gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Her Yerde Göreceğimiz 2022 İç Tasarım Trendleri

Her Yerde Göreceğimiz 2022 İç Tasarım Trendleri

İç mimaride neredeyse her sene trendler değişiyor. Ev ve oda tasarımı, ofis tasarımı ve iç mekan dekorasyonu işlerinde gündemi takip etmek ve trendlerden haberdar olmak önemli.

2022 yılı için öngörülen trendleri bu içeriğimizde derledik. İç mimarlar ve iç mekan dekorasyonu yapacaklar için faydalı olacağından ve ilham vereceğinden eminiz.

İç Tasarım Trendleri 2022

2021'de ev dekorasyonu söz konusu olduğunda, hepimiz evlerimizde daha fazla zaman geçirmeye devam ettiğimiz için her şey stil ve pratikliği harmanlamakla ilgiliydi. Kolay temizlenebilir ve kullanımı kolay aksesuarlar sıklıkla tercih edildi. Peki, yeni yılda bizi neler bekliyor?

2022’nin en iyi iç tasarım trendlerini ortaya çıkarmak için derinlemesine bir analiz yapmak gerekiyor. Yeni renk paletlerinden benzersiz mobilya seçimlerine kadar, yeni yılda kararınız evinizi ciddi bir şekilde yenilemekse, bu içerik ilham almak için mükemmel bir seçim olacak.

Kavisli mobilyalardan 70'lerden ilham alan boya renklerine kadar, tüm iç mekan dekorasyon fikirlerini denemek isteyeceğinizden eminiz. Haydi başlayalım!

Biyofilik Tasarım

Biyofilik Tasarım

Uzun bir süre evlerimize kapalı kaldıktan sonra, biyofilik tasarım ilkelerinin kullanılması sayesinde doğal dünyayla bağlantımızı yeniden kazanmaya odaklanabiliriz. Yani doğal malzemelerle sakinleştirici ortamlar yaratmaya özen gösterilecek. Aydınlatma ve havalandırma, bitkileri birleştirme ve doğa ile görsel bir bağlantı kurma ana hedeflerden biri olacak.

Bu yılın trendlerinde, 60'ları ve 70'leri anımsatan çok sayıda cesur renk ve desen görmeyi bekliyoruz ve yeşilin tüm tonları ile doğayı evlerimize getirmeye devam edeceğiz.

Geleneksel Detaylar

Geleneksel Detaylar

2022'de, geleneksel detayların büyük bir geri dönüş yaptığını görebiliriz. Son birkaç yılda dünya çapında bu kadar çok değişiklik olurken, giderek daha fazla insanın konfor, zamansızlık ve hatta biraz nostalji duygusu özlemi duyması şaşırtıcı değil. Desenleri karıştırma, etekli veya flanşlı mobilyalar ve antika parçaların birleşiminden oluşan tasarımlar bu yeni yılda, köklerimizi onurlandırmakla ilgili olacak gibi.

3D Sanat

3D Sanat

2022'de 3D sanata doğru bir ilerleme göreceğiz. Evlerimizde daha fazla zaman geçirmeye devam ettikçe insanlar düz ve sıkıcı duvarlarda farklılık, sürprizler ve canlılık görmek istiyorlar. Duvardan fırlayan ve içinde yapılandırılabilen sanat eserleri bu yıl çok popüler olacak.

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, olması gerektiği gibi, herkes için önemli bir konu haline geldi. Bu kadar çok tasarımcı ve iç mimarın uzun vadeli kullanım için en iyi malzemelerin ne olduğunu araştırması ve bulması gerçekten dünyamız ve ekosistemimiz için harika.

2022’de sürdürülebilir ve uzun ömürlü parçalar sıklıkla tercih edilecek.

1970'lerin Dekor İlhamı

1970'lerin Dekor İlhamı

Yetmişlerin dekoru ve renkleri geri dönüyor. Daha fazlatoprak, adaçayı ve hardal renginin yanı sıra eskiyi anımsatan mobilya tarzlarını da sıklıkla göreceğiz. Dolap ve masalardaki ayaklar, ağaç tonları ve yüksek dokulu kumaşlar yeniden trend olacak gibi duruyor.

Geleneksele Dönüş

Geleneksele Dönüş

Osmanlı ve Selçuklu tarzı kanepeler, berjerler, antika stillere ve detaylara ve biraz eskitme gibi görünen yemek masalarının 2022 yılında trend olmasını bekliyoruz. Yapı malzemeleri için çok daha fazla doğal malzemenin yeniden popüler hale geldiğini göreceğiz. Mermer, gerçek ahşap, nevresimler, tiftik gibi daha organik malzemeler sıklıkla kullanılacak.

Çok Fonksiyonlu Mekanlar

Çok Fonksiyonlu Mekanlar

İnsanlar, özellikle pandemi ile boğuştuğumuz son yıllarda, daha az eşya ile de yaşayabileceklerini anlamaya başlıyor. İnsanlar minimalizme çok daha sıcak bakmaya başlayacaklar. Oturma odasında daha rahat çalışılmasını sağlayacak özel alanlar yaratılması gibi.

Kavisli Mobilyalar

Kavisli Mobilyalar

Kıvrımlı beyaz meşe döşemeler ortama doğal ve yumuşak dalgalı bir his katar. Duvar ve dolaplardaki kavisli köşelerden kanepelerin, yemek sandalyelerinin ve kemerli dolapların kavisli objeleri ortamları yumuşatıyor.

Dış Mekanı İçeri Getirmek

Dış Mekanı İçeri Getirmek

Bu sene çok daha fazla insan dış mekan yaşam alanlarını geliştiriyor, bu da şık dış mekan mobilyaları anlamına geliyor. Bilinçli olarak tasarlanmış, tarzdan ödün vermeyen ve ailelerin evdeki yaşam ve eğlence alanını genişleten dış mekan yaşam alanlarını sık sık göreceğiz.

Renkli Pencere Uygulamaları

Renkli Pencere Uygulamaları

2022'de özellikle pencere süslemelerinde çok fazla renk ve desen göreceğiz. Tasarımda kilit bir rol oynuyorlar çünkü bunlar odanın mücevherleri ve gerçekten harika bir etki yaratabilirler.

Perdeler olsun, gölgeler olsun veya şeffaf, iki ila üç renk patlaması olan desenler, yeni yılda trend tasarımda güçlü bir rol oynayacak.

Pantone'nin 2022 Yılı Rengi: Very Peri

pantone

Pantone geçtiğimiz günlerde 2022’de yılın rengi olarak "Very Peri"yi seçti. Mor-kırmızı alt tonlu cesur bir mavi, mobilyadan dekora kadar her şeyde gölgelerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

Very Peri, cesur yaratıcılığı ve yaratıcı ifadeyi teşvik eden canlı, neşeli bir tavır ve dinamik bir duruş getiriyor.