gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Göz Dolduran Ofis Dekor Fikirleri

Göz Dolduran Ofis Dekor Fikirleri

Ofisler de tıpkı yaşadığımız evler gibi oldukça fazla zaman geçirdiğimiz mekanlar arasındadır. Bu sebepten ev tasarımına gösterilen hassasiyet günümüzde ofis tasarımları içinde geçerlidir. Bir ofis dekorasyonu iş sahibinin karakterini, zevkini, kişiliğini yansıtmaktadır. Bu nedenle oldukça önemli bir konu olan ofis dizaynında ele alınacak noktalar şunlardır.

Çalışılan ortam olabildiğince ferah ve sade olmalıdır. Stresi tetikleyecek seçimlerden kaçınılmalıdır.

Kullanılacak olan masa ve sandalyenin konforu çok önemlidir. Ergonomik olmayan ürün kullanımları çeşitli sağlık problemlerine yol açacaktır.

Ofiste yapay renklendirmelerden kaçınılmalıdır. Çeşitli bitkiler ofisin belirli noktalarına yerleştirilerek estetik bir renklendirme kişiye özgün olarak sağlanabilir.

Ofis Dekorasyon Malzemesi Seçimi

İyi tasarlanmış ve kaliteli dekorasyon malzemesi seçimleriyle oluşturulan ofisin çalışanlarının motivasyonu olumlu yönde etkileneceğinden üretkenlik de artar. Bu nedenle ofis tasarımları mutlaka doğru malzeme seçimini içermelidir.

> Bir ofiste mobilya seçimi çalışanın sırt ve bel sağlığını önemser nitelikte olmalıdır. Kullanılan masanın sandalye ile olan mesafesi iyi belirlenmelidir ki hem göz sağlığı hem de boyun sağlığı bu mesafe sayesinde korunabilmelidir.

Ofis Dekorasyon Malzemesi Seçimi

> Çalışanın kişisel alan sağlayabilmesi açısından yakınlarında çekmeceli dolaplar sağlanmalıdır. Aidiyet duygusunu katabilmek adına kişiselleştirilmiş bilgisayarlar, defterler, aksesuarlar bulundurulmalıdır.

> Konfor ve hareket alanları oluşturulmalıdır. Buna yönelik konfor alanlarında dinlenmeye uygun mobilyalar, gevşemeye yönelik masaj aletleri bulunmalıdır. Hareket alanlarında molalarda oynanabilecek oyunlar, okunacak kitaplar, ortak yapılabilecek etkinlikler oluşturulmalıdır.

> Ofis tasarımları mutlaka yiyecek ve içecek açısından kolay ulaşılabilir bir alanda mutfak malzemeleri bulundurmalıdır.

> Motivasyon içerikli duvar süs eşyaları, masaüstü objeleri de dekorasyon için kullanılabilir.

Ofis Dekorasyon Malzemesi Seçimi

En Çok Tercih Edilen Ofis Tasarım Çeşitleri

> Minimalist-sade ofisler; karmaşadan uzak, sadeliğin ve şıklığın ön planda tutulduğu tasarımlardır. Küçük bir ofisi bile ön plana çıkaracak olan minimalist yaklaşımın en önemli unsuru pragmatik oluşudur.

> Modern-şık ofisler; minimalist ofislerin aksine obje kullanımından kaçınmayan, daha fazla öge içeren, aksesuar kullanımını ön planda tutan tasarım anlayışıdır.

> Sıra dışı-enerjik ofisler; standart ofis tasarımlarının dışında doğayı içeren, canlı renk kullanımını barındıran, farklı temaların kullanıldığı ofislerdir.