gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Teşhir Raflarına Stil ve Hava Kazandırmanın Yolları

Teşhir Raflarına Stil ve Hava Kazandırmanın Yolları

Bir raf, teşhir edilen ürünün sunulduğu ve dekorasyon anlamında tüketiciyi kendine çeken bir alandır. Bunun için ürünün bulunduğu raflar dikkat çekici unsurlar ile düzenlenmelidir.

Raflar her alanda kendine özgü özellikler taşımalıdır. Bir ayakkabı teşhiri için belirlenen raf özellikleri, bir kitap teşhiri için düzenlenen raf özellikleri ile örtüşemez. Spesifik özelliklerle belirlenmesi gereken raf özellikleri doğru sektör için doğru belirlenmelidir.

Genel olarak raflar, tüketicinin ilgisini çekmesi ve dikkatini sürdürebilmesi için tüketicinin göz hizasında olmalıdır. Ürünü almak veya incelemek için kolay ulaşılabilir bir alan sağlanmalıdır. Renk geçişlerine göre raflara yerleştirilen ürünler daha dikkat çekici olacağından dizilim bu faktör göze alınarak sağlanmalıdır.

Dikkat Çekici Bir Raf Nasıl Hazırlanır?

Tüketici alımları çoğu kez plansız olarak gerçekleşen alımlar içerir. Bu plansız alışverişe sebep olarak rafların dikkat çekici dizilimleri gösterilebilir. Tüketici ihtiyaç duyduğu ürünü fazla çaba sarf etmeden bulmak ister. Bu nedenle raflar kendi içerisinde birbirine bağlantılı kategorilerde bir çok ürün içermelidir.

Dikkat çekici unsurlar yerleştirilerek tüketicinin ilgisini çekilebilmelidir. Satılan ürün konseptine uygun biblolar, ilgi çekici ışıklandırmalar, ürünlere ulaşım ve yönlendirme kolaylığı için mini yazılı tahtalar, ürün ile bilgi alımını sağlayacak( beden, renk, ürün adı vb.) bazı teknolojik tablet sistemleri içererek hazırlanan raflar tüketicinin ilgisini çekecek hale gelecektir.

Raf Dizaynının Ürün Teşhirinde Önemi Nedir?

Birbiri ile ilişkili ürünlerin raflarda bir arada bulunması tüketiciyi daha fazla ürün almaya teşvik eder. Dikkat çekici unsurlar ile hazırlanan raflar ise tüketicinin aklında olmayan ürünü de almaya yöneltir.

Müşteri ilgisi daha önce rastlanmamış raf tasarımları ile çekilmelidir. Bir market rafında satışı planlanan ürün farklı renk tasarımlarıyla öne çıkarılmalıdır. Bir ayakkabı veya tekstil sektöründe ise karmaşık ve üst üste bir görünümden kaçınılarak sade ve net bir görüntü elde edilmelidir. Bijuteri ürün raflarında da ışıklandırma etkin bir şekilde kullanılarak ürünlerin teşhiri yapılmalıdır.

Stil sahibi raflar müşterinin ilgisini çekmek için ahşap, metal veya cam malzemeler ile çeşitli ışıklandırmalar kullanılarak oluşturulmuş tasarımlar içermelidir.