gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

9 Kullanışlı Home Ofis Dekorasyon İpuçları

9 Kullanışlı Home Ofis Dekorasyon İpuçları

Home ofis dekorasyon fikirleri arıyorsunuz... İş ortamınız bir home ofis şeklinde mi? Ya da evinize bir home ofis kurmayı mı planlıyorsunuz? Home ofis dekorasyonu ister farklı bir binada, ister evinizdeki bir odada veya bir odanın köşesinde yer alacak olsun, evde verimli bir çalışma alanı yaratırken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç temel unsur vardır.

Tüm bir mesai süresini bu ofisinizde geçiriyorsanız veya sadece birkaç saatinizi orada geçiriyorsanız, home ofisinizin zaman geçirmek ve işinizi verimli bir şekilde halletmek için rahat ve davetkar bir yer olması önemlidir.

Home Ofis Dekorasyon İpuçları

Güzel ve pratik bir home ofis tasarımı oluşturmak için 9 temel ipucumuz var:

1- Konum

Homee ofisler birçok farklı şekil ve boyutta olabilir. Ayrı bir odada, sessiz bir köşede ve hatta mutfağınızda bile olabilir. Home ofis ortamınız için doğru yeri seçmenin anahtarı, işinizi nerede ve ne zaman yapacağınızı netleştirmektir. 

Meşgul bir anneyseniz, ofis ortamı yaratmak için mutfak alanı ideal bir yer olabilir. Ancak profesyonel iseniz, evinizin günlük akışından ve dikkat dağıtıcı şeylerden uzak bir alan seçmek yararınıza olacaktır.

2- Yeterli Alan

Rahatça çalışmak için yeterli alanınız olduğundan emin olun. Kendinize bir yandan diğer yana kolayca hareket edip edemeyeceğinizi sorun, ayağa kalkın ve masanızdan arkanıza yaslanın. Bu çok kolay gibi görünse de, ne kadar alana ihtiyacınız olduğu konusu hiç de hafife alınacak bir adım değildir.

Bunu önlemek için, profesyonel iç mimarların bir çalışma masasını yerleştirmek için kullandıkları temel ölçümleri kullanabilirsiniz. En az 60" (150 cm) genişlik ve 84" (210 cm) derinliğe izin verin.


3- Masa ve Sandalye Seçimi

Home ofisiniz için doğru masa ve sandalyeyi seçmek çok önemlidir. Bilgisayarınız için yeterince geniş bir masa ve işinizi yapmak için gerekli olan her şeyi seçin. İdeal olarak, masanız minimum 48” (120 cm) genişliğinde olmalıdır.

Ancak, ihtiyacınız olan tek şey bir dizüstü bilgisayarsa, daha azıyla da yetinebilirsiniz. Çoğu insan için en rahat genişlik 60” (150 cm) veya biraz daha fazlası da olabilir. Yüksekliği ayarlanabilir bir masa ideal olsa da, home ofis ortamında her zaman pratik değildir.

Çok yüksek olmayan bir masa seçin. 28”- 30” (70-75 cm) kabul edilebilir bir aralıktır. Mümkünse rahat ve ayarlanabilir kaliteli bir sandalyeye tercih edin.

Boynunuz ve sırtınız rahat edecektir.

Masa ve Sandalye Seçimi

4- Depolama ve Raflar

Bir home ofis dekorasyon çalışması tasarlarken depolama genellikle göz ardı edilir ve bu üretkenliğinizi gerçekten etkileyebilir. Depolama ihtiyaçlarınız için yeterli raf, dosya dolabı veya dolap eklediğinizden emin olun. İş akışınızı düşünün ve ona göre dekore etmeye çalışın.

Mevcut çalışmanızı kolunuzun ulaşabileceği bir yerde tutun. Dosyalama sisteminizi yakınlarda bulundurun. Referans materyallerini unutmayın kılavuzlar, kataloglar veya referans kitaplar kullanıyorsanız, elinizin altında tutmak için masanızın yakınında bir raf olması konforunuzu arttıracaktır.

5- Toplantı Alanı

Gün içinde müşteri ağırlayacak veya müşteri ziyaretiniz olacaksa küçük bir toplantı alanınızın olması güzel olacaktır.

Yoksa toplantıları düzenlemek için home ofis tasarımınızda bazı ek oturma yerleri planlayın. Bu, masanıza çekmesi kolay 1-2 rahat sandalye kadar basit olabilir.

Toplantı Alanı

6- Doğal Işık ve Manzara

İyi aydınlatma, herhangi bir home ofis alanı için çok önemlidir. Mümkünse biraz doğal ışık alan ve manzaralı bir yer seçin. Masanızı pencerelere bakacak şekilde veya bilgisayar ekranınızın etkilenmeyeceği bir yere yerleştirin.

Yarı saydam pencere gölgelikleri veya panjurlar, odanızı karartmadan herhangi bir parlamayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bir ayna ekleyerek ve duvarlarınızın çoğunu açık renkte tutarak doğal ışığı iyileştirebilirsiniz.

Bir tavan lambası, iyi bir genel aydınlatma sağlayacaktır. Odanızın köşelerine yerleştirilmiş bir çift üstü açık zemin lambası da aynısını yapacaktır. Akşamları gölgesiz çalışma aydınlatması ve ekstra ışık sağlamak için bir masa lambası ekleyin. Ekstra bir destek için aydınlatma armatürlerinize tam spektrumlu gün ışığı ampulleri ekleyin.

Bunun yerine masanızı kapıya bakacak şekilde konumlandırabiliesiniz veya masanızın üzerine hoş bir sanat eseri veya ilham verici bir pano yerleştirebilirsiniz. Yukarı baktığınızda gözlerinizi dinlendirecek ve odaklanacak bir şey olacaktır.

Doğal Işık ve Manzara

7- Teknolojinizi Ehlileştirin

Hiçbir şey bir home ofisi masanızdan sarkan ve her yere dolaşmış kablolar kadar dağınık gösteremez veya hissettiremez.  Bu basit ipuçlarıyla masanızın kablolarını saklayın ve teknolojinizin kontrolünü elinize alın:

> Bir kablosuz router kullanmaya çalışın. Kablolarınızı yarı yarıya azaltacaktır.

> Kablosuz klavye ve kablosuz fareye yatırım yapın.

> Masanızdan herhangi bir kabloyu aşağıya yönlendirmek için masaüstünüze bir rondela ekleyin.

> Görünen tüm kabloları masanızın altına veya bir masa ayağı boyunca aşağıya bağlayın.

> Basit bir kablo bağlayıcı ile zemin boyunca gevşek kabloları toplayın.

8- Aksesuarlayın ve Kişiselleştirin

Stilden ödün vermeyin! Evden çalışmanın en güzel yanı, home ofisinizin nasıl görünmesini ve hissettirmesini istediğinize sizin karar verebilmenizdir. Home ofis dekorasyonu yaparken ofis ortamını evinizin tasarımı ve stiliyle eşleştirin.

Size neyin ilham verdiğini düşünün. Favori bir sanat eseri, bir nesne koleksiyonu veya canlandırıcı bir boya rengi olabilir. Home ofis tasarımınızı planlarken bu kişisel dokunuşları ekleyin. Gününüzü aydınlatacak ve kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacaktır.

Aksesuarlayın ve Kişiselleştirin

9- Bir Kat Planı Yapın

Bir ofis kat planı, düşüncelerinizi düzenlemek ve dekorasyonunuzun tüm temellerini hayata geçirdiğinizden emin olmak için mükemmel bir araçtır.

Mobilya düzenleri ve kat planları oluşturun. Farklı mobilya parçalarını deneyin ve evinizde en iyi hangi konumun işe yarayacağını belirleyin. Alışverişe başlamadan önce eksiksiz bir home ofis tasarımı tasarlayın.