gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

İç Mimarlık Nedir ve İç Mimarlar Ne İş Yapar?

İç Mimarlık Nedir ve İç Mimarlar Ne İş Yapar?

Basitçe söylemek gerekirse, bir iç mimar bina içini, alan planlamasını, bir iç mekanın mobilya ve dekorasyonuna odaklanır. İç mimari, bir binayı estetik açıdan hoş kılmaktan çok daha büyük bir iştir. Bir bina projesinde, iç mimar, güzellik ve pratiklik (çevresel tasarımın yanı sıra işlevsellik) gibi tasarım yönleri arasında büyük bir dengeleme eylemi yürütmek zorundadır. Bir mekanın iç dekorasyonu, tamamen iç tasarım estetiğine ve donanıma odaklanabilir. İç mimarlar, mekan için boya, tekstil gibi dekoratif unsurları ve bunların yaratacağı atmosferi de oluşturma becerisine sahiptirler.

İçerik Önerisi: İç Mimarlık Hizmeti ile Evinizi Tamamen Baştan Yaratabilirsiniz

İç mimarlar, binanın işlevselliğini, güvenliğini ve görünümünü dikkate almalıdır. Bu tasarım süreci, çok fazla beceri ve dikkatli bir değerlendirme gerektirir. İç mimarlar, genellikle kendi alanlarında dereceler ve özel sertifikalar alarak kazanılan bu görevleri yerine getirmek için özel eğitime sahiptirler.

Bu, bir iç mimarlık firmasının işini çok geniş çizgilerle ortaya koyarken, burada iç mimarların tam olarak ne yaptığına daha ayrıntılı bir bakış atalım.

İç Mimari Tasarım Stratejisi

Bir iç mimarlık ofisi için bir projenin ilk adımı, müşterileri ile bir mekandan ne bekledikleri hakkında konuşmaktır. Bu ilk toplantıda, soru sormak ve dinlemek esasen iç mimarların en büyük işidir. İstek listelerini ve alanın hangi özellikleri taşıması gerektiği bu toplantıda belirlenir.

Ardından, istenen işlevi gerçekleştirmek için her alanda ne kadar alana ihtiyaç olduğu hesaba katılır. Müşterinin tarzını ve zevki belirlenir ve bina için önerilerde bulunulur. İstekler ve ihtiyaçlar doğru bir şekilde değerlendirilir ve ardından bu gereksinimleri karşılayan bir iç tasarım projesi ortaya hazırlanır.

Uygun bir yapı (veya çoğul yapılar) planı çizildikten sonra, taleplere bağlı kalarak yapılacak tadilat, yapı-inşa ve dekorasyon işlemlerine başlanır.

Konsept Tasarımı

İç mimar ve müşteri bir proje üzerinde karara vardıktan sonra konsept tasarımına geçilebilir. Bu aşamada, binanın alanını kullanmanın en iyi yolunu bulmaya ve tasarlamaya odaklanılır.

İç mimarın tasarım planları ve taslakları, iç mimarinin genel düzeninin yanı sıra duvar yerleşimi, pencereler, kapılar, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, havalandırma, yapısal vurgular, renkler ve hatta mobilyalar düzenini de içerebilir. Elle çizim yapan iç mimarlar olsa da, taslakları oluşturmak için genellikle bilgisayar tasarımı ve çizim (CADD) mimarisi programları kullanılır. Bu programların yanı sıra yapı bilgisi modelleme (BIM) de kullanılabilir.

Bilgisayar programları ile yapılan 3 boyutlu modeller müşteriye, binanın tamamlandığında nasıl görüneceğini görmelerini sağları. Bu noktada, müşteriler için işin aşamalarının tamamlanmasını bekleyebilecekleri bir zaman çizelgesi de sunulabilir. Tüm iç mimari projesinin maliyeti için de bu aşamada revizeler yada iyileştirmelerde bulunulabilir.

Geliştirilmiş Tasarım

Profesyonel iç mimarlık firmasının sunduğu tasarım onaylandıktan ve işlevsel bir çalışma alanı oluşturduktan sonra ayrıntılı planlamaya girilebilir. Bu aşama iç mekandaki dolapları, duvar detaylarını, pencereleri, mutfakları ve banyoları, döşemeyi, boyayı düzenleme işi yapılır.

Bazı durumlarda, tasarımın yasal düzenlemelere uygun olduğundan emin olmak için ve binanın belediye yönetmeliklerine uygun şekilde yapılandırılması için mimari çizimlerin resmi kurumlara sunulması gerekebilir. Bu süreçlerde de iç mimarlar aktif rol oynarlar.

İç mimarlar projede kullanılacak malzemeleri seçerken onların dayanıklılıklarını ve sağlamlıklarını göz önünde bulundurur. İşlevsel ve estetik bir iç mekan yaratmak için bir mekanda ışık, renk ve dokuları nasıl kullanacaklarına da dikkat ederler.

İç mimarlık hizmeti veren firmalar tüm bu öğelerin siparişini, teslimatını ve kurulumunu denetleyecek ve fiili inşaat sürecini projelendirecektir.

Başarılı Bir İç Mimarlık Hizmeti

Görüldüğü gibi iyi bir iç mimar bir tasarım yapmaktan çok daha fazlasını yapıyor ve tüm yapı sürecine dahil oluyor. Başarılı bir iç mimardan söz ederken işte en önemli nokta da budur, projeyi baştan sona takip eden ve müşterisi için anahtar teslim, tertemiz bir proje ortaya koyan. İyi bir iç mimar, tüm projeyi ilk planlamadan inşaat boyunca tamamlamaya kadar yönetir. Projenin plana göre, zamanında ve bütçeye uygun olarak tamamlanmasını sağlar.

Profesyonel ve başarılı bir iç mimar, müşteri ile olduğu kadar müteahhitler, satıcılar ve hatta bilirkişilerle de güven içinde iyi ilişkiler kurmayı becerir.