gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

2023 İçin 10 Kahve Dükkanı Dekoru Fikri

2023 İçin 10 Kahve Dükkanı Dekoru Fikri

Kafe dekoru sade ve şık, parlak ve renkli, sakin ve vintage veya bunların arasında herhangi biri öne çıkarılarak düzenlenebilir. Kahve dükkanı dekorasyonu için 10 fikirden oluşan bu listeye göz atın ve ilham alın.

Harika bir kahve, davetkar bir atmosfer, klavyelerin hafifçe tıklatılması ve sessiz kahkahalar... kahve dükkanları bir fincan kahve alıp içmek için hizmet veren dükkanlardan daha fazlasıdır. Aynı zamanda önemli üçüncü alanlar ve topluluk merkezleri olarak da hizmet verirler.

Kahve dükkânı dekorunuzdan menü öğelerinize, kahve dükkânı teknolojinize, konumunuza ve daha fazlasına kadar, markanızla tutarlı ve müdavimleri çekecek kadar akılda kalıcı bir fiziksel ve çevrimiçi alan oluşturmak isteyeceksiniz.

İyi haber şu ki, bir kahve dükkânı veya kafe tasarlamak için tek bir "doğru" formül yoktur; kafe dekor fikirleri modern ve klasikten ultramodern ve şıka kadar değişebilir. Lafı daha fazla uzatmadan, işte hayal gücünüzü harekete geçirecek 10 kahve dükkânı dekoru fikri.

Kahve Dükkanı İçin Dekor Fikirleri

1- Duvar Dekoru Bulun

Duvar Dekoru Bulun

Kahve dükkanınızın rekabette öne çıkmasını istiyorsanız, bazı benzersiz kahve dükkânı dekorlarına yatırım yapın. Bazı kişisel parçalar eklemekten de korkmayın! Önemli olan, kahve dükkânı duvar dekorunuzu kendiniz ve markanız için doğru hale getirmektir. Duvar dekoru için bir başka seçenek de dönüşümlü bir galeri ile yerel sanatçıları desteklemektir. Duvar sanatı, kafenin tasarım unsurlarıyla uyumlu olacak şekilde sıcak, toprak tonlarından oluşan bir paletle özenle seçilebilir.

2- Duvarları Boyayın veya Bir Vurgu Duvarı Oluşturun

Hâlâ duvarlardan bahsettiğimize göre, boş duvarlara hayat katmanın tek yolu sanat değildir. Duvarlarınızı markanıza uygun bir renge boyamayı düşünün. Vurgulanmış bir duvar, endüstriyel tarzdaki modern bir mekanda kesinlikle göze çarpıyor ve selfie çekmek veya latte sanatının fotoğraflarını çekmek için mükemmel bir zemin oluşturuyor.

3- Doğru Aydınlatmayı Seçin

kahve dükkanı aydınlatma

Kahve dükkanınız için mükemmel bir dekor yaratmak söz konusu olduğunda, aydınlatma en önemli unsurlardan biridir; parlak ve canlıdan loş ve ağırbaşlıya kadar, doğru aydınlatma bir ruh halini diğer birkaç unsurun yapabileceği şekilde ifade edebilir. Büyük pencereler ve açık endüstriyel düzen mekâna aydınlık ve havadar bir atmosfer katar. Neredeyse her açıdan içeri dolan doğal ışık, yiyeceklerin (ve müşterilerin) gurur verici fotoğraflarını çekmek için mükemmel olacaktır.

4- Benzersiz Masa Üstleri Yaratın

Benzersiz Masa Üstleri Yaratın

Markanızın tarzını yansıtma konusunda kahve dükkânı mobilyalarını ve dekorunu hafife almayın. Markanızın kişiliğini masa üstü gibi alışılmadık unsurlara dahil etmenin yollarını düşünün. Müşteriler latte sunumunun fotoğraflarını çekmeye bayılır. Sakin nötr tonlar, gösterinin yıldızı ile rekabet etmeden yeterli kontrastı sağlıyor.

5- Vintage Kahve Dükkânı Dekorunu İkinci El Alın

Vintage Kahve Dükkânı

Kahve dükkânı dekoru yaptırmanın bütçenizin önemli bir kısmını tüketeceğini mi düşünüyorsunuz? Öyle olmak zorunda değil. Vintage kahve dükkânı dekoru pahalı olmak zorunda değildir ve en iyi vintage buluntulardan bazıları ikinci el mağazalarında büyük bir indirimle bulunabilir hatta isterseniz bazı kahve dükkanı dekorlarını kendiniz de yapabilirsiniz. Ahşap duvarlar, vitray pencereler ve vintage posterler mekâna retro bir hava katıyor ve eski usül (ve çalışan!) müzik kutusunun da çok faydası olacaktır.

6- Pasta Standını Düzenli ve Güzel Tutun

Pasta Standı

Kahve dükkânınızın dekorunun doğru olmasına büyük önem verdik, ancak düzenli ve tertipli olmak çok önemlidir; dekor ne kadar güzel olursa olsun kimse dağınık görünen bir kahve dükkânını tercih etmek istemez. Düzenli bir pasta dolabının, açık tabelaların ve temiz servis gereçlerinin görsel gücünü asla hafife almayın. Sonuç, müşterilerin geldiklerinde dikkatlerini çeken görsel olarak çekici bir görüntü.

7- Müşterilerin Mutfak Dekorunuzu Deneyimlemesine İzin Verin

Organizasyon becerilerinizi sergileyebileceğiniz tek yer pasta standı değildir. Açık bir mutfağınız varsa, bunu günlük aletleri kahve dükkânı mutfak dekoru olarak kullanmak için bir fırsat olarak kullanın. Pasta kutunuzda olduğu gibi burada da temizlik önemlidir.

8- Ortak Bir Kitaplık Oluşturun

Müşteriler genellikle kahve dükkanlarına kitap okumak için gelirler, öyleyse neden onlar için bir kitap koleksiyonu oluşturmayalım?

9- Rahat Sandalyeler Kullanın

Rahat Sandalyeler

Kafe koltukları hakkında düşünürken, özellikle de rahatlayıp saatlerce oyalanabilecek (ve bu süreçte birkaç ürün satın alabilecek) düzenli müşterileri çekmeyi planlıyorsanız, dayanıklılık ve konfor arasında mükemmel bir denge kurmak çok önemlidir.

10- Güzel Banyolar

Güzel Banyolar

Banyolar, markanızın hikayesini anlatmak için bir başka fırsattır. Bir banyo güzel, iyi aydınlatılmış, işlevsel ve tabii ki temizse, misafirlerin selfie çekip paylaşma olasılığı daha yüksek olacaktır.