gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Oturma Odanız İçin En İyi 8 Renk Kombinasyonu

Oturma Odanız İçin En İyi 8 Renk Kombinasyonu

Renk kombinasyonlarını seçmek kafa karıştırıcı olabilir. Ancak buradaki rehberimizle işiniz 10 kat daha kolay olacak.

Pembe siyahla gider mi, ya da mavi sarıyla? Oturma odası renk fikirleri arıyorsunuz ve biraz yönlendirilmeye mi ihtiyacınız var? Endişelenmeyin, ihtiyaç duyduğunuz tüm yanıtlara sahibiz. Oturma odanız için en iyi renk kombinasyonları üzerine rehberimiz, isimlerinde renkler bulunan kitaplardan ilham alıyor. Bu yüzden, bir kitapla kanepeye gömülün, sıkıcı ve düz renkleri bırakın ve oturma odanızı hiç olmadığı gibi canlandırmaya hazır olun!

Grinin Elli Tonu

Oturma odası duvarları için en iyi renkler listemize gri ile başlayalım. Grinin Elli Tonu kitabı, bu konudaki kitap seçimimizde tartışmasız iyi bir seçenek. Kitap, E.L. James'in üçlemesinin ilk kitabı ve başarısı yazarı bile şaşırtmıştır! Benzer bir şaşkınlık, oturma odanız için gri rengi benimsemeye karar verdiyseniz, sizin de kısa süre sonra yaşayacağınız bir duygu olabilir.

ev dekorasyonu

Gri, bu odanın tüm yumuşak döşemelerinde etkili bir şekilde kullanılmıştır. Kanepeden perdeler ve kalın halıya kadar her şey gri tonlarındadır. Modern tarzdaki masa bile gri tonları yayıyor. Bunlar, Prusya mavisi bir duvarın önünde konumlandırılmış, böylece mekana lüks ve şık bir hava katıyor. Zeminin ve ayakta duran lambanın ahşap tonları, odanın ihtiyaç duyduğu sıcaklık ve rahatlığı sağlıyor.

Mor Renk

Bir sonraki oturma odası renk fikrimiz için ilhamımız, Alice Walker'ın Pulitzer ödüllü kitabı Mor Renk'ten geliyor. 1. Dünya Savaşı'ndan sonraki dönemde, ABD'nin güneyinde geçen olayları anlatan bu ilham verici kitap, ünlü bir klasiktir. Kitapta, mor renk dünyadaki her şeyin güzel ve iyi olanını simgeler. Hiç şaşırtıcı değil, çünkü mor uzun süredir krallık, haysiyet, gizem, hatta büyü ile ilişkilendirilmiştir ve bizce oturma odası duvarlarınız için daha büyülü bir renk olamaz.

mor ev dekorasyonu

Bu odada, mor tonları beyaz ve gri ile birleştirilmiştir, büyüyü saçmaktadır. Duvarlardaki daha açık ton rahatlatıcıdır, kanepelerin daha derin moru ise şımartma hissi fısıldar. Yastıkların ve halının beyazları ve gri tonları, aksesuarlardaki siyah ve metal tonları ile dengelenmiştir. Bunlar, odanın dram, gizem ve çekicilik hissini daha da artırır.

Oturma Odası Rengi İçin Yarım Sarı Güneş

Tarihi kurgu severler, Afrika'da geçen Chimamanda Ngozi Adichie'nin Yarım Sarı Güneş kitabını seveceklerdir. Yazar, 1960'lardaki Nijerya iç savaşının insanlar üzerindeki etkisini ustaca çiziyor. Kitabın adı, Biafra'ların inandığı ve savaştığı parlak geleceği anımsatıyor, yükselen güneş onların bayrağında tasvir ediliyor. İhtişam ve umut, sarı rengin çağrışımlarından sadece birkaçıdır ve mavi rengin sakinliği ve yaratıcılığı ile birleştirildiğinde, oturma odası için eşleşmez bir renk kombinasyonu oluşturur.

sarı oturma odası

Burada duvarın hoşça soğuk mavi tonu, mobilyaların ve tabloların sıcak sarısıyla canlanır. Gözleriniz hemen yastıklara çekilir. Sarı olan, odanın neşesini yükseltirken, diğer yastık, sarı ve mavi Chevron benzeri deseniyle, odanın birliğini harika bir şekilde sağlar. Beyaz halı, yumuşaklığıyla ayaklarınızı sarar ve uzun bir kestirme ya da keyifli bir okuma saati için kanepede rahatça yerleşmenizi teşvik eder. Bu renklerin küçük oturma odaları için harika bir duvar renk kombinasyonu olma avantajı da vardır.

Black Beauty, İnanılmaz Bir Oturma Odası Renk Kombinasyonu

Siyahın güç, zarafet ve sofistike çağrışımları göz önüne alındığında, Anna Sewell'in aynı isimli kitabında ölümsüzleşen yakışıklı at Black Beauty'nin gücünden yararlanmamız son derece doğaldır. Oturma odası boya renkleri söz konusu olduğunda, siyah ve müttefiki gri ilk akla gelenler olmayabilir. Bu, siyah ve gri tonlarında düzenlenmiş harika oda, sizi aksi yönde ikna etmek için yeterli olacaktır.

renk kombinasyonu

Bu odanın duvarları, odanın zengin sofistikasyonunu yoğunlaştıran zengin bir gri tonunda boyanmıştır. Akıllı bir siyah modern sandalye, ayakta duran lamba ve diğer aksesuarlar rafine hissi artırır.

Portakalın Beş Çeyreği

Chocolat'ın yazarı Joanne Harris, duyusal zevklerle dolu, güçlü konu hatlarına ve karşı konulmaz karakterlere sahip birkaç kitap yazmıştır. Portakalın Beş Çeyreği de aynı şeyi yapar, gizem, karmaşık karakterler ve portakal kokusuyla dolu lezzetli tariflerin bulunduğu öykülerle. Portakalın keskin tadı, tatlı tonları ile kontrast oluşturarak onu oturma odası için en iyi renklerden biri haline getirir.

portakal rengi dekorasyon

Bu oda, gri duvarlara karşı portakal tonlarıyla patlar. Portakalın çeşitli tonları, oturma odası mobilyalarının doğal sıcaklığını ortaya çıkarır. Portakal teması, aydınlatma armatürlerinin seçiminde, yeşilliklerle dolu saksılarda ve hatta masayı süsleyen çay fincanlarında yansıtılır. Odanın arkasını süsleyen ince portakal deseninin zekice seçimi odanın atmosferini belirler.

Yeşilin Kızı Anne

Yeşil düşündüğünüzde ve kitap başlıklarını göz önüne aldığınızda, Yeşilin Kızı Anne'si hemen akla gelir. Bu büyüleyici çocuk hikayesi, Lucy Maud Montgomery'nin efsanevi bir klasiği olup birçok kez beyaz perdeye uyarlanmıştır. İnsan, başroldeki 11 yaşındaki öksüz kız - Anne'ye hayran olmaktan kendini alamaz. Yenilenme ve yaşam, yeşil rengin temsil ettiği şeylerdir ve bunu oturma odanızın boya rengi olarak kullanırsanız, benzer bir taze enerjiye sahip olabilirsiniz!

yeşil oda

Yeşil renk, bu odada kısıtlı ancak etkili bir şekilde kullanılmıştır. Oturma odası duvarı, neredeyse zümrüt bir yeşil tonunda boyanmıştır, ev bitkileri ise bu temayı sürdürür. Tamamen siyah bir masa, alçak bir dolap ve desenli bir halı formunda siyah ve beyazın zekice kullanımı, yeşil ile kontrast oluşturur. Gri döşeme, odanın ihtiyaç duyduğu son dokunuştur. Ayrıca, sadece bir duvarı boyamak, ilk kez boya rengiyle deneme yapan yeni başlayanlar için harika bir oturma odası renk fikridir.

Mavi Makara

Mavi Makara'da, yazar Anne Tyler, üç nesil boyunca aile hikayesini, ilişkilendirilebilen karakterler ve karmaşık duygularla anlatır. Mavi iplik, tüm aile üyelerini bir arada tutan sevgiyi sembolize eder, bu onların bağıdır ve test edilebilir ama asla kırılmaz. Mavi rengin ilham verdiği güven ve sadakat, bir sonraki oturma odası renk fikrimiz için başvurduğumuz yerdir.

mavi duvarlar

Mavi ve beyaz, zamansız bir çifttir ve bu oturma odası için bir renk kombinasyonu olarak mükemmel bir şekilde çalışırlar. Kraliyet, neredeyse safir mavi duvar, odanın geri kalanı için dramatik bir setting oluşturur. Maviler, koltuklarda, sanat eserlerinde ve yumuşak döşemelerdeki lacivert ipuçlarında, desenli vazoda ve sergilenen çanak çömleklerde ve mavi kanepede serpiştirilmiştir. Keskin bir kontrast olarak kanepenin ve aksesuarların keskin beyazı yer alır. Modern beyaz aydınlatma armatürü etkin bir şekilde anlaşmayı sağlar.

Ve işte, trend olan, moda olan ve bir ifade yaratan renk kombinasyonları. Bu oturma odası renk kombinasyonları, misafirlerinizin kanepe üzerinde ekstra zaman geçirmek için kesinlikle dikkatlerini çekecektir.