gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Home Ofislerde Verimlilik İçin 10 Temel Bilgi

Home Ofislerde Verimlilik İçin 10 Temel Bilgi

Son zamanlarda birçok insan gibi, genellikle evden çalışıyorsanız odanızda bazı düzenlemeler yapmanın birçok faydası olacaktır. Maksimum üretkenliği sağlamak için ergonomik, yeterince iyi tasarlanmış, iyi organize edilmiş bir home ofisi sahip olmak önemlidir. İşte bu yüzden sizinle iyi seçilmiş home ofis malzemeleri listemizi paylaşıyoruz. Çalışma alanınızdan en iyi şekilde nasıl yararlanacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin!

Evden Çalışırken Kullanacağınız Temel Malzemeleri Seçmek İçin İpuçları

Home ofisinizin temel ihtiyaçlarını seçerken, özel ihtiyaçlarınızı düşünmek çok önemlidir. İşte başlamanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

Evden çalışırken en sık tamamlamanız gereken görevlerin bir listesini yapın. Bu, hangi malzemelerin sizin için gerekli olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

Kullanabileceğiniz alan miktarını düşünün. Home ofis tasarımınızı temel alın ve belirlenen çalışma alanınıza uyacak mobilya ve malzeme seçimleri yapın.

Bütçenizi düşünün. Tüm home ofis ihtiyaçlarını almak bütçeniz için zorlayıcı bir hale gelmemeli. Bütçeniz dahilindeki öğeleri seçin veya bazılarında tasarruf etmeyi düşünün.

Sizi neyin motive ettiğini bulun ve yeteneğinizi ortaya çıkarmak için home ofis tasarım fikirlerini kullanın.

Home Ofisinizin En Önemli 10 İhtiyacı Listesi

Bu kullanışlı home ofis ihtiyaçları listesiyle, en iyi yönlerinizi ortaya çıkaran üretken ve düzenli bir ofis ortamı oluşturabileceksiniz.

1- Uygun Masalar

Uygun Masalar

Herhangi bir çalışma alanı için iyi bir masa gereklidir. Masanızın tüm ofis gereksinimlerinize uyacak kadar büyük olduğundan emin olun. Çok fazla alanınız varsa, oturma ve ayakta durma pozisyonlarını değiştirmenize izin verecek şekilde yüksekliği değiştirilebilir bir masa düşünün. Ayrıca bütünlüklü bir görünüm için yerleştirileceği odanın tarzına uygun bir masa seçin.

2- Ergonomik Oturma Bir Zorunluluktur

Ergonomik Oturma Bir Zorunluluktur

İyi bir sandalye, iyi bir masa kadar önemlidir. Uzun süre sorunsuz oturabilmeniz için sandalyenizin rahat olduğundan emin olun. İdeal olarak, mükemmel ergonomik konumu elde etmenize izin verecek özelleştirilebilir özelliklere sahip olmalıdır. Bel desteği büyük bir artı olacaktır. Ve hepsinden önemlisi, ideal sandalye, hissettirdiği kadar iyi görünmelidir. Sağlığınız ve rahatınız son derece önemli olduğundan, kaliteli bir masa sandalyesine ihtiyacınız var.

3- Harika Aydınlatma Her Şeyden Önemlidir

Harika Aydınlatma Her Şeyden Önemlidir

Doğru aydınlatma, home ofisinizde çok önemli bir unsurdur. Doğal ışık her zaman en iyisidir, bu nedenle çalışma alanınızı pencereye yakın kurmaya çalışın. Alternatif olarak, gün ışığını taklit eden bir armatür kullanın. Ayrıca, tavan lambaları, asma armatürler ve masa üstü ışıklarının bir karışımını da kullanarak katmanlı bir aydınlatma da oluşturabilirsiniz. Kısılabilir olmaları daha da iyidir. Bu şekilde odanın gün boyunca ne kadar ışık alacağını ayarlayabilirsiniz.

4- Depolama Mobilyalarını Unutmayın

Depolama Mobilyalarını Unutmayın

Depolama mobilyaları, herhangi bir home ofisi için olmazsa olmazdır. Örneğin dosya dolapları, evraklarınızı ve diğer ev işlerinizi düzenlemenin harika bir yoludur. Bu arada, mobilyalar her şeyi düzenli tutar ve aynı zamanda güzel görünmesini sağlar. İşyerini düzenli tutmak, odaklanmanızı iyileştirerek daha net düşünmenize ve böylece daha iyi sonuçlar üretmenize olanak tanır. Minimal dağınıklık bile zamanla hızla birikir; bu nedenle, açıkta ne kadar az şey olursa o kadar iyidir.

5- Kişisel Home Ofis İhtiyaçları

Kişisel Home Ofis İhtiyaçları

Gününüzün çoğunu iş yerinizde geçirdiğiniz için, onu kişiselleştirmek istemeniz çok doğal. Aile fotoğrafları, çizimler, sanat eserleri ve hatıralar kullanarak alanı kişiselleştirebilirsiniz. Size hayatınızın harika ve ilham verici yönlerini hatırlatan küçük süslemeler motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olabilir.

6- Küçük Home Ofis Temelleri

Küçük Home Ofis Temelleri

Potansiyel home ofis alanınız sınırlıysa, çıplak bir duvar kullanmak oldukça değerli olabilir. Asılı raflar hiç yer kaplamaz ve birçok dekorasyon imkânı ve saklama olanağı sunar. Mümkün olduğunda dikey gidin ve her santimini kullanın ancak hafif tutun. Masif ve ağır formlar küçük alanlar için iyi bir çözüm değildir. Ayrıca, tüm ofis mobilyalarınızı odanın sadece bir tarafında bulundurabilirsiniz. Ev kurulumunda işlevsel bir çalışma için tüm bir odaya ihtiyacınız yok.

7- Home Ofis İhtiyaçlarınız İçin Çok Boyutlu Düşünün

Home Ofis İhtiyaçlarınız İçin Çok Boyutlu Düşünün

Elinizde geniş bir zemin alanı olsa bile, eşyalarınızı yüksek dolaplara istiflemek avantajlı olabilir. Bir şeyler almak için ara sıra bir tabure kullanmak anlamına gelse bile, tabandan tavana tüm alanı özellikle kullanın. Köşe kitaplık da yerden tasarruf sağlayan mükemmel bir depolama yöntemidir. İş akışınızı göz önünde bulundurun ve sık kullandığınız home ofis masasının temel öğelerini elinizin altında tutun.

8- Bitkiler Home Ofisinizin Temel Öğeleridir

Bitkiler Home Ofisinizin Temel Öğeleridir

Biraz yeşillik, herhangi bir home ofis tasarımı için mutlak bir zorunluluktur. Bitkiler sadece alanı daha davetkar hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda hava kalitesini iyileştirmeye de yardımcı olur. Sukulentler her zaman harika bir seçenektir. Bakım gerektirmeden hoş bir görünüm elde etmek için her zaman yapay bir bitki tercih edebilirsiniz.

9- Home Ofis Alanınızı Alan Kilimiyle Tanımlayın

Home Ofis Alanınızı Alan Kilimiyle Tanımlayın

Halı, ofis ortamınıza kişilik katmanın harika bir yoludur. Bölgeye uyduğundan emin olun ve sevdiğiniz bir stil seçin. Geleneksel bir ofis halısı olmak zorunda değil. Eğlenceli bir desene veya ilginç bir dokuya sahip bir şey, çalışma alanınızı ve ruh halinizi canlandırmaya gerçekten yardımcı olabilir. Ayrıca, bir odanın yalnızca küçük bir bölümünü kullanıyorsanız, bir halı çalışma alanınızı tanımlamanıza yardımcı olabilir.

10- Sınırlar Düşündüğünüzden Daha Önemli

Sınırlar Düşündüğünüzden Daha Önemli

Home ofisinin olmazsa olmazları listesinde en üst sıralarda neyin yer aldığı hakkında bir fikriniz var mı? Sınırlar. Home ofisler, evinizdeyken kendi hızınızda çalışmanıza olanak tanırken, üretkenliğinizi etkileyebilecek dikkat dağıtıcı unsurlar anlamına da gelir. Fiziksel bir sınır belirlemek, evde de ofiste olduğu kadar verimli olmanızı sağlayacaktır. Duvarlar bir seçenek değilse, bir perde veya benzer bir geçici bariyer düşünün.