gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Geleneksel İç Tasarım Yaratmak İçin 7 İpucu

Geleneksel İç Tasarım Yaratmak İçin 7 İpucu

Geleneksel iç tasarım yaklaşımı, zarif ve klastır ayrıca modası asla geçmeyecek, zamansız bir iç mimari stilidir. Ayrıca, hemen hemen her iç mekana zarafet kazandırabilir. Bu nedenle, antikalar ve klasik tasarımlar hoşunuza giden bir şeyse, geleneksel iç tasarım eviniz için doğru seçim olabilir!

Geleneksel tasarımı seviyorsanız ancak bunun eviniz için biraz fazla olduğunu düşünüyorsanız, geçişli iç tasarım da sizin için çözüm olabilir. Geleneksel tarzın unsurlarını daha çağdaş olanlarla eşleştirerek, geçişli bir iç mekan yaratabilirsiniz. Bu nedenle, ister geleneksel ister geçiş dönemi olsun, mükemmel geleneksel iç tasarımı oluşturan bu 7 temel unsurdan ilham almak için okumaya devam edin.

Geleneksel İç Tasarımı Oluşturan 7 İpucu

İç Tasarımda Yapısal Süslemeler

Geleneksel İç Tasarımda Yapısal Süslemeler

Geleneksel tasarım öncelikle odanın yapısına odaklanır. Pervaz çıtaları ve korkuluklar, dönem evlerinin tipik unsurlarıdır ve geleneksel bir tarz için doğru havayı yaratırlar. Eviniz daha modern olsa da, bu detayları daha sonra ekleyebilirsiniz. Örneğin, ahşap profilleri alçıpan üzerine sabitlemek, bir kalıbı kırmanın çok kolay bir yoludur ve sonuç kesinlikle gerçekçidir.

Oyma Detaylar

Oyma Detaylar

Pervazlar, mobilya parçaları, aksesuarlar... geleneksel bir iç tasarımda karmaşık oyma detaylar her elemanda kullanılabilir! Odanın hemen hemen her unsuruna dekoratif bir katman, doku ve karakter ekleyerek bu tarzın yükseltilmiş görünümüne katkıda bulunulabilir. Mekanınıza oymalı detaylar eklemek için büyük parçalarla başlayın. Oymalı bir kanepe veya yatak, ayırt edici bir geleneksel ifade yaratmak için yeterli olacaktır!

Önemli Pencere Uygulamaları

Önemli Pencere Uygulamaları

Kalın astarlı perdeler geleneksel tasarıma sahip iç mekanların bir imzasıdır ve genellikle görünüme uyumlu kornişler veya saçaklarla tamamlanır. Ayrıca, pencere kaplamasını daha da etkili hale getiren tam boy perdeleri her zaman göreceksiniz. Aslında bu her tarz için geçerli bir görsel hiledir; tavandan tabana pencere uygulaması, odanın daha uzun ve daha havadar görünmesini sağlayan bir profesyonel stratejidir! Ardından -pencerelerinizin gerçek boyutu ne olursa olsun- onları kalın bir kumaştan tam boy perdelerle çerçeveleyin.

Geleneksel İç Tasarım Kavisli Çizgileri Sever

Geleneksel İç Tasarım Kavisli Çizgileri Sever

Modern mobilyaların temiz ve sade çizgilerini unutun. Geleneksel parçaların hepsi süslü ve kıvrımlıdır! Mobilya ayakları, kabarık döşemeler ve kıvrımlar, geleneksel iç mekanlara, onları diğer iç tasarım stillerinden ayıran benzersiz, görkemli ancak davetkar bir his verir. Bu yüzden alışverişe gittiğinizde, her zaman kıvrımlı profiller arayın ve eklediğiniz her kıvrımda odanızın stilinin giderek daha geleneksel hale geldiğini göreceksiniz!

Geleneksel Tarz Desenleri

Geleneksel Tarz Desenleri

Geleneksel iç mekan tasarımının bir diğer önemli unsuru da düz renklerin asla yalnız bırakılmamasıdır. Aslında, her zaman desenli kumaşların bir karışımını bulacaksınız. Çizgiler ve çiçekler kesin tercih edilen seçeneklerdir, ancak her şerit veya çiçek uygun değildir. Geleneksel tasarım için bir desen seçerken aranan özellikler zarif, zengin ve düzenli olmasıdır.

Sadece güzel olmanın yanı sıra, desenler renk şemasında vurgu rengi ve bağ oluşturmaya yardımcı olur. Damask kumaşlar, tasarıma çok fazla renk eklemeden ilginç bir ton efekti yaratmak için de harika bir seçimdir. Çünkü eğer renkler geleneksel bir tasarımda hoş karşılanmıyorsa, asla çok fazla rengin bir arada karıştırıldığını görmezsiniz.

Geleneksel desenleri odanıza yansıtmak için küçük bir yastık ve battaniye ekleyerek başlayın. Ardından –sonucu beğendiyseniz– yeni perdeler ve döşemeler gibi daha büyük işlerle devam edersiniz!

Simetri

simetri

Mobilya yerleşimi veya aksesuar konusunda herhangi bir şüpheniz varsa, çiftler halinde gidin. Aslında simetri, her geleneksel iç mekanın sahip olduğu tek özelliktir. Şöminenin kenarlarındaki iki koltuk, büfe dolabındaki bir çift lamba veya duvardaki iki uyumlu sanat eseri, her geleneksel iç mekan tasarımında kullanılan örneklerden sadece birkaçıdır. Aslında simetri, doğal olarak gözlerimizi yormayan bir özelliktir ve alanı anında dengeli ve sakin hissettirir. Kim evlerinin dengeli ve sakin olmasını istemez ki?

Minimalist Anlayış Önemli

minimalist anlayış geleneksel tasarım

Buraya kadar incelediğimiz gibi; geleneksel bir iç mekan minimalisttir. Bu nedenle, evinize geleneksel iç mekanlara özgü rahat ve eksiksiz bir görünüm kazandırmak için dokuları ve süslemeleri katmanlamaktan çekinmeyin.

Aydınlatma armatürleri bu kuralın bir istisnası değildir. Büyük kristal avizeler, son derece süslü aplikler ve heykelsi masa lambaları, geleneksel bir iç mekanda her zaman önemli olan unsurlardır ve mekanda öne çıkmak için seçilmişlerdir.

Hayalinizdeki Geleneksel İç Tasarım İçin Profesyonel Hizmet Alın

Bu 7 temel unsur ile artık evinizi güzel bir geleneksel iç mekana dönüştürmeye başlamak için tam donanımlısınız. Bu içeriği kaydedin ve evinizi hayalini kurduğunuz geleneksel görünüme dönüştürmek için bir rehber olarak kullanın. Hayalinizdeki geleneksel görünümü elde etmek için, hemen İç Mimar Gizem Pakyürek ile iletişime geçin ve evinizin mükemmel geleneksel iç mekan haline gelmesi için bir planlama yapın.