gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Bu Sene Göze Çarpan Tasarım Trendleri

Bu Sene Göze Çarpan Tasarım Trendleri

İster oturma odanızı yenilemek ister mutfak tasarımı için yeni bir renk arıyor olun, bu içeriğimizde sizin için uygun şeyler var.

Profesyonel tasarımcılar ve iç mimarlar, insanların evleri için hoş görünecek tasarım trendleri hakkında tahminler yürütüyorlar. Belirli bir hareket sizin için uygun olmasa bile, şu sıralar oldukça revaçta olan renk paletlerini, mobilya seçimlerini ve diğer dekorasyon unsurlarını keşfetmek her zaman eğlencelidir. Başka bir deyişle, 2022 için en iyi iç tasarım trendleri dikkate alınmaya değer.

Geçtiğimiz sene insanlar stil ve pratikliği bir araya getiren parçalara odaklandı, örneğin daha lüks bir banyo için kendi kendini temizleyen akıllı klozetler gibi. Ancak bu yıl, farklı tarzlarda desen ve doku ile denemelere ve geçmiş on yıllardan tasarım ilhamı bulmaya kadar her şey ilgi çekici.

2022'de Dikkat Çeken Tasarım Trendleri

Bir iç mimar olarak, insanlar için en iyi iç tasarım trendlerini ve önümüzdeki aylarda nelerin trend olabileceğini derlemeye çalıştık. İster göze çarpan bir mutfak, ister sakinleştirici bir yatak odası olsun, evinizi upgrade etmek için bu fikirlerimizden yararlanabilirsiniz. Bunun herkes için eğlenceli olacağını düşünüyoruz!

Dekoratif Kitaplıklar

dekoratif kitaplıklar

Pek çok insanın kendileri ve çocuklarının gelişimi için ev kitaplıklarına yatırım yaptığını fark ettik. Çocukların her bilginin bir dizüstü bilgisayarda, akıllı telefonda veya tablette olduğu düşüncesinden uzaklaşmaları için kitaplık kullanımını önemsiyoruz. Salonda ya da başka bir odada dekoratif bir kitaplık kullanmak hem şık bir görünüm hem de iç ısıtan bir atmosfer yaratabilir.

Desen Oyunu

Desen Oyunu

Tüm kumaşlarda, duvarlarda ve halılarda farklı ve cesur bir şekilde baskıları karıştırma veya yoğun bir şekilde kullanma konusunda aşırıya kaçmanızı önermiyoruz. Bunun yerine, desenli bir duvar kağıdını balıksırtı veya şerit gibi bir şekle ve forma sahip bir taş, ahşap veya tuğla zeminle karıştırmak, kaotik görünmeden desenle oynamanın harika bir yoludur.

Doğal Elementler

Doğal Elementler

2022'de doğal unsurlara ve renk paletlerine vurgu artmaya devam ediyor. Sıcak tonlarda bejler, kahveler, maviler ve yeşiller, sakinleştirici bir duruş ve gözleri yormayan bir görünümle evlerde rahatlık sağlayacak. Aydınlık ve havadar görünen mekanlar için doğal renklerde elementler kullanın.

Biyofilik Tasarım

Biyofilik Tasarım

Pandemi sürecinin ardından, biyofilik tasarım ilkelerinin evlerde yoğun şekilde kullanılması yoluyla doğal dünyayla bağlantımızı yeniden kazanmaya çalıştık. Ve bu durum bir süre daha devam edecek gibi.

Doğal malzemeler kullanarak sakinleştirici ortamlar yaratmaya vurgu yapabilirsiniz. Aydınlatma ve havalandırma, bitkilerin konumu ve doğa ile görsel bir bağlantı kurma gibi hedefler kolaylıkla gerçekleştiriliyor.

Cesur Desenler ve Renkler

Cesur Desenler ve Renkler

60'ları ve 70'leri anımsatan çok sayıda cesur renk ve desen bu sene yoğun olarak tercih ediliyor. Özellikle yeşilin tüm tonları her alanda kullanılıyor.

Geleneksel Detaylar

2022'de, geleneksel detayların büyük bir geri dönüş yaptığını görüyoruz. Son birkaç yılda dünya çapında bu kadar çok değişiklik olurken, giderek daha fazla insanın konfor, zamansızlık ve hatta biraz nostalji duygusu özlemi duyması şaşırtıcı değil. Desen karıştırma, etekli veya flanşlı mobilyalar ve antika parçaların birleşiminden oluşan bu yeni yıl, köklerimizi onurlandırmakla ilgili. Ve bundan daha mutlu olamazdık!

3D Sanat

3D Sanat

2022'de 3D sanata doğru bir ilerleme görüyoruz. Evlerimizde daha fazla zaman geçirmeye devam ettikçe insanlar düz ve sıradan duvarlara farklılık, hareket ve hayat eklemek istiyorlar. Duvardan fırlar gibi görünen ve içinde yapılandırılabilen herhangi bir sanat eseri bulunan dekoratif elementler tercih ediliyor.

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, olması gerektiği gibi, herkes için önemli bir konu haline geldi. Her şeyin sürdürülebilirliğine bakmak bir zorunluluktur ve pek çok tasarımcının eko-sistemimizin uzun vadeli sağlığı için en iyi malzemelerin ne olduğunu öğrenmeye çalışması gerçekten harika. Neyse ki, aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla seçenek var.

Düşünceli Alanlar

Düşünceli Alanlar

Önümüzdeki yıl, alanlarımız ve bunların duygularımız ve refahımız üzerindeki etkileri hakkında daha derin bir farkındalık getirecek. Sahibinin ilgi alanları, hobileri ve zevkleriyle kişilik ve kişisel bağları olan daha fazla alan göreceğiz.

1970'lerin Dekor İlhamı

1970'lerin Dekor İlhamı

Yetmişlerin dekoru ve renkleri geri döndü diyebiliriz. Daha fazla pişmiş toprak, adaçayı ve hardal renginin yanı sıra yüzyıl ortası mobilya tarzları da sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Dolap ve masalardaki çivi ayakları, tik ağacı tonları ve yüksek dokulu kumaşlar gibi.

Ödev Odaları

Ödev Odaları

Çocukların ihtiyaçları evin iç tasarımı konusunda yönlendirici olmaya devam ediyor. Evde çocukların rahatlıkla görevlerini (ödevlerini) yapabilmeleri için konforlu ve özel bir alanı olması tercih ediliyor artık. Ne de olsa evin küçük patronları onlar. İnsanlar da dekorasyon yaparken küçük patronlar için 'mini şirket ofisleri' oluşturmaya devam edebilir. Bu odalar interaktif akıllı tahtalar, yüksek hızlı WiFi ve çok sayıda eklenti çıkışı ile donatılmıştır. Ev ödevi odaları daha sonra bir üniversite öğrencisinin başlangıç ​​merkezi veya bir yetişkinin ev ofisi için yeniden kullanılabilir.

Çok Fonksiyonlu Mekanlar

Çok Fonksiyonlu Mekanlar

İnsanlar, özellikle geçen yıldan sonra, daha az eşya ile yaşayabileceklerini anlamaya başlıyor. İnsanlar daha küçük dairelere taşınacak ya da mevcut evlerinde kalıp, mekanlarının nasıl çok işlevli olabileceği konusunda yaratıcı hale gelecekler. Bir odayı farklı pek çok amaç için kullanmak çoğu kişinin tercihi.