gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Oturma Odanızda Yaz: Güneşli İçiniz İçin 5 Tropikal Tasarım

Oturma Odanızda Yaz: Güneşli İçiniz İçin 5 Tropikal Tasarım

Tropikal oturma odası tasarım fikirleri mi istiyorsunuz? Daha fazla söze gerek yok. En iyi 5 tasarımcı onaylı düzenlememiz burada!

Plaj tarzı tropikal dekora mı ilgi duyuyorsunuz? Bu stil, bir süredir alt trend olarak karşımıza çıkmakta. Hawaii veya Avustralya ve Karayipler gibi egzotik destinasyonları temsil eden tropikal oturma odası iç tasarımı, burada kalıcıdır.

Bu belirli ev dekorasyon stilini oluşturmak, birçok unsurun tropikal iç tasarımı desteklemesi sayesinde kolaydır. Örneğin, evin içine taze yeşil bitkiler ekleyerek, toksik olmayan hava sağlamak tropiklerden tipik bir hava katar. İnsanlar ayrıca evlerinin içinde pasif soğutma tasarımını maksimize etmek için ventanillaları tercih ederler. Eğer siz de tropikal oturma odası dekorasyonu isterseniz, işte göz önünde bulundurabileceğiniz şeyler:

1. Pirinç ve Ahşap Vurgularıyla Tropikal Oturma Odası Dekorasyonu

Bu tropikal oturma odası tasarımında bir sürü jüt halı, ahşap mobilya ve pirinç vurgular var. Bu, samimi ve davetkar bir alan sağlamak için bolca sıcaklık getirir. Renkli zıt baskılar ise odanın neşeli fakat resmi ruhuna katkıda bulunur. Ve, ne kadar belirgin olmasa da, krem duvar rengi dönüştürücü bir fark yaratır. Eğer duvarlar beyaz olsaydı, çok daha sert olurdu.

Ancak oturma odanızı dekore etmeden önce, nerede yaşadığınızı unutmayın. Örneğin, eğer casual bir plaj evinde yaşıyorsanız, tasarım şemanız bir kentsel endüstriyel loft alanından farklı olmalıdır. Bu tropikal oturma odası tasarımı, eğlenceli motifler ve ahşap mobilyalar aracılığıyla bir sahil evinin tropikal havasını sağlar. Ancak, taze döşeme, düşünceli bir düzen ve güzel sanat eserleri ile hala sofistike görünüyor.

2. Desenli Vurgularla Modern Tropikal Oturma Odası Tasarımı

Bu dekor, modern tropikal tasarımın bir örneğidir. Daha koyu mavi, yeşiller ve desenli vurgu parçaları eklemek, tropikal inceliklerle birlikte ince, katmanlı bir düzen oluşturmayı sağlar! Eğer birçok desen ve cesur tonlarla oynamak istemiyorsanız, deneysel parçaları ve zevkli renk patlamalarını takdir edebilirsiniz. Tamamen siyah ve beyazları tercih etmek yerine, çapa parçaları örneğin kanepe ve masalar nötr kalırken, atma battaniyeler, lambalar ve sanat eserleri renk splash'ı sunmalıdır. Koyu yeşil, lacivert, şeftali ve pembe, kaçınılmaz tropikal havanın vazgeçilmez renkleridir!

3. Hafif Mod ve Neşeli Tropikal Oturma Odası Tasarımı

Güneşli, canlı renklerin ve egzotik meyve baskılarının patlaması, uyanmak için tazeleyici bir görünüm sunar. Oturma odasındaki geleneksel bir kanopi, sert ve ciddi bir görünümden oyunbaz ve komik bir görünüme kadar uzanabilir ve hiçbir yerde bu tropik neşeli dekor şeklinde daha tuhaf değildir! Yeşil bitkilerin eklenmesi, tropikal görünüme otantik bir enjeksiyondur. Ancak pastel duvar, katı gri renkli kanepe ve sakinleştirici safari ilhamlı dokunuşlar, potansiyel olarak bunaltıcı olan baskıyı mükemmel bir şekilde dengeler.

Not: Biraz yoğun bir baskı ile, mobilya çizgilerini ve arka planı basit tutmak en iyisidir. Rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak istiyoruz, renk ve şekillerin tam bir isyanını değil. Yaprak motifleri, doğal dokular ve cesur renklerle egzotik bir atmosfer yaratın. Zengin yeşilleri ham malzemelerle karıştırın ve tropikal bir karışım elde edin!

4. Taze ve Canlı Tropikal Oturma Odası Tasarımı

Bu yeşil nötr tonlu oturma odası hem şık hem de aile dostudur. Bu başarı, yumuşak ve dokusal döşemeyi gri boya, modern bir kanepe takımı ve bol miktarda duvar aksesuarı ile karıştırdığından dolayıdır. Büyük iç mekan bitkileri ve ağaçlarla boş köşeleri canlandırın. Ayrıca, farklı yükseklikler ve şekillerle görsel ilgi yaratmak için çeşitli süslemeler kullanın.

5. Klasik Tropikal Oturma Odası Tasarımı

Klasik ve zamansız olmasına rağmen, bu tropikal oturma odası iç mekanı eğlencelidir! Estetik olarak, ferahlatıcı ve benzersizdir, bu da resmi oturma odasına yaratıcılığı teşvik eden ve misafirleri rahatlatan ince, eğlenceli bir enerji verir. Hiçbir ayrıntı gözden kaçırılmamıştır, sade beyaz tavanından lacivert kanepeye ve ekstra oturma alanı için desenli sarı yastıklara kadar. Tropikal atmosferi daha da yumuşak ve samimi hissettirmek için, oda, süslü halılarla eşleşen sofistike perdelerle giydirilmiştir. Kanepe tümü, klasik, simetrik bir oturma odasının monotonluğunu kırmak için bir açıyla düzenlenmiştir ve tüm eğlenceli, lüks kumaşlar açık ve havadar alanı ısıtır.

Ventanillalar, duvarların en üst kısmındaki pencereler veya hatta tavanla zemin arasındaki pencereler ile tipik bir tropikal hava veren geniş bir alan oluşturabilirsiniz. Tropikal dış mekan görünümünü tamamlamak için bol yeşillikli bitkiler yerleştirmeyi asla unutmayın.

En iyi 5 tropikal temalı oturma odası dekorumuzu içeren bu makalenin sizin için faydalı olduğunu umuyoruz. İçeriğimizi beğendiyseniz, lütfen aşağıdaki yorumlarda biraz sevgi paylaşın. Daha fazla soru için bize ulaşın.