gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

İç Mimar Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Faktör

İç Mimar Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Faktör

Evinizde huzurla ve mutlulukla yaşamak hayattaki en büyük kazanımlardan biridir. Huzurla yaşadığınız evinizin iç mekanlarıyla ilgili kararlar almak muhtemelen oldukça tatmin edicidir. Çünkü zevkinizi ve kişiliğinizi yansıtan bir yerde yaşamanın taşıdığı derin bir başarı hissi vardır.

Gerçekten bakarsanız, iyi tasarlanmış bir iç mekân elde etmek asla zor değildir. Tek yapmanız gereken evinizin nasıl görünmesini istediğinizin net bir resmini elde etmek. Hayalinizdeki eve ulaşmanıza yardımcı olacak İstanbul’da iyi bir iç mimarlık şirketi bulmak.

Bu içeriğimizde, İstanbul’da bir iç mimardan hizmet alırken göz önünde bulundurmanız gereken 5 faktörü inceledik. Ev dekorasyonu yaptırmak için iç mimar seçerken bu etmenlerin önem arz edeceğini düşünüyoruz.

Akreditasyon: İç mimarlık şirketi profesyonel olarak sertifikalandırılmış mı?

Bir iç mimar arıyorsanız, profesyonel olarak akredite edilmiş biri ile çalışmalısınız. İstanbul’da bulunan iç mimarlık firmalarının gerçekten iyi okullardan mezun olmuş iç mimarlar ile çalışıp çalışmadığını araştırın.

İyi bir iç mimar, müşterinin talep ettiklerini ve etmediklerini birlikte değerlendirir. İhtiyaca yönelik bir planlama ile ev içindeki alanı en verimli şekilde kullanmayı hedefler. Bir iç mimarlık ofisinin sizin için en doğru seçim olduğuna karar verirken şu konulara odaklanabilirsiniz: 

> Ev dekorasyonu konusunda en az 3 yıllık deneyime sahip olmak

> Tedarikçiler ve ustalar ile iyi iletişimler kurabilmiş olmak

> İyi referanslara ve tamamlanmış işlerden oluşan bir portfolyoya sahip olmak

Bütçe: Projeye ne kadar harcamak istiyorsunuz?

Projenizin boyutuna ve karmaşıklığına bağlı olarak, en baştan gerçekçi bir bütçe belirlemeli ve potansiyel bir iç mimarla bu konuyu tartışmalısınız.

Çoğu iç mimar, herhangi bir bütçeden en iyi şekilde yararlanmaya isteklidir. Bu, yalnızca aklınızdaki bir fiyat aralığı olsa bile, hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanacağınızdan emin olabilirsiniz.

Deneyim: Söz konusu iç mimarlık firması ne kadar süredir sektörde?

Nispeten yeni bir firma ile çalışmak da bir tercih olsa da birkaç yıllık endüstri deneyimine sahip bir iç mimarın size daha kaliteli hizmet verme olasılığının daha yüksek olduğunu anlamalısınız. Sonuçta, yenileme gereksinimlerinizi yerine getirmek için gereken beceri ve donanıma sahipler.

Bunun yanında deneyim gerekli olmakla birlikte, bir işletme olarak itibarlarını da değerlendirmelisiniz. Bu bilgiyi almanın bir yolu, eski müşterilerin işe almayı düşündüğünüz tasarımcı hakkında ne düşündüklerini anlatan çevrimiçi incelemeleri okumaktır.

Stil: Stilleri sizinkiyle uyuşuyor mu?

Bir diğer değerlendirilmesi gereken nokta ise bir iç mimarın mekân tasarımındaki tarzı ve sürecidir. Her iç mimarın kendine özgü tarzı vardır ve beklentilerinizin ve uygulamalarınızın birbiriyle uyumlu olduğundan emin olmak çok önemlidir.

Bunu yapmanın harika bir yolu, en az üç potansiyel tasarımcıyla tanışıp estetikleri, çalışma tarzları ve kişilikleri hakkında fikir edinmektir. Bu sayede tarzlarını karşılaştırmanız ve sizinle daha çok uyuşanı bulmanız daha kolay olacaktır.

Zaman Çizelgesi: İşi makul bir zaman çerçevesinde tamamlayabilirler mi?

Baştan, projenin ne zaman yapılması gerektiğini belirleyin ve bitirmek için makul bir zaman çerçevesi belirleyebilecek bir iç mimar bulun.

Elbette süreçte sorunlar ve gecikmeler beklemelisiniz; ama genel olarak, iyi bir iç mimar, işi mümkün olduğu kadar son teslim tarihine yakın bitirebilmelidir. Sonuç olarak, herhangi bir sorun veya gecikme ortaya çıkarsa, programdaki değişiklikten haberdar olmanız için şirket sizi durum hakkında bilgilendirebilmelidir.

Günün sonunda, bir iç mimar ne kadar itibarlı olursa olsun veya onların içgüdülerine ve deneyimlerine ne kadar güvenirseniz güvenin, evinizde ne istediğinizi etkili bir şekilde iletemezseniz, bunun hiçbir anlamı olmaz.

Bu faktörlere ek olarak, önemli olan onlara ne istediğinizi rahatça söyleyebilmenizdir. Bu nedenle, kararlarından memnun değilseniz, onlara bildirdiğinizden emin olun!

İstanbul’da başarılı projeler yapmış bir iç mimarlık firması olarak Gizem Pakyürek İç Mimarlık, size kendinize ait diyebileceğiniz bir alan sağlamayı taahhüt eder. Bu nedenle, sürecimizi yönlendiren şeyin sizin tarzınız, fikirleriniz ve kişisel tercihleriniz olduğundan emin olmak konusunda çok titiz davranıyoruz, böylece sonuç seveceğiniz bir evden başka bir şey olmayacak.

Evinizi yenilemenize başlamaya hazır mısınız? Bugün bizimle iletişime geçin ve iç tasarım ekibimizle danışmanlık randevusu alın.