gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Dairenizin Dekorasyonu İçin 8 İpucu

Dairenizin Dekorasyonu İçin 8 İpucu

İnternette birçok daire dekorasyon fikri var, ancak yaşam alanınızı nasıl tasarladığınız alanın kendisine bağlıdır. Gördüğünüz her ipucunu kendi dairenizde uygulamanız mümkün değil. Kiracıysanız, muhtemelen büyük bir tadilat yapamayacaksınız, ancak güzel bir dekorasyon için evinizde büyük, kalıcı bir değişiklik olması gerekmiyor. Masa lambalarından pencere süslemelerine, duvar sanatına kadar her şey, mekanın genel olarak nasıl hissettirdiğini etkileyebilir.

Apartman Dairesi için Dekorasyon İpuçları

Dairenizi tasarlamaya başlarken, hangi unsurların birlikte en iyi şekilde uyum sağladığını ve yaşam alanınız üzerinde en büyük etkiye sahip olacağını bilmek önemlidir. Yaşadığınız yeri geliştirmek istiyorsanız, aşağıdaki tasarım ipuçlarından bazılarını uygulayabilirsiniz:

1- Küçük Alanları Daha Büyük Hissettirin

Küçük bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, dekoratif, sağlam veya göz alıcı ayaklara sahip mobilya parçaları ile tasarım yapmayı düşünün. Yüksek ayaklar, bakış algınızın zemine yakın parçalarda olma eğilimini dağıtır ve mobilya gövdesinin ötesine geçmesine izin verir. 

Cam veya aynalı masalar, mobilyaların daha küçük alanlarda çok ağır hissettirmesini önleyebilir. 

Bir yatak seçerken, tavanı daha yüksek hissettirmek için daha kısa bacakları olan veya hatta yere oturan bir yatak seçin. Yüksek ayaklara dayanan yataklar odayı ikiye bölebilir.

Beyaza boyanmış duvar veya badanada diğer açık renkleri kullanmak odanın daha büyük görünmesine yardımcı olabilir. Koyu renkli bir duvar bunun yönünde bir etkiye sahiptir ve odanızı olduğundan küçük hissettirir.

2- Renkleri ve Desenleri Dikkatli Seçin 

Her oda için uygulayabileceğiniz benzer tonlar veya renk ve desen temalarına bağlı kalarak bütünlük yaratın. Örneğin, bir kırlent üzerindeki gümüş işleme, banyodaki arduvaz duş perdesi ile uyumlanabilir veya komodininizin ahşap damar hatları, oturma odasındaki sehpa ile aynı temadadır. Küçük uyum parçaları, dairenizi birbirine bağlı ve bütünlük hissettirerek rahat ve dinlendirici bir alan yaratabilir.

3- Bir odaklanma parçası seçin

Dairenizde göz dolduran bir kilim veya keskin bir şekilde boyanmış kitaplık gibi bir odak noktasına sahip olmak, gözü o alana çekecek ve sorunlu olanlardan (duvara vidalanmış büyük bir şifonyer gibi) uzaklaştıracaktır. Odaklanma parçanız ayrıca vurgulu bir duvar da olabilir. Gözün dikkatini odaklamak için yalnızca bir kısmı boyanmış cesur bir duvar boyası gibi.

4- Akıllı depolama yapın

Depolama alanınızı nasıl kullandığınız konusunda yaratıcı olun. Katlanabilir mobilyalar, istiflenebilir raflar, eşyalarınızı gözden uzak tutmanıza ayrıca düzenli ve estetik açıdan hoş bir şekilde organize etmenize yardımcı olabilir. Alanınızdaki dağınıklığı azaltarak, alan kullanımınızı optimize edebilir ve daire dekorunuza daha fazla odaklanabilirsiniz.

5- Bir galeri duvarı yapın

Fotoğraflarınızı, tablolarınızı, yapbozlarınızı veya diğer sanat türlerini boş bir duvara asmak, fazla yer olmasa bile odaya ilgi ve derinlik kazandırabilir. Bir galeri duvarı, her şeyi tüm odaya yaymaktan daha iyidir ve alanınızı renk ve karakterle doldurur.

6- Aynaları kullanın

İyi bir apartman iç tasarım hilesi ayna kullanmaktır. Aynalar ışığı yansıtır ve bir alanın boyutunu genişletir. Odaların daha büyük ve daha parlak görünmesini sağlamak için yemek odasında veya küçük banyoda bir pencerenin yanına bir ayna asın. Uzun aynalar, tavanı daha yüksek hissettirebilir ve odanın daha loş kısımlarına aydınlatma getirebilir.

7- Yerleşikler Elemanları Gözden Uzaklaştırın

Dairenizdeki bazı yerleşik elemaları yeniden şekillendiremeyebilirsiniz, ancak bu, görünüşlerine takılıp kaldığınız anlamına gelmez. Sıhhi tesisatı veya göze hoş gelmeyen kabloları gizlemek için aksesuarlar veya kaplamalar kullanın. Örneğin, süslü bir ızgara eski bir duvar ısıtıcısını gizleyebilir veya dekoratif çerçeveli bir fotoğraf, kullanılmayan bir priz çıkışını gizleyebilir.

8- Alanı Bölmek İçin Kilim Kullanın

Açık kat planı olan küçük bir dairede yaşıyorsanız, odanızın ayrı alanlarını tanımlamak için bir kilim kullanın. Kanepenizin yanındaki kilim, sosyal aktivitenin gerçekleştiği alandır ya da yatağınızın yanındaki kilim yatak odanızın sınırlarını belirler. 

Daha net tanımlanmış alanlar istiyorsanız bölücüler kurabilirsiniz, ancak kilim kullanmak alanlarınızı tanımlamanın daha basit ve ucuz bir yoludur.

Daha fazla bilgi edin

İç mimar Gizem Pakyürek ile iletişime geçerek eviniz için iç tasarım fikirleri alabilirsiniz. Uygun bütçeli ve size özel projelendirme ile evinizde daha geniş hissedin, kendi farklı tarzınızı geliştirin ve bir hikaye anlatan alanlar yaratın.

Gizem Pakyürek İç Mimarlık