gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Evinizi Daha Geniş Hissettirecek 9 Dekorasyon İpucu

Evinizi Daha Geniş Hissettirecek 9 Dekorasyon İpucu

Bazı insanlar evde daha fazla zaman geçiriyor. Özellikle pandemi öncesine göre insanların evde geçirdiği süre daha fazla arttı. Bu durumda evinizin ferah olmasını ve size huzurlu hissettirmesini istersiniz. Paylaşacağımız birkaç basit numara evinizi daha geniş hissettirebilir.

Herkes büyük ve ferah bir evi sever. Eviniz hayal ettiğinizden daha küçükse endişe etmeyin. Siz de evinizi kolayca şekillendirebilirsiniz. Evinize yeni bir oda eklemek, metrekaresini büyütmek için harika bir yol gibi görünüyor, ancak bu pek mümkün olan bir yöntem değil. Bunun yerine çok daha basit şeyler uygulayarak evinizi daha geniş gösterebilirsiniz.

Evinizi daha büyük ve geniş göstermenin 9 basit yolu

ferah-bir-ev-dekorasyon

Önce: Bu bodrum katı karanlık ve darmadağın. Sonra: Gömme aydınlatma ve duvarlar ve mobilyalar için nötr bir renk aydınlık bir alan yarattı.

1. Tek bir açık renkle boyayın.

Tek renkli bir palet, bir alanın daha havadar ve daha açık görünmesine yardımcı olur. Açık bir kat planınız varsa, tek bir renk hepsini birbirine bağlayacaktır. Griler ve kremler gibi beyaz veya daha açık renkler ışığı yansıtır.

Tek renk kullanımı evinizde bütünlük hissi yaratacak ve bütün alanın çok daha büyük görünmesini sağlayacak. Çünkü bölünmüş de olsa alanlarınız ayrı odalar gibi görünmeyecek.

Duvarlar için açık gri, döşeme ve tavan için iki farklı tür beyaz seçilebilir.

2. Dağınıklığı giderin.

Odaları daha büyük hissettirmek için bazı eşyalarınızdan kurtulmayı deneyin. Az kullanılan eşyaları veya başka bir yere ait olan malları kaldırarak başlayın. Bunun yerine, battaniye ve yastık gibi vurgulu parçalarla doku ve renge odaklanın. Sergilemek istediğiniz koleksiyon eşyalarınız varsa, bunları bir köşe veya kitaplık ile sınırlayın.

3. Daha hafif kumaşlar kullanın.

Nötr tonlardaki ketenler ve pamuklular gibi daha açık renk ve ağırlıktaki kumaşlar, bir odanın daha aydınlık ve havadar görünmesini sağlar. Ağır kadife perdeler yerine hafif tül perdeler tercih edin. Kumaşın rüzgâr esiyormuş gibi bir his verdiğini göreceksiniz. Bu da ferahlık yaratacak. Aynı şey mobilya ve aksesuarlar için de geçerli.

4. Sadece bir tür döşeme kullanın.

Alanı daha büyük göstermek ve uyumlu bir stil sergilemek için ev içinde ağırlıklı olarak aynı döşemeyi kullanın.

5. Orta alanı ve yolları açık tutun.

Kolayca hareket edebilmeniz ve odayı net bir şekilde görebilmeniz amacıyla yolları ve orta alanı açık tutun. Bunun için mobilyayı duvarlara dayamaktan kaçının. Mobilyaların etrafında boşluk bırakmak ferahlık hissi yaratır.

6. Yansımaya odaklanın.

Aynalar, ışığı ve odanın karşısındaki manzarayı yansıtarak daha fazla alan varmış hissi yaratır. Popüler ayna kullanım yerleri, kapıların yakınları, koridorların sonu veya pencerelerin karşısıdır.

7. Aydınlatmayı iyi ayarlayın.

Aydınlatma eklemek, küçük bir alanı daha açık ve daha parlak hissettirmenin kolay bir yoludur. Gömme ışıklar ekstra alan gerektirmez ve yönlendirilmiş ışık sağlar.

8. Dikey öğeler kullanın.

Bir boşluk hissi yaratmak için yüzer raflar, zemin lambası veya dikey plakalar dahil olmak üzere dikey öğeler kullanın. Genişlik hissi vermek için perdelerinizi tavandan zemine olacak şekilde tercih edebilirsiniz.  

9. Ölçeği küçültün.

Bir odayı bunaltabilecek ve daha küçük hissettirebilecek hacimli, koyu renkli mobilyalardan kaçının. Ayaklı, yani altını görebileceğiniz mobilyaların bir açıklık ve hareket hissi yarattığı aşikardır.

Yeniden tasarlanan bir oturma odasında, ağır görünen deri kanepeleri, grimsi bej hafif bir kumaştan modern kanepeyle değiştirebilirsiniz. İçeri girip odaya baktığınızda, mobilya, odayı daha açık göstermeye başlayacaktır. Kanepelerde ayrıca parke zeminlerini gösteren ayaklar da olmalı.