gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Odanızı Düzenlemek İçin 5 İpucu

Odanızı Düzenlemek İçin 5 İpucu

Odanızı düzenlemek pek çok bakımdan fayda sağlayacak bir projedir. Odanızda geçirdiğiniz zamanın kaliteli olmasından, psikolojinizin sağlıklı olmasına kadar bir çok şey bu faydalar arasında sayılabilir.

Evden çalışma alışkanlığının yayılmasının da etkisi ile birlikte evde ve kişisel alanımız olan odamızda geçirdiğimiz süreler arttı. Bu süreyi çok daha verimli kullanmak istersiniz elbette. Onun için ilk adım olarak odanızın dekorasyonunu elden geçirmekte fayda var. Bu içeriğimizde odanızı nasıl daha düzenli hale getireceğinizi konuşacağız ve bu amaca ulaşmanıza yarayacak faydalı ipuçları paylaşacağız.

Toparlanın: Oda dekorasyonu ve düzenlemesinde ilk adım olarak toparlanın ve bir temizlik yapın. Çöpleri atın, kirli çamaşırları bir çamaşır sepetine koyun ve yatağınızı yapın. Bu ilk toparlanma, nispeten temiz bir sayfa ile başlamanıza izin verecektir.

Eşyalarınızı Ayıklayın: Ortalığı topladıktan sonra, odanızda artık ihtiyaç duymadığınız eşyaları değerlendirmeye başlayın ve bunları odadan uzaklaştırmak üzere bir çöp kutusuna koyun. Şimdilik atmakta tereddüt ettiğiniz eşyaları ayrı bir kutuya koyun; onları daha sonra saklayıp saklamamaya karar verebilirsiniz.

Eşyaları Olması Gerektiği Yere Yerleştirin: İstenmeyen eşyaları ortadan kaldırdığınızda, geri kalan tüm eşyaları doğru yerlerine koyun. Takılar takı kutusuna, kitaplar kitaplığa ve kıyafetler dolaba… Henüz belirlenmiş bir yeri olmayan öğeler için, benzer öğeleri bir araya toplayın ve şimdilik bir kenara koyun.

Komodin Temizliği Yapın: Komodinler zamanla çeşitli eşyaları biriktirme eğilimindedir. Günlük olarak kullanmadığınız eşyaları atın veya bir kenara koyun. Küçük eşyaları saklamak ve komodininizde yer açmak için çekmeceleri kullanabilirsiniz. Mevcut komodininizi çekmeceli bir taneyle veya eşyaları saklamak için küçük bir şifonyerle değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Kıyafetlerinizi Düzenleyin: Dağılmış giysileri katlayın, giymediğiniz öğeleri yeniden gözden geçirin ve giyim öğelerini benzer şekilde gruplayın. Pantolonlar bir çekmecede, tişörtler diğerinde gibi… Çorap ve iç çamaşırı gibi küçük eşyaları düzenli tutmak için çekmece bölücüler kullanabilirsiniz.

Dolap Organizasyon Sistemi Belirleyin: Giysilerinizi kullanım sıklığına, mevsime veya renge göre düzenleyin. Sizin için en anlamlı olanı seçebilirsiniz. Askılar arasında boşluk bırakmaya çalışın. Maksimum ayakkabı saklama için asılı giysilerin altına bir ayakkabı rafı yerleştirerek kullanılmayan dolap alanından yararlanın. Küçük dolaplar, dolap kapısına asılan ayakkabı saklama sistemlerinden büyük ölçüde yararlanır.

Ek Depolama Çözümleri Düşünün: Artık hemen hemen her şey doğru yerde ve düzenli olduğuna göre, henüz kaldırmadığınız benzer şekilde gruplandırılmış öğelere geri dönün. Belirli bir alanı olmayan çok sayıda kitabınız varsa, zemin alanını en üst düzeye çıkarmak için bir duvara takabileceğiniz bir kitaplık veya raf ünitesi almayı düşünün. Ayrıca gizli depolama çözümlerinden yararlanarak taban alanını en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Piyasada özellikle yatak altı depolama için tasarlanmış birçok saklama kabı bulunmaktadır. Sezon dışı kıyafetleri yatak altı saklama kutusuna koyarak dolabınızda ekstra yer açabilirsiniz.

Derin Temizlik Yapın: Artık odanız düzenli ve dağınıklıktan uzak olduğuna göre, temizlik zamanı. Halıları ve kilimleri, rafları ve aydınlatma ünitelerini güzelce temizleyin ve yüzeylerini silin.

Yatak Odanızın Dekorasyonu İçin 5 İpucu

Odanızı baştan sona yeniden yapılandırmak isteyebilirsiniz. Bunun için de bazı ipuçlarımız var. Büyük bütçeler harcamadan odanızda hayati değişiklikler yapabilirsiniz.

Yerleşik Depolamalı Bir Yatak Seçin: Yeni bir yatak arayışındaysanız, yerleşik depolamalı bir yatak yani baza satın almayı düşünün. Yerleşik yatak altı depolamaya sahip platform yataklar, özellikle küçük odalarda kullanışlıdır. Komodininizde yer açmak veya komodininizi tamamen değiştirmek için raflı veya gömme aydınlatmalı yatak başlığı seçebilirsiniz.

Yatağınızın Ayakucuna Çok Amaçlı Saklama Alanı Ekleyin: Küçük odalar yaratıcı düşünmeyi gerektirir. Yatağınızın dibindeki bir saklama alanı, kırlentleri, ekstra battaniyeleri veya kullanılmayan mevsimlik kıyafetleri tutarken oturabileceğiniz bir yer olarak hizmet edebilir.

Odanızın Kapı Arkasını Kullanın: Kapı arkası depolamayı kullanmanın birçok yolu vardır. Asılı bir ayakkabı düzenleyici, tam boy ayna veya elbise askıları, dağınıklığı en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Dikey Alanı En Üst Düzeye Çıkarmak İçin Duvar Rafları Kullanın: Raflar, bibloları, ev bitkilerini ve kitapları sergilemenin en iyi yollarından biridir. Minimalist ve modern bir görünüm için yüzen rafları tercih edin. Köşe raflar, kullanılmayan alandan yararlanmanın harika bir yoludur.