gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Mekanda Tarz Yaratan Aksesuar Seçimlerinin Önemi

Mekanda Tarz Yaratan Aksesuar Seçimlerinin Önemi

Aksesuar seçimi, dekore edilen bir mekan için belirgin bir tarzın oluşmasında çok etkilidir. Seçilen dekoratif mobilyalar, dekorasyona uygun duvar boyaları, mekanın dış görünümü tarzın oluşmasında yer alan büyük parçalardır. Ancak tarzın detaylandırılmasında ve anlam kazanmasında aksesuar kullanımı oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Konsepte uygun renklerde, çağdaş ve güncel aksesuarlarla bir ambiyans oluşturulabileceği gibi, aykırı renklerle kendi içerisinde bir uyum sağlanmış, retro aksesuar ürünleri de tercih edilerek farklı tarzlarda mekanlar oluşturabilir. Önemli olan yapılan seçimler ortamın atmosferine, materyallerine, formlarına uyum sağlamasıdır. Dikkat çekici aksesuarlar seçilirken mutlaka mekanın bütünlüğü göz önüne alınmalıdır.

Mekanlarda Kullanılan Aksesuar Ürünleri Nelerdir?

Bir mekanın dekorasyonunda stil oluşturabilmek için aksesuar kullanımına öncelik verilmelidir. Estetik bir açıyla seçilen aksesuarlar tarzın oluşmasında önceliktir. Bu tarzı oluşturmak için genel olarak çeşitli tablo, bitki, biblo, duvar saati, ayna, kırlent, kitap, dergi, tütsü, mum gibi objeler kullanılmaktadır. Tüm bu seçenekler çeşitli kombinasyonlar oluşturularak bir mekana tarz katmada öncü olarak kullanılabilir.

Aksesuar kullanımı çeşitli film konseptleri, roman içerikleri, trende uygun konseptlere göre seçilerek mekanlara farklı havalar bu aksesuar seçimleri ile katılabilir. Önemli olan karmaşadan, kalabalıktan ve kararsız bir görünümden uzak durmaktır. Doğru belirlenmiş bir konsepte uygun yapılan aksesuar seçimi içerdiği uyum sayesinde mekanın başarılı bir görünüme kavuşmasına sebep olur.

aksesuar kullanımı

Aksesuar Kullanımı ve Seçimine Yönelik Öneriler

Klasik ve nostaljik bir mekan görünümü elde edebilmek için retro tarzda, eskimeyecek tarzlarla oluşturulmuş pikaplar, radyolar, antika biblolar, eski tarihli gazete ve dergiler, mum ve kandiller gibi aksesuarlar kullanılarak oluşturulabilir.

Modern bir mekan tasarımı içerisinde ise motivasyon içerikli yazılar taşıyan tablolar, LED ışıklı duvar yazıları, renkli kırlentler, kurutulmuş bitki ve çiçekler aksesuar kullanımı için önerilen seçeneklerdendir.

aksesuar kullanımı

Minimalist bir mekan oluşum için fazla renk içermeyen, hareketli görünümlerden uzak biblolardan, saksı içindeki yeşil renkli bitkilerden, soft görünümlü aksesuarlardan faydalanılabilir.

Stresten uzak, huzurlu ve sakin bir mekan tasarımı için sarı renkli ışık içeren abajurlar, mumlar, yumuşak dokulu kırlentler, ahşap tablolar kullanılabilir.