gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Misafirlerinizi İç Tasarımla Büyülemenin 9 Yolu

Misafirlerinizi İç Tasarımla Büyülemenin 9 Yolu

İç tasarımın insanlarda memnuniyet uyandırması gerçekten güzel bir duygu. Yaşam alanınızda ayaklarınızı yere basmak ve sizi temsil eden ve size uyan tarzın tadını çıkarmak güzel bir şey. Misafirlerinizden bu takdiri almak da ayrı bir zevk. İç mekanlarınızda rahatlık, merak ve övgü uyandırabilmek, tasarım ilhamına ve mekân sevgisine katkıda bulunur.

İç mekanlarınız hakkında övgü almanızı sağlayacak, saygın uzmanların ipuçlarından ilham alarak oluşturduğumuz 9 ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.

1- İlgi Çekici Aydınlatmalar Kullanın

İlgi Çekici Aydınlatmalar Kullanın

Aydınlatma, bir iç tasarımı gerçekten hoş yapabilir veya bozabilir. Zemin, masa ve tavan lambaları gibi çeşitli aydınlatma türleri, vurgu, ortam ve görev aydınlatması gibi farklı aydınlatma planları sunar. Sarkıt lambalar, asılı sanat eserleri gibidir. Kendilerine dikkat çeker veya görsel odağı yukarı doğru çeker, çoğu zaman bir alanı tamamlayabilirler.

2- Bir Servet Harcamayın

Bir Servet Harcamayın

Tasarım trendleri gelip geçicidir. Tüm birikimlerinizi harcamadan mekanınızın muhteşem görünmesini sağlayın. Çevrimiçi satışlarda bulunan güzel parçalarla veya eski bir parçayı yenileyerek misafirlerinizi etkileyin.

3- Bir Odak Noktası Seçin

Bir Odak Noktası Seçin

Bir alan, renk, doku ve yerleşim göz önünde bulundurularak kusursuz bir şekilde stilize edilebilir. Ancak herhangi bir odak noktası yoksa, bir şeyler eksiktir. İç mekân stilistleri, pirinç, bronz veya kristal gibi parlak bir göz alıcıya sahip olmanın tasarlanan vinyetlere gerçekten katkıda bulunduğunu iddia ediyor.

4- Duvarları Süslemekten Korkmayın

Duvarları Süslemekten Korkmayın

Duvar kâğıdı tasarımı, desenlerin ve rengin gerçek ifade parçaları olmasını sağladı. Yeni duvar kâğıdı koleksiyonları, doğada bulunan soyutlanmış temel formların duvarlarınızı sanat eserlerine dönüştüren güzel kompozisyonlar oluşturabileceğini kanıtlıyor.

5- Doğadan Esinlenin

Doğadan Esinlenin

Akılda kalıcı ve toprak ana temalı bir iç dekorasyon yapmaktan daha etkileyici bir şey yoktur. Sürdürülebilir olurken mekanınızı stilize edebilmek muhteşem bir tasarım pratiğidir.

6- Kişiselleştirin

Gerçekten benzersiz alanlar, kişiselleştirilmiş olanlardır. Sanat eserleri ve fotoğraflar albümleri kullanmak, iç mekanınızı farklılaştırmanın bazı basit yollarıdır.

7- İlham Veren Renkleri Seçin

İlham Veren Renkleri Seçin

Renk paletleri kuralları bozuyor. Nötr renkler sizin için çok sıradanlaştıysa, sizi harekete geçiren renkleri seçin. Muhtemelen misafirleriniz de onları sevecektir.

8- Vitrin Sanatı

Vitrin Sanatı

Sanat, bir iç mekânın renk paletini ve havasını ayarlayabilir. Bir odaya uygun şekilde yerleştirildiğinde, konukların keyifle dinlenebilecekleri bir odak noktası görevi görebilir. Ya da enerji veren ve heyecanlandıran bir renk ve desen cümbüşü olabilir.

9- Biraz Bitki Yerleştirin

Biraz Bitki Yerleştirin

Bitkiler, bir mekâna hayat katan ve içinde yaşanmışlık hissi uyandıran doğal aksesuarlardır. Güneşli bir köşeye çekici bir kauçuk ağacı, bir kitaplığın üzerine dökümlü bir sarmaşık ya da mutfak penceresine bir dizi sukulent yerleştirin. Hangi iç mekân bitkisi seçilirse seçilsin, herhangi bir odayı zenginleştiren yemyeşil bir renk sıçraması getirebilir.