gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Perde Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Perde Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Perde ve panjur kullanımı dışarıdaki hava koşullarına karşı evin içini korumak, dışarıdan maruz kalınan ışığı engellemek, ev içerisinin mahremiyetini sağlamak için gereklidir. Oldukça geniş seçeneklere sahip perde ve panjur sektörü evin atmosferine uygun olarak seçilmelidir.

Perde seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken nokta perdenin takılacak olduğu pencerenin büyüklüğüdür. Seçimi etkileyecek bir diğer etken ise perdenin takılacak olduğu odada ışığa maruz kalınma süresidir. Seçilen perde kumaşının mevsimsel dayanıklılığı ve hava koşullarına uygunluğu da doğru belirlenmelidir. Perdenin renginin duvar rengi ile uyumlu olması sağlanmalıdır. Bütüncül bir görünüm sağlamak için seçilen renklerin uyuşması oldukça önemlidir.

Perde Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Salon için perde ve panjur kullanımı oldukça önemlidir. Salonun dekorasyon tarzını gösteren en önemli unsurlardan biri olan perde, seçilen salon takımının içerdiği renklerle uyum içerisinde olmalıdır. Fon perde ve kruvaze perdeler salonda kullanım için sık tercih edilen modellerdendir.

Yatak odası için genel olarak koyu renkli perdeler tercih edilmelidir. Günün herhangi bir anında dinlenme gereksinimi duyulduğunda koyu renkli fon perdelerin kullanımı kaliteli bir uyku süreci sağlar. Fon perde, zebra perde ve plise perdeler ise yatak odası için revaçta olan modellerdendir.

Mutfak için ferah, ışığı rahatsız etmeyecek ölçüde geçiren perdeler tercih edilmelidir. Bunun için en uygun modeller screen ve dikey perdelerdir.

Oturma odası içinse stor, tül ve brize perdeler tercih edilebilir.

Hangi Perde Daha Kullanışlıdır?

Bir çok perde çeşidi mevcut olmakla birlikte doğru kullanım ve doğru bir seçimle tüm bunları kullanışlı hale getirmek mümkündür.

Perde ve panjur kullanımı evin tüm odalarında gereklilik arz eder. Ancak doğru seçimlerle perde kullanım ömrünün uzunluğu sağlanır. Genel olarak perdeler pamuk, keten, kadife gibi ürünlerden elde edilir. Pamuk kumaşlı perdeler kullanımı rahat, temizlemesi kolay ürünlerdir. Keten kumaşlı perdeler ise görünüm olarak kullanıcıya direkt olarak şıklık vaat eder. Kadife perdeler ise daha ağır ve şık görünümler için salonda tercih edilebilir.

Perde uzunlukları seçilecek mekanın özelliğine göre belirlenmelidir. Böylece seçilen perde belirlenen kumaş türüyle ve ölçüleriyle bir bütünlük sağlayarak estetik bir görünüm sağlayabilecektir.