gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Banyo Dekorasyonu: En Çok Yapılan 9 Hata

Banyo Dekorasyonu: En Çok Yapılan 9 Hata

Banyo dekorasyonu, konut iç mimarisi planlanırken özenle dikkat edilmesi gereken bir alandır. Banyoda çok sık zaman geçiriyoruz ve evimize gelen misafirler için de buranın güzel görünmesini önemsiyoruz.

Evlerde en çok kullanılan alanlardan olan banyolar dekore edilirken birkaç tasarım hatasına rastlamak oldukça sık görülen bir şey.

İç mimarlara göre insanların banyo dekorasyonu uygularken yaptığı en yaygın hatalardan bazılarını sizler için derledik.

1- Dağınık Banyolar

Mantıklı depolama seçeneklerine sahip olmayan bir banyo darmadağın görünebilir. Bir ilaç dolabı, dağınıklığı açık bir raf kutusundan daha fazla gizlemeye yardımcı olabilir.

Dağınık Banyolar

Bazen ev sahipleri için estetik görünümden çok kullanım kolaylığı ve erişim konuları çok daha önemli olabilir. Banyolarda buna çok sık rastlıyoruz. Depolama söz konusu olduğunda, banyolar hakkında pratik olarak düşünmenin önemi büyüktür. Aksi halde banyonun içi dağınık bir görünüme bürünebilir.

Hem güzel hem de işlevsel bir iç alan için, aydınlatma, elektrik prizleri ve entegre aynaların yanı sıra lavabonun veya tuvaletin yanındaki gömme dolap aracılığıyla ek depolama içeren bir ecza dolabı kullanılmasını önerilebilir.

2- Eksik Aydınlatma Kullanımı

İdeal olarak, banyolarda birden fazla ışık kaynağı olmalıdır. Ne kadar parlak, o kadar iyi. 

Eksik Aydınlatma Kullanımı

Evinizde, özellikle banyonuzda uygun aydınlatmanın bir zorunluluk olduğunu bilmelisiniz. Hepimiz banyoda diş bakımı, duş alma ve pek çok bakım rutini yapacak kadar vakit geçiriyoruz. Bu uygulamaları yaparken iyi aydınlatılmış bir ortama ihtiyaç duyarız. Uygun bir aydınlatma yoksa pek çok şey daha zor olabilir.

İdeal olarak, banyo içinde üç tip aydınlatma elemanı bulundurulabilir. Belirli etkinlikleri yaparken kullanabilmeniz için hareket ettirilebilen veya ayarlanabilen tepegöz lamba, yakın çekim için lambalar ve standart aydınlatmalar.

3- Hatalı Boyutlandırma

Banyonuza evrensel, işlevsel bir tasarım elemanı eklememek ileride daha maliyetli olabilir.

Hatalı Boyutlandırma

Alçak tuvaletler ve yüksek küvetler, banyoda sorunlara neden olabilecek tasarım hatalarından sadece birkaçı. Yüksek aynalar, kısa boylu insanlar için kullanışsız olacaktır. 

Bunlar sadece hane halkının yaşlıları veya misafirleri için değil, banyoyu kullanan herkes için zarar verici olabilir.

Özellikle büyük tadilatlar pahalı olabileceğinden güvenli ve sürdürülebilir bir banyoya sahip olmanın önemli olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle en çok kullandığınız banyo parçalarının yüksekliğini ve ölçülerini seçerken özellikle dikkatli olmak isteyebilirsiniz.

4- Yanlış Ayna Seçimi

Kısa aynalar pratik değildir ve alanınızı daha küçük gösterebilirler. Tavanınıza değen bir ayna isteyebilirsiniz. 

Yanlış Ayna Seçimi

Birçok insan banyoda saçlarını şekillendirmek, makyaj yapmak ve giyinmek için zaman harcar ve bunların hepsi doğru aynayı gerektirir. 

Ferah bir ortam yaratmanın en kısa yolu aynayı tavana veya enine doğru geniş şekilde uzatmaktır. Bu size daha geniş bir banyo sağlar.

5- Yanlış Duş Perdesi Seçimi

Düzgün oturmayan duş perdeleri ve kaplamaları, banyo iç mimarisi genel tasarımını baltalayıcı olabilir. Duş perdesi satın almadan önce daima ölçüm yapın. 

Yanlış Duş Perdesi Seçimi

Duş perdeniz çok uzun veya çok kısaysa, banyonun genel tasarımı sizi rahatsız edecektir.

Banyoya derinlik katmak için duş perdelerini yükseğe asmayı tercih ederiz. Bu da biraz fazla uzun bir duş perdesi aldıysanız akıllıca bir fikir olabilir.

6- Kaygan Zemin Seçmek

Parlak zeminler güzel görünebilir, ancak genellikle banyo için fazla kaygandırlar. Banyo zeminlerinin genel olarak ıslanacağından eminizdir.

Kaygan Zemin Seçmek

Banyolar genellikle ıslanır ve kayganlaşır, bu da güvenlik tehlikesi oluşturabilir.

Bu nedenle, banyo karolarınızda kaygan yüzeylerden kaçınmaya dikkat etmek gerekir. Bunun yerine pürüzlü veya mat olanları tercih etmelisiniz.

Halihazırda kaygan bir zemininiz varsa, halı bandı ile yerinde tutulabilen yıkanabilir kilimlerle üzerini kapatmayı deneyin. 

7- Duş Rafı Kullanmamak

Duşunuzda depolama çözümlerinin olmaması, zeminde darmadağınık şişelerin olmasına neden olabilir. Yerleşik raflar veya geçici raflar alabilirsiniz. 

Duş Rafı Kullanmamak

Uygun depolama çözümleri olmadan, duşunuz hızla şişeler ve süngerlerle dolup taşabilir. 

Duş alanını tasarlarken her zaman şampuan şişelerinizin ve diğer banyo aksesuarlarınızın nereye yerleştirileceğini düşünmelisiniz.

Tüm duşunuzu yeniden tasarlayamasanız bile, alana daha fazla depolama alanı eklemek için uygun fiyatlı bir raf veya ayarlanabilir raf kullanabilirsiniz. 

8- Karanlık Duş Alanı

Duşunuzun içinde veya yakınında ışık yoksa banyonuz daha az işlevsel olabilir. Karanlıkta duş almak zor olabilir.

Karanlık Duş Alanı

Kimse karanlıkta duş almak istemez, ancak pek çok insan merkezi bir aydınlatmanın yeteceğini düşünerek duşlarına ışık yerleştirmeyi ihmal ediyor.

Bu nedenle, özellikle karanlık bir duş perdeniz varsa veya alanınızda pencere yoksa, duşunuza bir aydınlatma armatürü takmak isteyebilirsiniz. 

9- Fazla Renk Kullanımı

Çok fazla renge sahip bir banyo, rahatlatıcı değil, bunaltıcı olabilir.

Fazla Renk Kullanımı

Renkli banyolar eğlenceli olabilir, ancak değiştirilmesi maliyetli olabilecek canlı renkli fayanslar, küvetler ve lavabolar kullanmak yerine uygun yerlerde renk patlamaları kullanmak daha iyi olabilir. 

Bir çocuğun banyosu için dekorasyon yapmıyorsanız, temalı banyolar çok da çekici değildir. Bunun yerine, en iyi görünümü ortaya çıkarmak için sanatsal birkaç dokunuş ile renk patlaması yaratabilirsiniz.