gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma odası gün içerisinde uzun vakitler geçirdiğimiz evin en önemli alanları arasında yer almaktadır. Yemek yerken, dinlenirken, sosyal bir aktivite yaparken, film-dizi izlerken kullanılabilen oldukça geniş imkanlara yer verilebilecek olan oturma odalarında tüm bu saydığımız maddeleri yerine getirebilmek için mutlaka doğru ve kullanışlı şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir. Doğru dekorasyon ve etkili bir dizayn oluşturulabilmesi içinse mutlaka işin uzmanı, bilirkişilerden destek alınarak geniş skalaları içeren bir dekorasyon alanı oluşumu sağlanmalıdır.

Oturma odası evin diğer alanlarına göre hacim olarak daha küçük alanlardır. Bu alanların aktif değerlendirilebilmesi için seçilen mobilya özelliklerinin fonksiyonel olması oldukça önemlidir. Birden fazla işleve sahip ve alan tasarrufuna izin veren mobilya seçimleri oturma odalarının hem kullanışlı hem ferah alanlara dönüşmesinde etkili olur.

Bunun yanı sıra seçilen duvar ve zemin rengi de oturma odasının vizyonunu belirlemede çok önemli bir rol oynamaktadır.

Oturma Odası Aksesuar Önerileri

Oturma odası evin diğer alanlarına göre daha küçük bir alan olması sebebiyle kullanılacak olan aksesuarların seçiminde oldukça titiz olunması gerekmektedir. Yanlış aksesuar seçimi ile oluşturulmak istenen tarzın dışına çıkmak oldukça sık karşılaşılan dekorasyon problemleri arasında yer almaktadır.

Kullanılacak olan aksesuarlar odanın bir köşesinde ölü alan yaratmamalıdır. Aksine alan değerlendirilmesi hususuna destek olacak nitelikte seçilerek pragmatik bir oluşum yaratılmalıdır.

Örneğin aydınlatma seçimlerinde duvara monteli ürünlerin tercihi veya led lambalı ürünlerin tercih edilmesi hem alandan tasarruf sağlayacak hem de hoş görünümlere ulaşılmasında kolaylık sağlayacaktır.

Oturma odaları için oluşturulmak istenen tarza uygun olarak seçilen duvar örtüleri ile de oturma odasının sıradan görünümünden uzaklaşmak kolaylaşacaktır.

Oturma odası içerisinde kullanılmayan köşelerde yeterli alan sağlanarak okuma alanı oluşturulabilir. Bunun içinse sallanan koltuklar, minimal ışıklandırmalar, mini kitaplık gibi objeler oturma odası içinde aksesuar olarak kullanılabilir.

Oturma odası için var olan pek çok aksesuar ürününün bir araya getirilmesi göründüğünden de zor bir iştir. Aksesuar seçimleriyle kaotik bir ortam oluşturmamak için mutlaka uzman görüşlerle belirlenmiş tavsiyelere uyularak istenilen dekorasyona uygun ürün seçimleri yapılmalıdır. gizempakyürek.com adlı sitede tüm bu görüşlerin detaylı bir şekilde açıklamasını bulmak mümkündür.

Oturma Odası Dizaynında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Oturma odaları evin en merkezi alanıdır. Bu alanda yapılabilecek pek çok aktivite vardır. Salon evin daha ağır ve daha resmi olan alanıdır. Oturma odası ise daha samimi ve daha çok kullanılan alanlarından biri olduğu için dekorasyon uygulamaları yapılırken oturma odalarının bu kullanışlılık yönü es geçilmemelidir.

Oturma odası mobilyaları seçilirken dayanıklı olmasına özen gösterilmelidir. Kullanışlı ve fonksiyonel olmasının yanı sıra sağlam üretilmiş malzemelerden seçilmelidir ki sık kullanıma bağlı olarak kısa sürede tahribatların ortaya çıkması önlenmelidir.

Mobilyalar fonksiyonel özeliklerine göre seçilerek alan kullanımının etkili hale getirilmesi dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurdur. Seçilen koltuklar hem oturulabilir hem de depo alanları olarak kullanılabilmelidir.

Oturma odasında bir yemek yeme alanı oluşturulmak istendiğinde ancak yemek masası için yeterli alan olmadığı durumlarda seçilecek olan orta sehpanın hem yemek masası işlevi hem de aktivite masası görevi görebilecek nitelikte seçilmesi eşyanın pragmatik şekilde kullanımına örnek teşkil edebilecektir.

Oturma odası için mobilya seçimlerinde mobilyanın tek bir işlevi olması hacim olarak küçük olan oturma odalarında tercih edilmemektedir. Bir mobilyanın sunabileceği maksimum işlevle çok fazla ihtiyacın çözülebileceği mobilyalar daha çok tercih edilmektedir. Bu nedenle dar alanlarda kullanım için seçilen mobilya ve aksesuarlar mekanın işlevsel olmasında önemli bir rol oynar.