gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Etkili Bir Villa Dekorasyonu İçin En İyi 7 İpucu

Etkili Bir Villa Dekorasyonu İçin En İyi 7 İpucu

Villa dekorasyonu trendi, iç tasarım endüstrisinde oldukça uzun bir süredir var. Klasik görünümdeki çiftlik evi/villa iç mekanları bazılarımız için fazla geleneksel olabilir. Ancak villa iç mekan tasarımı konusunda yavaş yavaş yaygınlaşan modern yaklaşım inanılmaz derecede çok yönlü ve muhteşem diyebiliriz. Modern villa iç tasarımını kendi evinizde de uygulamanız için en iyi 7 temel öğeyi sizler için derledik!

Modern Villa İç Tasarımı Nedir?

modern villa iç tasarımı

Modern iç mekan tasarımları, tekrar tekrar görmeye devam ettiğimiz en popüler tasarım stillerinden biridir. Geleneksel tarzın dokusu ile modernin temiz çizgileri arasındaki kontrast, ideal kombinasyonu oluşturur. Ortaya çıkan iç mekanlar, aşırı iddialı olmadan zarafet sergileyerek rahat bir incelik yayıyor.

Rustik cazibe dokunuşlarını temiz çağdaş çizgilerle mükemmel bir şekilde dengeleyen modern yaklaşım, aydınlık iç mekanlar yaratarak görünümde ustalaştı. Kusursuz modern bir villa tasarımı için aşağıdaki yönergeleri izleyebilirsiniz.

1. Katmanlı Dokular Bolca Kullanılır

modern villa iç tasarımı

Villanın iç mekanlarının çoğu, büyük bir ferahlık duygusuna sahiptir. Odaya adım attığınız andan itibaren rahat ve misafirperver hissedersiniz. Bunun nedeni, modern iç tasarımdaki dokuların katmanlanmasıdır. Parke ve taş yüzeylerle kontrast oluşturmak için kürk ve deri kırlentlerin kullanılması, davetkar ve ilginç bir alan yaratacaktır.

Ek doku getirmenin bir başka yolu, öğeleri doğrudan doğadan dahil etmektir. Saksı bitkilerinde ve kesimlerde (doğal veya sahte) yeşillik patlamaları görmeyi seviyoruz. Son olarak, alan kilimleri, mekâna rahatlık katan olmazsa olmaz bir dokudur.

2. Metallerin Karıştırılması

modern villa iç tasarımı

Villa iç tasarımı, metalleri karıştırmayı sever. Kontrast çoğu zaman işe yarar ve artık bir odadaki tüm metallerin aynı cilada olmasına gerek yok. Bu yüzden karıştırın ve kalbinizin arzusuna göre eşleştirin.

Siyah, altın, gümüş... Detaylara dikkat ettiğinizde hepsi birlikte çok güzel çalışıyor. Bu özellikle şık mutfak ve banyo tasarım fikirleri için geçerlidir. Ancak, orada durmaya gerek yok. Karışık metaller evin herhangi bir odasında çarpıcı görünebilir.

3. Mutfak Tasarımı

modern villa iç tasarımı

Mutfaklar artık arka planda kalmıyor. Modern villa tasarımının evin kalbiyle cesur bir açıklama yapmaktan korkmamasını seviyoruz. Fayanslar, renkli dolaplar ve cesur armatürler gibi trendler, modern bir mutfak tasarımının en dikkat çeken elemanlarıdır.

Mutfak içerisindeki pandantif ışıklar, modern yaklaşımı kendi evinize dahil etmenin bir başka harika yoludur. Yaratıcılığınızın parlamasına izin verin.

4. Büyük Yemek Masaları

modern villa iç tasarımı

Modern villa tasarımını düşünürken, masanın etrafında toplanabilecek büyük bir aile yada arkadaş grubunu hesaba katmak gerekir. Bu nedenle, bir grubun sığacağı kadar büyük bir yemek masası eklediğinizden emin olun! Sevdiklerinizle bir masa etrafında toplanıp sohbet etmeniz çok önemli. Bunu yapmak için güzel tasarlanmış bir yemek odasından daha iyi bir yer var mı?

Yeriniz kısıtlıysa, konuklar bitmeden daha kompakt bir boyuta getirilebilecek genişletilebilir bir masa düşünün. Ekstra yemek sandalyeleri her zaman yan tarafa yerleştirilebilir veya bir giriş yolunda veya oturma odasında vurgulu oturma yeri olarak kullanılabilir.

5. Nötr Renk Paleti

modern villa iç tasarımı

Belki de gördüğümüz en tutarlı özelliklerden biri nötr renk paletidir. Odada ilgi yaratmak için genellikle zıt renkler kullanılır. Renk patlamaları gördüğünüzde, tipik olarak doğada bulunabilen daha ince renkler görürüz. Derin lacivert, adaçayı yeşili ve yanık turuncu favorilerimizden birkaçı.

Duvarları beyaz veya beyaz olmayan bir renkte tutmak, mobilya ve aksesuarların dokusunun konuşmasına izin vermek için mükemmel bir boş sayfa sağlar. Odada büyük pencereleriniz varsa, renk paletini nötr tutmak, aynı zamanda manzaranın merkezde olmasını sağlar.

6. Endüstriyel Vurgular

modern villa iç tasarımı

Son yıllarda tasarım alanında endüstriyel tasarımın bu kadar öne çıktığını görmesek de bu, bunun gibi diğer trendlere girmediği anlamına gelmiyor. İnce endüstriyel dokunuşlar, odaya ham ve doğal bir his getirmenin harika bir yoludur.

Mobilya ve aydınlatmadaki metal aksamlar, ortama endüstriyel dokunuşları dahil etmenin harika bir yoludur. Ahşap ve metal karışımını seviyoruz. Yeterince alamadığımız kadar ham ama sofistike bir hava veriyor!

7. Yeşillik ve Bitkiler

modern villa iç tasarımı

Muhtemelen çoğu iç tasarım trendinde olması gereken bir ipucu yeşillik eklemektir. Dışarıyı içeri getirmek zihin, beden ve ruh için iyidir. Sadece havayı temizlemekle kalmaz, mutfağınıza bir bitki bahçesi ekleyerek bu ipucunu pratik anlamda da kullanabilirsiniz. Yeşillik olmadan hiçbir çiftlik evinin iç tasarımı tamamlanmış sayılmaz.

Ayrıca, dikey alanı doldurmak ve odanın genel hissini yumuşatmak için bir zemin bitkisi ekleyerek “ölü köşelerden” kurtulabilirsiniz. 

Modern Villa İç Tasarımına Hemen Başlayın

Modern bir villa tasarımı yapmak istiyorsunuz, ancak  nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Hemen bizimle iletişime geçin ve profesyonel bir İç Tasarım Danışmanlığı hizmeti alın!