gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Eviniz İçin Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Eviniz İçin Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Güneşli günlerde ya da yağmurda, sıcacık bir kahve içmek ya da en sevdiğiniz kitabı okumak için en ideal yeriniz neresi? Bahse gireriz ki balkondur, değil mi? Bu muhteşem cam balkon dekorasyon fikirleri  sayesinde bu özel alanınızı daha lüks hale getirin.

Balkonunuz hem dışarıdan hem de içeriden evinizin odak noktasıdır. Sadece doğru cam balkon tasarımı değil, aynı zamanda balkonunuzun iç tasarımı da önemlidir. Her ikisi de mükemmel bir kombinasyonla, arkadaşlarınız, aileniz ve özel günlerde her uğradıklarında konuklarınız üzerinde uzun süreli bir izlenim bırakabilir.

Camekan balkon birkaç amaca hizmet eder, bunlardan bazıları:

Temiz havanın ve doğal güneş ışığının evinize düzenli bir şekilde girmesini sağlamak için harika bir seçenektirler. 

Evinizin görünümünü vurgular ve evinizi her iki taraftan da görsel olarak daha çekici hale getirirler.  

Sert hava koşullarında sizi aşırı toz, yağmur ve ısıdan korurlar. 

Cam Balkon Tasarımı

Camekan balkon tasarlarken de aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler var:

> Balkon penceresi tasarımı ile evinizin genel tasarım teması arasındaki birleşik ve estetik denge.

> Doğru miktarda mahremiyet.

> Lokasyona göre doğru miktarda güvenlik ve güvenlik ö

> Doğru derecede ses koruması/ses emilimi ve enerji verimliliği (ısı yalıtımı).

> Size dış ortamdan sağladığı görünüm türü.

> Camekan balkon için tercih edilecek pencereler için kullanılan malzeme türü (ahşap, PVC, alüminyum) ve kullanılan cam türü.

> Balkon penceresi tasarımının dayanıklılığı, gücü ve performansı.

> Balkonunuzun şekli, yerleşimi ve iç dekoru.

> Camları açma ve kapama mekanizması.

> Doğru miktarda ısı yalıtımı.

Camekan Balkon Pencere Tasarımı #1

Ahşap çerçeveli camekan balkon için bu cam pencere tasarımı, mekana çok sıcak ve topraksı bir görünüm kazandırıyor. Pencere çerçevesi, balkona yeterli güneş ışığının girmesine ve içeridekilerin şehir manzarasının keyfini çıkarmasına izin verecek kadar büyüktür. Kolay kullanılır kulplu açılıp kapanabilir mekanizma ile balkonun tasarım temasına uyum sağlarlar.

Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Ahşap cam balkon pencere çerçeveleri, aynı fiyatlı diğer malzemelere göre nispeten daha pahalıdır.

Balkon Pencere Tasarımı #2

Beyaz ahşap çerçevelere yerleştirilmiş büyük opak cam pencerelere sahip bu balkon penceresi tasarımı, size tam bir mahremiyet sağlar. Bu pencereler, pencereyi alttan dışa doğru kaydırabileceğiniz bir kaldırma mekanizmasına sahiptir. 

Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Bu ve benzeri camekan balkon penceresi tasarımları, rustik balkon alanına serin ve havadar bir atmosfer kazandırır.

Balkon Pencere Tasarımı #3

Tutma kollarına sahip bu balkon penceresi tasarımı, pencereleri kolay ve rahat bir şekilde açmanıza yardımcı olur. Onları açmanız gerektiğinde önemli miktarda yer kaplarlar, bu nedenle onları entegre etmek için geniş bir balkon alanınız olduğundan emin olun. Son derece lüks ve modern görünüyorlar ve balkon dekorunu da tamamlıyorlar.

Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Arada birkaç açılabilir pencere bulunan bu balkon penceresi tasarımı, size şehrin panoramik manzarasını sunar ve ayrıca yeterli miktarda güneş ışığının balkona girmesine izin verir.

Balkon Pencere Tasarımı #4

Bu PVC balkon penceresi tasarımı kesinlikle muhteşem görünüyor ve bu oturma odasında çarpıcı bir odak noktası görevi görüyor. Dikkatli bakarsanız, bu büyük pencere çerçevesinin biri normal diğeri ekstra büyük olmak üzere iki farklı boyutta pencereye sahip olduğunu görebilirsiniz. İçeriye girmesine izin vereceğiniz ışık miktarına bağlı olarak bu iki pencereden biri açılabilir.

Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Beyaz balkon pencereleri, alanı görsel olarak genişletir ve balkonun havadar ve aydınlık görünmesini sağlar.

Balkon Pencere Tasarımı #5

Kolay tutuşlu ve yüksek güvenlikli bir şey arıyorsanız, dokunmatik kilit mekanizmalı bu sürgülü balkon pencere tasarımını da seçebilirsiniz. Sürgülü pencereleri tercih ederken, kaliteli cam ve kullanmak istediğiniz cam tipine (soğuk/sıcak) ciddi anlamda kafa yormayın ve sürme mekanizmasının iyi çalıştığından emin olun.

Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Sürgülü pencereler iki tiptir: tek yana kayar pencere veya çift taraflı sürgülü pencere tasarımı

Umarız bu blog yazısı, bugünlerde iç tasarım alanında popüler olan camekan balkon tasarımları hakkında size yeterince fikir vermiştir. Bu nedenle, beklemeyin, hadi topun başına geçin ve balkon pencerelerinizi benzersiz tarzınıza ve kişiliğinize göre tasarlarken eğlenin. Gizem Pakyürek İç Mimarlık Ofisi olarak evinizdeki tasarım dönüşüm yolculuklarınızda yanınızda olmaktan keyif alıyoruz.