ulaşabilir mi? Müşteriler, cafenize girdiğinde sipariş sürecinizin nasıl işlediğini anlayabilecekler mi? Cafe sahipleri genellikle sezgisel bir yerleşim tasarımının alt çizgilerini nasıl etkileyebileceğini hafife alıyor. Mükemmel düzen, personel arasında verimliliği artırır ve müşterilerinizin deneyimini artırır.

Mükemmel cafe tasarımı, konseptinizin müşterileriniz tarafından kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını gerektirir.