gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Otel Dekorasyonu Önerileri

Otel Dekorasyonu Önerileri

Oteller birçok ziyaretçiye kısa süreli veya uzun süreli konaklama olarak hizmet veren yapılardır. Otel dizaynı yapılırken bu nedenle insanlara ev gibi hissettirmesi oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra diğer mekanlardan farklı olarak kullanılan unsurların da farklı olması gereklidir. Alana uygun mobilya seçimi, alan döşemeleri, kullanılan renkler ve aksesuarlar dikkat çekici ve şık olmalıdır. Otel dekorasyonu konforu ve zarafeti de yansıtmalıdır.

Otellerde öncelikli olarak ilk karşılaşılan ve etki bırakan bölümler lobilerdir. Müşteriyi etkileyebilmek ve kalıcı bir etki bırakabilmek için lobi tasarımları şık olmalıdır. Bunlarında haricinde ortak kullanım alanları ve bireysel alanların tasarımı da birbirinden farklı özelliklere göre dizayn edilmelidir.

Otellerde odalar, dinlenmek, uyumak ve çalışmak için gerekli ortamı sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Otel odalarının geniş ve kullanışlı olması kişiye kendini özel ve güvende hissettirmektedir. Ortak kullanım alanları olan restoranlar, barlar, lobi gibi alanlar ise sosyalleşme bölümleri de olduğundan kullanışlı özelliklere sahip olmalıdır.

Otel dekorasyonu etkileyici olan otellerin insanlar tarafından tercih edilme oranları da artmaktadır. Tüm alanların uyumlu olması da dekorasyon için oldukça önemlidir. Bu yazımızda otel dekorasyonunda ve mimarlık firması seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri detaylı olarak bulabilirsiniz. 

Otel Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Otel girişi, bir otelin dekorasyonunda en çok dikkat edilen bölümdür. Otelin girişinde kırmızı halı kullanmak kişilerin kendisini özel ve seçkin hissetmesini sağlar. Otellerin parlak, aydınlık ve gün ışığından faydalanır özellikte olması tercih edilmesini de artırmaktadır.

Otel dekorasyonu için dikkat edilen kurallardan bir diğeri ise otelin renkleridir. Ev hissi yaratan renklerin seçimi bu nedenle oldukça önemlidir. Ahşap, beyaz, mavi-beyaz, gri-beyaz renk kombinasyonları otellerde modernizmi yakalamak ve bulunulan şehri tanımlayıcı renkler olarak kullanılabilmektedir.

Otellerin tercih edilmesini etkileyen kriterlerden birisi manzarasıdır. Otellerin tasarımı esnasında da bu nedenle manzara unsuru göz ardı edilmemelidir. Odanın manzarasına uygun olarak otel dekorasyonu da uyumlu şekilde gerçekleştirilmelidir.

Otel odalarında bulunan duş bölümleri ise modern ve şık bir tasarımda olmalıdır. Aynı zamanda hijyenik bir ortam olması için modern ürünlerin kullanımına özen gösterilmelidir. Kaliteli zemin döşemeler, kullanışlı duşakabin, jakuzi, makyaj aynası gibi detaylar önemlidir.

Otel lobisi ve odaları için en önemli unsurlardan birisi de uygun mobilya seçimidir. Rahatlık ve konforun bir arada olduğu otelleri öne çıkaran önemli özelliklerden birisidir. Mobilyanın şık ve kullanışlı olması otelin kalitesini yansıtmaktadır. Ayrıca yatak ve odada bulunan elektronik eşyalar (televizyon, klima, internet özelliği gibi) da otel hakkında önemli bilgiler vermektedir.

Gün ışığının en tepede olduğu zamanlarda otel odalarında odanın güneşini perdeleyecek ürünlerin kullanımına önem verilmelidir. Misafirlerinizin konakladığı saatlere uygun olarak odanın organize edilebilir olması bu nedenle önemlidir.

Otel Dekorasyonu İçin Mimarlık Firması

Otel dekorasyonu için bu alanda yetkinlik kazanmış uzmanlarla birlikte çalışmak sizi bir adım öne çıkarmaktadır. Günümüzde değişen mimari trendi ve müşteri anlayışına uygun olarak modern mimari yaklaşımı sergileyen firmalarla çalışmak işinizin kalitesini artırmaktadır.

Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan, sürdürülebilir kaynakları kullanan, farklı bakış açılarını bir arada barındırarak çok yönlü bir yaklaşım sergileyen, hızlı ve güvenilir çözümler sunan ve müşterinin istek ve beklentilerini iyi yansıtabilen firmalar ile birlikte çalışmak gereklidir.

Otel dekorasyonu ve iç mimari alanında uzman kadrosu ile hizmet veren, tasarımlarında yaratıcı ve çağdaş yaklaşımlar sergileyen Gizem Pakyürek İç Mimarlık ile iletişime geçebilirsiniz.