gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Ev Dekorasyonu Konusunda Profesyonel Yaklaşım

Ev Dekorasyonu Konusunda Profesyonel Yaklaşım

Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz ve kendimize özel alanlar oluşturduğumuz evlerimizde, ev dekorasyonu oldukça önemlidir. Evin istenilen özelliklerde olması ve görsel olarak şık bir tasarıma sahip olması için profesyonel bir bakış açısı gerekli olmaktadır. Mimari yaklaşım estetik bir yapı oluşturabilmek ve beklentileri karşılayabilmek için önemlidir. Modern mimari yaklaşımının temelinde iç mekânın rahatlık ve konforu bir arada sunması bulunmaktadır. Modern bir yaşam alanı tasarımlarında genellikle açık alan ve minimalist bir felsefe benimsenmektedir.

Ev dekorasyonu konusuna ek olarak gelişen teknolojinin fonksiyonellik ile kullanıldığı akıllı ev sistemleri günümüzde sıklıkla tercih edilen mimari yaklaşımlar içerisindedir. Evin iç tasarımının akıllı sistemlere uyumlu olması beklenilen özelliklerden bir tanesidir. Ayrıca büyükşehirlerde özellikle küçük alanların daha efektif kullanılabilmesi için küçük alanlara büyük çözümler de gerekli olan konular arasındadır. Mimari yaklaşım evin yapısı ve temelleri üzerine aldığı eğitim ve profesyonel yaklaşım ile yapıyı çekici hale getirmektedir. Ayrıca alana özgü mobilya seçimi, renk seçimi, dolap seçimi ve akıllı çözümler ile alanı daha kullanışlı hale getirir.

Trend Ev Dekorasyonu Fikirleri

Günümüzde mimari trendler değişen yaşam felsefelerine göre farklılık göstermektedir. Sade ve yalın yaşam olarak nitelendirilen İskandinav tarzı evlerde Hyyge felsefesi uygulanmaktayken, uzak doğu felsefesi, modern mimari yaklaşımı da ev dekorasyonu için sıklıkla tercih edilmektedir. Bu yapıları birbirinden ayıran en önemli özellik eşya kullanımı ve renklerdir. Bazı alanlarda bolca eşya bulunmaktayken bazılarında ise sadece ihtiyaç kadar eşya bulunması temel alınmaktadır.

Genel olarak ortak olan özellik ise ergonomik ve işlevsellik yaklaşımıdır. Hayatı kolaylaştıran ve kullanım kolaylığı sağlayan tasarımlar günümüzde trend olarak kabul edilmektedir.

Sade bir ev dekorasyonu için genellikle ahşap ve beyaz renk uyumu tercih edilmektedir. Ahşabın tonları ile yapılan bazı dokunuşlar evin daha sıcak ve samimi olmasını sağlamaktadır. Bu durum ofis tasarımında ise yerini daha çok gri ve beyaza bırakmaktadır. Hem zarif hem de şık bir uyum yakalamak için iç mimaride bu renkler tercih edilmektedir. Minimum eşya ile maksimum verim elde etmek günümüzün en trend fikirleri arasında yerini almaktadır. Alanların birbiri arasındaki mesafenin kısaltılması ve alanların daha fonksiyonel hale getirilmesi için bir uzman bakış açısına ihtiyaç duyulmaktadır.

Ev Dekorasyonunda İç Mimar ile Çalışmanın Avantajları

Ev dekorasyonu için deneyimli bir iç mimar ile çalışmak daha sonradan oluşabilecek talep ve isteklerin önceden değerlendirilebilmesine katkı sağlamaktadır. Güncel mimari trendlerin iç mimar tarafından takip edilmesi ve bu kapsamda talep ve isteklerin yerine getirilmesi günümüzde yaygındır. Daha sonradan yapılan değişiklikler ekstra bir maliyet oluşturmaktayken zamanında yapılan doğru işlemler ile ekstra maliyet oluşumu engellenmektedir. İç mimari yapılacak olan yapının özelliklerine göre kullanılacak olan tasarımlar önceden alternatif özelliklerle birlikte tasarlanmakta ve kullanıcının onayına sunulmaktadır.

Ev dekorasyonu ve iç mimari hizmetleri için iç mimarla çalışmanın bir diğer avantajı ise yasal prosedürlerin işletilmesidir. Bu konuda güncel yasal yönetmelikler mimarlar tarafından güncel olarak takip edilmekte ve yeniliklerden haberdar olmaktadır.

Evin iç dekorasyonunda uzman bir görüş ile aklınıza gelen sorulara hızlıca çözüm bulunabilmektedir. Tecrübesiz bir ekip ile çalışmak işin yavaş ilerlemesine ve pratik çözümler bulunamamasına neden olmaktadır. Gizem Pakyürek İç Mimarlık, ihtiyacınız olan iç mimarlık hizmetini sizlere profesyonel olarak sunmaktadır. Evin yapısına uygun incelemeler yapılarak doğru ve etkili bir iç tasarım süreci işletilmektedir. Uyumlu ve uyumsuz noktalar belirlenerek doğru temellerle mimari tasarım gerçekleştirilmektedir.