gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Restoranınıza Müşteri Çekecek Tasarım İpuçları

Restoranınıza Müşteri Çekecek Tasarım İpuçları

Son zamanlarda insanlar keyifli vakit geçirmek, farklı ve lezzetli yemekler tatmak için restoranları tercih etmektedir. Günümüzde buna bağlı olarak restoran sayıları artmış durumdadır. Bu sebeple işletme sahipleri onca seçenekten biri olmak yerine, tercih edilen seçenek haline gelebilmek ve müşteri çekmek için özgün mekanlar oluşturma çabasındalar.

Tutulan bir restoran haline gelebilmek için lezzetli ve estetik yemek sunma, personel kalitesi vb. dışında  kullanılan bazı tasarım ipuçları bir çok restoranı diğerlerinden farklı kılmaktadır. Bu tasarım ipuçları sayesinde restoran geliri artmakla beraber müşteri memnuniyeti maksimum düzeyde sağlanabilmektedir.

Özgün Restoran Dizayn Fikirleri

Ürünün hazırlanışından sunuluşuna kadar olan sürecin şeffaflığı müşteride güvenin oluşmasında etkili olacaktır. Buna bağlı olarak restoranın tasarımı bu şeffaflığı sağlayacak şekilde olmalıdır.

Restoranlar günlük rutin hizmet dışında ekstra doğum günü, nişan, evlilik teklifi gibi organizasyonlar için ayrı bir bölüm barındırmalıdır. Müşteriler herhangi bir rahatsızlık duymadan yemeklerine devam ederken, diğer organizasyonlar için ayrılan bölümde planlanan organizasyonların gerçekleşebilmesi müşteri çekmek için oldukça önemli stratejilerden biridir.

Özgün Restoran Dizayn Fikirleri

İyi bir restoran tasarımında havalandırma sistemi en önemli unsurlardandır. Yoğun yemek kokularının rahatsızlık verebileceği bir ortam olmaması için kaliteli bir havalandırma sistemi sağlanmalıdır.

Restoranın kapasitesine uygun oturma düzenleri oluşturulmalıdır. Sık aralıklarla düzenlenmiş bir mekan dizaynı müşteriler için yeterince özel alan bırakmayacağı için bu mesafe hassasiyetle belirlenmelidir. Sosyal mesafe şartlarına uygun bir oturma alanı sağlanmalıdır.

Müşteri Çekmek İçin Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal medya günümüzde her yaştan insana ulaşabilmesi ve her konuda ilgili bir kitleye ulaşması sebebiyle her alanda büyük önem taşımaktadır. Restoranlar için bu güç tercih edilebilmek için en mantıklı şekilde kullanılması zorunlu bir araçtır. Müşteri çekmek için sosyal medya oldukça güçlü bir araçtır. Mekandaki görsel tasarımlar bu yolla kitlelere ulaştırılarak ilgi çekerler.

Özgün Restoran Dizayn Fikirleri

Aydınlatma sistemi için sıcak renkli ışıklar tercih edilmelidir. Bu şekilde restorandaki müşterilerin geçirdiği süre artacak, ışık tonlamalarına bağlı ortam atmosferinde huzur ön plana çıkacaktır. Soğuk renkli ışıklar strese sebep olduğundan restoran aydınlatmalarında önerilen seçeneklerden değildir.

Mekana özgü belirlenen obje veya konsept, sıkça kullanılan sosyal medyada ilgi gördüğünde müşteri sayısında olumlu yönde bir artışa sebep olacaktır.