gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Başarı Getiren Restoran İç Tasarımı Önerileri

Başarı Getiren Restoran İç Tasarımı Önerileri

Restoran iç tasarımı konusu restoran ve cafe işletmeleri için önemli ve üzerinde durulması gereken bir konudur. Restoranlarda yemek yemek artık çok sık yaptığımız bir şey. Belki de gün içinde birden fazla kez bir restorana gidiyoruz. Bu yüzden bu mekanların dekorasyonları ve iç tasarımları önem arz ediyor. Restoranlara giden insanların konforlu hissetmeleri ve iyi bir deneyim yaşamaları konusunda restoran iç tasarımı son derece etkilidir.

Restoranların misafirleri için sadece yemek sunmadığını kabullenmek gerekli. Artık işletmeler deneyim satmaya başladı. Bu yüzden restoran, cafe, bar gibi mekanların özel ve benzersiz bir deneyim yaşatması gerekiyor. Bunu da sağlamanın ilk adımı iç mekan tasarımından geçiyor.

Restoran İç Mekan Tasarımında Başarı Getiren Unsurlar

Restoran işletmeleri için benzersiz bir deneyim ve yüksek karlılık sağlayacak dekorasyon fikirleri sunabiliriz. Bir çok tasarım önerisi ve iç mekan dekorasyon fikri ile işletme sahiplerinin kafası karışıyor olabilir. Sektördeki mevcut trendlere dayanarak, ilgi çekici ve karlı restoran tasarımları için başarıyı yakalamayı sağlayan unsurlar tespit ettik.

Müşterilerinizi Tanıyın 

Günümüz dünyasında restoran işletmek kolay bir iş değildir. Günün sonunda, bu bir ticari faaliyettir. Herhangi bir işte başarıya ulaşmak için, hedef kitlenizi tanımak ve onların isteklerini karşılamak zorundasınız.

Eğer yeni bir restoran tasarlıyorsanız, restoran tasarımı konusunda bazı avantajlarınız vardır. Daha önce müşterilerin gözünde bir konumunuz olmadığı için o konumu sıfırdan yaratmak çok daha kolay olacaktır. Daha önce hedef kitlenizin gözünde bir yere sahipseniz bunu değiştirmek çok daha zordur.

Mevcut müşterilerinizden restoran iç tasarımı ve dekorasyonu konusunda geri bildirim almak son derece önemlidir. Muhtemelen bu insanlar başka restoranlarda da yemek yiyorlar ve oradaki tasarımlarla ilgili neyi sevip neyi sevmediklerini size söyleyebilirler. 

Rakiplerinizi Tanıyın 

Bir restoran işletmecisi olarak, iç mekan tasarımına karar verirken müşterilerinizin ne istediğini belirlemeniz gerekir. Bu göz korkutucu bir görev gibi gelebilir, ancak gerçekten gereken tek şey biraz araştırma yapmak. 

Bazı rakiplerinizi inceleyerek tasarımlarında neyin doğru olduğunu ve onlara başarıyı neyin getirdiğini keşfetmeye çalışabilirsiniz. Ayrıca restoran tasarımlarını incelerken gerçekten hayatta olan bir tasarımı görmenin ek avantajını da elde edeceksiniz. 

Pazar Araştırması Yapın

Bulunduğunuz lokasyonun demografisine bakın, rekabetinizi analiz edin ve fikrinizin bu bölge için uygun olup olmadığını belirleyin. Bu araştırmadan alacağınız bilgiler paha biçilemez olacak. Sonuç olarak, müşterilerinize istediklerini vereceksiniz.

Trendleri Bilin

Tüm iç mimarların benzer işler yaptıklarını düşünebilirsiniz ancak, bu doğru değildir. Bir restoran iç tasarımı işi, bir konut veya hastane tasarımı projesinden farklıdır.

Çalıştığınız iç mimarlık firması, restoran tasarımı konusunda deneyime sahip olmalıdır. Bir iç mimar, bir restoranın operasyonlarını iyi analiz etmelidir. İç mimarın restoran tasarımını projelendirirken göz önünde bulundurması gereken bazı noktaları şunlardır:

  • yemeklerin mutfaktan müşterinin masasına kadar olan yolculuğu
  • müşteri ve çalışanın bakış açısına göre restoran tasarımının kullanım kolaylığı
  • dayanıklılık
  • mobilyaların konforu

Tasarım dünyasında trendler mevsimler gibidir. Yani, gelip geçerler. Ancak moda ve trendler kendilerini bazı zamanlar tekrar eder. Şu an trend olan şey, önümüzdeki altı ayda sezonun trendi olmayabilir. Bu nedenle, restoran iç mekanlarında uzmanlaşmış deneyimli bir iç mimarın yardımına ihtiyacınız olabilir. 

Mutfak Alanını Önemseyin

Bir restoranda mutfağı görmek müşterilerin heyecanını yüksek tutar. Bazı restoranlarda kullanılan açık mutfak konsepti müşteri deneyimini geliştirmek için iyi bir yol olabilir.

Araştırmacılar, şefi izleyen kişilerin, pişirme sırasında gösterilen çabayı görebildikleri için, hizmetin daha iyi olduğunu düşündüklerine inanıyor. 

Mahalle Hissi

İnsanlar tanıdıkları ve sevdikleri insanlarla iş yaparlar. Restoranlarda da durum aynı. Başarıyı yakalamış restoranlar, insanlara oraya ait olduklarını hissettiren iç tasarımlar yaratıyor.

Tanımışlık hissi, müşterinin restoranın veya cafenin adını hatırlamasına da yardımcı olur.

Rustik, klas ve vintage tasarıma sahip restoranlar, mahalle hissi yaratma konusunda oldukça başarılı restoran iç mekan tasarım trendlerdir. 

Karlılığı Unutmayın

İşletmeniz için tasarım planı yaparken, bağlı kalmanız gereken bir bütçeniz olduğunu da unutmayın. Ayrıca restoran tasarlarken çalışanların da göz önünde bulundurulması gerekir. Personelin mutfağa girip çıkmalarını kolaylaştıran bir tasarım oluşturulmalıdır. Bu, müşterileri mutlu edecek kesintisiz hizmet yaratacaktır. Ayrıca çalışanların moralinin yüksek olmasına da katkıda bulunacaktır.

Restoran dekorasyon projesi şekillendikten sonra, tasarımını restoran personeli ile paylaşmak iyi olabilir. Pratik deneyimlerine dayanarak sizinle paylaşacakları bazı fikirleri olabilir.

Çalışacağınız iç mimara karlılık için düzenlenmiş bir iç mekan yaratmasını söyleyin.

Restoranınızın tasarımı (harika yemekler ve harika servisin yanı sıra) restoran müşterilerinin mekana yeniden gelmesini sağlamak için onlara hitap etmelidir. Bu başarı unsurlarını tasarımınıza dahil edin ve sonucu görün!

Gizem Pakyürek İç Mimarlık ofisi olarak hayata geçirdiğimiz cafe ve restoran iç mekan tasarımı örneklerimizi inceleyebilirsiniz.

Cafe ve Restoran Projelerimiz