gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Ofis İç Tasarım Fikirleri

Ofis İç Tasarım Fikirleri

Modern ofis tasarımı, modern işyeri kültürü ile el ele gider. Çalışanlar kendi alanlarında rahat olduklarında yaratıcılık, iş birliği ve üretkenlik artar. Daha fazla şirket uzaktan ve hibrit çalışmaya doğru kaydıkça, geleneksel kabin labirenti düzeni ortadan kalkıyor, çok amaçlı ortak alanlara, doğal unsurları birleştirmeye, duvar alanını kullanmaya ve daha fazlasına odaklanılıyor.

En iyi ofis iç tasarımı, kuruluşunuza uygun olandır. Geçici hevesleri ve her zaman yeşil tasarımı dengeleyen trendleri tespit etmek zor olabilir. İşyeri iç tasarımına yönelik bu kılavuzla size yardımcı olmak için buradayız.

Ortak Alan Tasarım Fikirleri

Her 10 işletmeden dokuzu yüz yüze ve uzaktan çalışmayı yeni norm olarak birleştirdiğinden, ortak alanlar gerekli alanlardır. Ortak alanlar dinlenme odaları, mutfaklar, açık çalışma alanları ve daha fazlasını içerebilir. Harika bir ofis ortak alan tasarımı, şirketinizin nasıl iş yaptığını ve ekiplerinizin hedeflerine ulaşmak için neye ihtiyaç duyduğunu yansıtır.

Aşk koltukları ve sehpalarla dolu geniş bir alan, doğaçlama beyin fırtınası, sessiz tefekkür ve çalışma için işe yarar, ancak öğle yemeği toplantıları ve yuvarlak masa yaratıcı oturumları için uygun olmayabilir. Büyük bir yuvarlak masa veya sıra sıra dizilmiş tezgahlar, çalışanlara öğle yemeğinde dinlenmek veya hararetli bir tartışma yapmak için harika yerler sağlayabilir, ancak bilgisayar başında uzun süre çalışmak için uygun değildir. Önemli olan doğru dengeyi tutturmak ve işgücünüze iş günlerinin ihtiyaçlarına uygun farklı türde ortak alanlar sunmaktır.

Bu fikri genişletmek için, mahremiyet sunan ancak ekibin geri kalanından izole olmayan kabinleri ve köşeleri düşünün. Bu esnek ortak alanlar iş birliğini kolaylaştırır.

WeWork CCCS, hem çalışma alanlarını hem de sosyalleşme alanını barındıran ortak bir alana sahiptir.

Mekânı Renklerle Belirleme

Renk psikolojisi, rengin insan duygularını ve davranışlarını nasıl etkilediğini inceler. Batı kültürlerinde kırmızı tonların genellikle bir uyarıya ya da heyecan veya öfke gibi güçlü duygulara işaret ettiğini düşünün. Buna karşılık, bazı Doğu kültürlerinde kırmızı neşe veya şansın rengidir. Kişinin yetiştirilme tarzına, kültürel geçmişine ve kişisel deneyimlerine bağlı olarak renk, zihin durumlarının yanı sıra eylemleri de etkileyebilir.

Ekibinizi nasıl etkilemek istediğiniz hakkında stratejik düşünün. Daha cesur renkler heyecan uyandırırken, daha sakin tonlar daha dingin bir ortam yaratabilir. Şirketinizin marka renkleri ve misyonuyla uyumlu renkler seçmek sizin yararınıza olacaktır.

Duvar Resimleri ve Çevresel Grafiklerden Yararlanın

Kimse sıkıcı duvarlara bakmak istemez. Duvar alanı, şirketinizin ve çalışanlarının kim olduğunu ve neye inandığınızı göstermek için mükemmel bir fırsat sunar. Örneğin, bir duvar resmi bölgenizin doğal güzelliğini şirket kültürünüzle ilişkilendirebilir.

Sobeys merkez ofisinin her katında farklı bir renk düzeni bulunmaktadır.

Çevresel Grafikler:

Motive edin, ilham verin, çalışanları birbirine bağlayın, iş birliğini ve refahı teşvik edin.

Marka kimliğini ve kurumsal mesajı güçlendirin.

Benzersiz ve birleşik bir görsel ortam yaratın.

Cam duvarlarda ve bölmelerde gizlilik sağlayın.

Unilever Singapur'daki bir özellik duvarı, markalarını görseller ve grafiklerle vurguluyor.

Ses Kalitesi ve Ses Maskelemeyi Dikkate Alın

Ofis alanınızdaki ses kalitesi de şirketinizin çalışma ortamı için çok önemlidir. İster dış dünyadan ister teknoloji ve sohbetin günlük uyumsuzluğundan kaynaklansın, hiç kimse yüksek ortam gürültüsünden hoşlanmaz. Gizlilik genellikle fiziksel alanınızın özenli bir şekilde düzenlenmesi kadar iyi yönetilen akustiğe de bağlıdır.

Ekiplerinizin rahatlaması ve işlerine odaklanması için sakin, üretken bir alan yaratmak üzere sesi maskeleyen veya azaltan basit özel renkli panellerden güzel mimari unsurlara kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Bu duvar panelleri ofis gürültüsünü maskelemenin yanı sıra cazip bir özellik duvarı oluşturur.

Bu duvar panelleri, ofis gürültüsünü maskelemenin yanı sıra cazip bir özellik duvarı oluşturur.

Doğal Aydınlatmayı Kullanın

Doğal ışık kullanmanın her zaman mümkün olmadığını biliyoruz- ancak yapabiliyorsanız, yapmalısınız. İnsanlar doğal ışık ve açık hava manzarası isterler ve doğal ışık kullanmak enerji harcamalarını azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmalar, işyerinde doğal ışığın çalışanların daha iyi dinlenmiş ve daha pozitif hissetmelerini sağladığını göstermektedir.

İşte doğal aydınlatmayı herhangi bir ofis alanına dahil etmek için birkaç ipucu:

- İç duvarlar yerine bir düğmeye veya uygulamaya dokunarak şeffaftan opağa ayarlanabilen akıllı cam paneller kullanın. Bu, doğal ışığın ofis alanını aydınlatmasını sağlar.

- Doğal ışığın alanınızın her santimetresine ulaşmasını sağlamak için mobilya ve depolama seçeneklerinizin hatlarını temiz ve minimalist tutun.

- Çalışanlara ve konuklara mahremiyet sağlamak için duvarlar yerine bölmeler ve mimari vurgular düşünün.

- Doğal ışığın etkisini en üst düzeye çıkarmak için yansıtıcı yüzeyler kullanın. Parlak yüzeyler, aynalar ve açık renkler ışığı artırır.

Bluebird Care ofisi, her odanın eşsiz ve doğal bir manzaraya sahip olması için bol miktarda doğal ışık almaktadır.

Doğal Unsurları Kullanın

Doğanın unsurlarını ofisinize getirmek, iş gücünüzün ofisin ötesindeki dünyaya bağlı hissetmesine yardımcı olur. Çiçekleri, konteyner bahçelerini ve canlı duvarları entegre etmek sadece morali iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda bitkiler harika doğal hava kalitesi monitörleridir. Açık hava ortamının hissini taklit etmek için mimarinize ve tasarımınıza ahşap, tuğla ve taş gibi doğal malzemeleri dahil etmek de faydalıdır.

Akan suyun serin ve ferahlatıcı sesi için bir şelale veya çeşme kurmayı düşünün. Su özellikleri, etkiyi ikiye katlamak için canlı duvarlar ve konteyner bahçeleriyle birlikte çalışabilir. Su özellikleri her zaman büyük miktarda alan gerektirmese de tesisat ve uygun inşaat için biraz öngörü gerektirir.

Açık Kat Planları

Modern bir ofis alanı tasarlarken geniş açık kat planları ortak bir temadır. İş istasyonlarını, çalışanların yaptıkları işi destekleyen ortamı yaparken deneyimlemelerini sağlamak için sorunsuz bir şekilde geçiş yapan hem özel hem de ortak alanlar sunacak şekilde yeniden yapılandırmayı düşünün.

Unutmayın, bazı çalışanlar her gün ofiste olabilirken, diğerleri sadece haftada bir veya ayda bir ofiste olabilir. Bu nedenle, her çalışanın özel bir masası olmasa da çalışmak için belirlenmiş bir alana sahip olmaları gerekir.

Bitkiler renk katmanın yanı sıra sakinleştirici bir etkiye sahiptir ve hava kalitesini artırır.

Akıcı Çalışma Alanları

Bazen bir ofis alanı, kimse onu nasıl kullanacağını tam olarak bilmediği için zarar görür. Alanınızın nasıl işlev görmesini istediğinizi önceden bilmek, ilk seferde doğru tasarım seçimleri yapmanıza yardımcı olabilir. Çok sayıda masa ve sandalye her zaman hoş bir alan yaratmaz. Akıcı çalışma alanları genellikle hem çalışmayı hem de sosyalleşmeyi destekler.

Olson Kundig'in ortak alanı, esnek toplantı ve etkinlik alanları, sosyal toplantılar ve ortak çalışma alanı olarak hizmet vermektedir.

Sürgülü Kapılar

Sürgülü kapılar, çok fazla yer kaplamadan kamusal ve özel alanlar arasında geçişler oluşturmak için harika bir yoldur. Malzeme, boyut, donanım ve işlev için birçok seçenek vardır.

Wimberly Interiors, doğaçlama işbirliği için harika olan, ancak sürgülü cam kapılarla daha özel hale getirilebilen bir alana sahiptir.

Salon Konfor Alanları

Langırttan muslukta biraya kadar, bazı şirketler efsanevi ikramiyeleriyle tanınır. Her kuruluş bu düzeyde bir boş zamana öncelik vermez, ancak hiçbir şirketin eksik bırakmaması gereken birkaç olanak vardır.

Her iş yerinin sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin bulunduğu temel bir mutfak alanına ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu, uygun ölçekte bir kahve ve çay servisi ile bir su soğutucusu kadar basit olabileceği gibi, bir espresso barı ve meyve suları, maden suyu ve taze meyvelerle dolu bir buzdolabı kadar karmaşık da olabilir.

Kaliteli Konferans Salonları

Konferans salonları tartışmasız bir ofisteki en önemli alanlardan biridir. Çalışanlar ve müşteriler konferans salonlarında bir araya gelir. Stratejik olarak tasarlanmış bir konferans salonu davetkar ve üretken bir ortam yaratabilir. Basit video ve ses yükseltmeleri, uzaktaki çalışanlarla video konferansı daha üretken hale getirebilir. Aramalar ve iş birliği için LED video duvarları ve etkileşimli beyaz tahtalar kullanabilirsiniz.

Barry Callebaut Offices & Chocolate Academy'deki konferans odası, temiz hatlara ve modern teknolojiye sahiptir ve hem çalışanlar hem de müşteriler için harika bir toplantı alanıdır.