gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Uygun Fiyatlı İç Tasarım Hizmeti

Uygun Fiyatlı İç Tasarım Hizmeti

Herkes güzel dekore edilmiş bir eve bayılır. Ancak bütçe sınırlı bir kaynaktır. Bu konuda sizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz bazı uygun bütçeli öneriler hazırladık. Evinizi, odanızı ya da ofisinizi nasıl daha ucuza tasarlayacağınızı görmek için okumaya devam edin!

Uzman Uygun Fiyatlı İç Tasarım İpuçları

Çarpıcı bir iç tasarıma sahip olmak her bütçeye sahip ev sahipleri için erişilebilirdir. Bütçenize uygun iç tasarım projenize geçmeden önce, en yaygın iç tasarım hatalarından bazılarını yapmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilecek birkaç şey var. Tavsiyemize uyun ve kendinizi ek zahmetlerden kurtarın!

> Araştırma yapın. Birçok web sitesinde sınırsız ilham ve evinizi dekore etmek için ‘nasıl yapılır’ içerikleri bulabilirsiniz.

> Yeteneklerinizi bilin. Şansınızı deneyin ve kendi projenizi hayata geçirmeye çalışın. Becerilerinize ve yeteneklerinize güvenin.

> Yardım almaktan çekinmeyin! Projeniz için uygun fiyatlı bir profesyonel ile çalışmak, uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlar. Deneyimleri karşılığını verir ve çoğu zaman bir iç mimar ile çalışmak size özel ticari indirimlere erişmenizi sağlar.

1- Tüm Fazla Dağınıklığı Temizleyin

Tüm Fazla Dağınıklığı Temizleyin

Kabul edelim, dağınıklık asla çekici değildir ve evinize de bir faydası olmaz. Evinizde çarpıcı bir stil elde etmenin ilk adımı, artık ihtiyacınız olmayan her şeyden kurtulmaktır. Alanınızı ve zihninizi boşaltmanın yanı sıra, daha az eşyaya sahip olmak, mevcut alanınızda her şeyi düzenli bir şekilde saklamanızı da kolaylaştıracaktır. Özellikle uzun süredir ciddi bir arınma yapmadıysanız, bu çok büyük bir görev haline gelebilir ve göz korkutucu gelebilir. Ama cesaretiniz kırılmasın; sadece küçük bir çekmeceyle başlayın ve her seferinde bir odaya gidin. Başladığınızda özgürleşmiş hissedecek ve devam etmek için daha hevesli olacaksınız.

Neyi temizleyeceğinize karar verirken, artık sevmediğiniz şeyin başkası için bir hazine olabileceğini unutmayın. Bu nedenle, çöp kutusunu "atılması gerekenler" öğelerinizle doldurmak yerine neler yapabileceğinize dair bazı fikirler için sonraki noktaları okumaya devam edin! 

2- Uygun Fiyatlı İç Tasarım Hizmetleri Kiralayın

Uygun Fiyatlı İç Tasarım Hizmetleri Kiralayın

Bugün, iç tasarım her zamankinden daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale geliyor. Birçok uygun fiyatlı iç tasarım hizmeti, sabit oranlı paketlerle de hizmetler veriyor. Bu uygun fiyatlı iç mimarlar, çalışmalarını tamamlamak için genellikle sanal iç tasarım kullanır. Müşteriler, bir tasarım yapmadan veya mobilya ve dekor satın almadan önce, 3D gerçekçi görüntüler kullanarak yeni iç mekanlarını tamamen görselleştirebilirler.

3- Uygun Fiyatlı İç Tasarım Temeli: Kurnaz Olun

Uygun Fiyatlı İç Tasarım Temeli: Kurnaz Olun

Amiyane bir tabir gibi gelebilir, ancak attığınız eşyaları beğenebilecek ilk kişi… sizsiniz! Çoğu zaman kendinizi bir eşyayı artık sevmediğinizi düşünürken bulacaksınız, ancak gerçekte, kurnaz bir davranışla ona yepyeni bir görünüm kazandırarak ona tekrar âşık olabilirsiniz. Kendiniz yapmış olmanın verdiği tatminden bahsetmiyoruz bile!

Başka bir renge boyamaktan süslemeler eklemeye kadar, çevrimiçi olarak tonlarca kolay ve ucuz fikir bulabilirsiniz. Oldukça şaşırtıcı dönüşümler getiriyorlar ve kim bilir, belki bir sonraki projeniz için ilham alırsınız! 

 4- Uygun Fiyatlı Ev Dekorasyonu İçin İkinci El Eşya ve Takaslardan Yararlanın

Uygun Fiyatlı Ev Dekorasyonu İçin İkinci El Eşya ve Takaslardan Yararlanın

Yaratıcı bir düşünceden sonra bile artık sevmediğiniz ve başka şekillerde tekrar kullanamayacağınız şeyler olacaktır ve bunların atılması gerekir. Ama yine de onları çöpe atmak yerine bir ikinci el pazarında satmayı düşünün. Başlangıç ​​olarak, eşyalarınızı satarak elde edeceğiniz para, tadilatınızın bütçesine katkı olacaktır. Bu alışveriş platformlarında, kesinlikle eviniz için doğru olan önceden sevilen eşyaları da bulabilirsiniz! 

İstenmeyen şeylerden kurtulmanın ve karşılığında yeni parçalar almanın bir başka harika yolu da arkadaşlarınızla bir şeyleri değiş tokuş etmektir. Hatta bunu alternatif bir buluşma etkinliğine dönüştürebilirsiniz. Herkesin kurtulmak istediği şeyleri getirdiği tematik bir akşam düzenleyin. Sonra her şeyi bir masaya koyun ve alışverişe başlayın. Akşamları, evlerinize uygulamak için ipuçlarını paylaşabilir ve iç tasarım fikirleri alışverişinde bulunabilirsiniz.

5- Kendi Evinizde Alışverişe Başlayın

Kendi Evinizde Alışverişe Başlayın

Eşyaları bir odadan diğerine taşımak kesinlikle akıl almaz görünebilir. Ancak evinizde bulabileceğiniz ne kadar çok yararlı şey olduğunu görmek sizi etkileyecek! Sepetler, kutular ve vazolar, gerektiğinde bir odadan diğerine kolayca geçebilen şeylerden sadece birkaçıdır. Bu nedenle, dekorunuz için yeni bir şeye ihtiyacınız olduğunu hissettiğinizde, evinizin odalarında dolaşın. Kendi evinizde alışveriş yapmak her zaman yapacağınız bir şeydir ve belirli bir renk paletine bağlı kalmak gelecekte bunu daha da kolaylaştıracaktır. Diyelim ki, oturma odası tasarım fikirlerine bakarken, fotoğrafla ilgili neyi beğendiğinize dikkat edin. Başka bir odada benzer bir sanat eserine veya aksesuara sahip olabilirsiniz. Evinizin her yerinde aynı renkler tekrarlanıyorsa, eşyaları çok kolay hareket ettirebileceksiniz! Ve evinizde dolaşırken bir sonraki noktayı da aklınızda bulundurun…

6- Yaratıcılık Konusunda Büyük Resmi Görerek Düşünün

Yaratıcılık Konusunda Büyük Resmi Görerek Düşünün

Yaratıcılık genellikle pratik sorunların çözümüdür. Ve ev dekorasyonuna gelince, olaylara yeni bir ışık altından bakmayı sağlar. Özellikle, yaratıcılığınızın ortaya çıkmasına izin verirseniz, bir nesneyi orijinal işlevi için kullanmak için kendinizi sınırlamanız gerekmediğini anlayacaksınız.

Eşyalara orijinal işlevi için bakmaya alışkınız ama aslında başka birçok amaca da hizmet edebilirler! Nesnelere yaratıcı bir şekilde bakmak da size biraz para kazandırmanın kesin bir yoludur. Evdeki malzemeleri yeni bir işlev için yeniden kullanmak için bir şeyler bulabilirsiniz. Ve alışveriş yaparken, daha ucuz bir ürün satın almayı ve onu alışılmamış bir şekilde kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Şimdiye kadar, bütçenizi zorlayacak şeyleri kullanmanın yaratıcı ve alışılmadık yollarına baktık. Ancak evinizde çarpıcı bir tarz yakalamanız için bunlar yeterli olmayacaktır. Öyleyse devam edelim ve hayallerinizdeki eve ulaşmanızda size rehberlik edebilecek bazı uygun fiyatlı iç tasarım ipuçlarını görelim!

7- Önce Stilinizi ve Renk Paletinizi Seçin

Önce Stilinizi ve Renk Paletinizi Seçin

Bir evi güzel yapan bir numaralı şey, odalardaki bütünlük duygusudur. Alanın dekorunu bir bütün olarak düşündüğünüzü gösterir ve üst düzey bir his elde etmenin kesin bir yoludur. Bu yüzden daha ileri gitmeden önce kendinize bir yön belirleyin. Farklı iç tasarım stillerine bakın ve en çok beğendiğinizi (veya karışımı) seçin. Ardından kullanacağınız renk paletini seçin, beğendiğiniz renkleri ekleyin. Başka bir deyişle, evinizin nasıl görünmesini istediğinize karar vermeniz gerekir. Bu açık görünebilir, ancak baştan düşünmek ve bazı örnekler toplamak size görsel bir referans verecek ve tadilat sırasında şüpheye düştüğünüzde doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır!

8- Uygun Fiyatlı İç Tasarım Güncellemeleri

Uygun Fiyatlı İç Tasarım Güncellemeleri

“Küçük detaylar büyük farklar yaratır” sözünü biliyor musunuz? Bu tamamen doğru ve aynı zamanda en iyi iç tasarım ipuçlarından biri! Örneğin, mutfak dolaplarınızın düğmelerini değiştirmek gibi küçük bir şey, tüm odanın görünümünü ortalamadan “vay!” a dönüştürebilir. Evinizin görünümünü güzelleştirecek bir diğer küçük değişiklik de kapılarınızın kulplarını tarzınıza uygun bir şeyle değiştirmek. Peki ya ışık anahtarları ve prizler? Bunları güncellemek veya süslemek evinizi hemen daha şık hale getirecektir. Bütün bunlar ilk bakışta alakasız gibi görünebilir ancak bunlardan bir veya ikisini uyguladığınızda, evinizde zaten muazzam bir gelişme göreceğinizi garanti ediyoruz! 

9- Aksesuar Takmayı Unutmayın

Aksesuar Takmayı Unutmayın

Peki ya çok az bir masrafla ve mevcut mobilyalarınıza dokunmadan evinizin görünümünü tamamen değiştirebileceğinizi söylesek? Bütçeye uygun bir iç tasarım çözümü olarak kulağa hoş geliyor değil mi? İşte tam olarak ev aksesuarlarının yapabileceği şey de bu. Sanat eserleri, vazolar, minderler, tepsiler, mumlar… liste uzun. Bazı insanların düşündüğünün aksine, tüm bu nesneler sadece toz tutucu değildir ve evinize birden fazla şekilde yardımcı olabilir. İlk olarak, aksesuarlar bir alanı tazeleyebilir, eski mobilyalara güncellenmiş bir his verebilir ve hatta bazı kusurları kapatabilir.

İkincisi, tüm aksesuarlarınızda aynı stile ve renk paletine bağlı kalarak, ev genelinde anında bir uyum duygusu elde edeceksiniz ve dediğimiz gibi bu, çarpıcı bir evin ana bileşenlerinden biridir! Aksesuarlar kişiliğinizi eklemek için değerlidir, bu da evinizi gerçekten size ait hale getirmenin anahtarıdır.

10- Uygun Fiyatlı İç Tasarım İpucu: Bir Boya Fırçası Alın

Uygun Fiyatlı İç Tasarım İpucu: Bir Boya Fırçası Alın

Yeni bir kat boya birçok tasarım problemini çözebilir. Ancak boyayabileceğiniz tek şey duvarlar değildir. Örneğin, tavanı koyu bir renge boyamak hala oldukça sıra dışı bir şey ve evinize giren herkesi şaşırtacak! Veya nispeten düşük bir maliyetle mekâna yepyeni bir karakter kazandıracak kapılarınızı (giriş kapısı dahil) boyayabilirsiniz. Peki ya sadece döşeme tahtalarınızı boyamaya ne dersiniz?

Boya renginizi seçtiğinizde iki ana seçeneğiniz vardır. İlk olarak, resim seçiminizi mümkün olduğu kadar uzun süre tutmak isteyebilirsiniz. Bunu başarmak için çok yönlü bir renk tonu seçin; bıkmayacağınız ve bir gün vurgu renginizi değiştirmeye karar verseniz bile işe yarayacak bir şey. Bunun yerine cesaret etmek istiyorsanız, boyanız için cesur bir imza rengi seçin. ‘Vay’ etkisi garantilidir ve eğer fikrinizi değiştirirseniz tek yapmanız gereken üzerini boyamak!

11- Duvarlarınızda Bazı Odak Noktaları Yaratın

 Duvarlarınızda Bazı Odak Noktaları Yaratın

Duvarlar bir odadaki en büyük yüzeylerden biridir ve tasarımda büyük fark yaratma potansiyeline sahiptir. Onları boyamak harika, ama bir duvar dekorasyonu söz konusu olduğunda gerçekten sadece ilk seçenek duvar kâğıdı ve çıkartmalar gibi pek çok ucuz alternatif var. Takılması ve çıkarılması kolaydır ve etkisi etkileyicidir. Yapışkan karolar da bir seçenektir ve ters sıçramalar gibi ıslak alanlar da dahil olmak üzere her odada kullanılabilir.

Ayrıca, büyük, cesur bir sanat eserinin gücünü de unutmayın! Bütçeye uygun birçok seçenek var, ancak kendi sanat eserinizi renkler, eskimiş kumaşlar veya kağıtlarla kendiniz yapmaya da karar verebilirsiniz. Duvarlarınızı süslemek için hangi yöntemi seçerseniz seçin, iyi bir duvar dekorunun alana anında karakter katacağını ve güzel bir özellik yaratacağını unutmayın, bu nedenle bir odayı süslemek için ihtiyacınız olan tek şey bu olabilir.

12- Karıştır ve Eşleştir: Desen ve Doku

Karıştır ve Eşleştir: Desen ve Doku

Desenler ve dokular, uygun fiyatlı iç tasarım araç setinizdeki değerli araçlardır. İlk olarak, bir yüzeye derinlik katarlar ve bu nedenle mevcut mobilyalarınızı güncellemede harikalar yaratırlar (koltuğa yeni minderler koymanın yarattığı farkı düşünün). Ama yapabileceklerinin hepsi bu değil. Desenler ve dokular, mekânda bir vibe yaratabilir.

Yumuşak dokular ve sessiz desenler anında bir rahatlık hissi verirken, cesur parlak desenler ve parlak dokular daha ferahlatıcı bir his verecektir. Öyleyse, evinizin sahip olmasını istediğiniz havayı kendinize sorarak başlayın. Ardından, bunu başarmak için desenler ve dokular kullanın ve elbette evinizin farklı alanlarında farklı hisler elde edebileceğinizi unutmayın!

13- Aydınlatma Anahtardır

Aydınlatma Anahtardır

En iyi ev bile zayıf aydınlatma nedeniyle mahvolabilir. Buranın sizin eviniz olmasına izin vermeyin! Aydınlatma söz konusu olduğunda, en iyi tavsiye katmanlamadır. Bu size alanı farklı şekillerde kullanma seçenekleri sunacaktır. Öyleyse, iyi bir aydınlatma elde etmek için ana ipuçlarını özetleyelim. Her zaman odayı genel olarak aydınlatmak için iyi olan tavan aydınlatmasıyla başlayın. Ardından zemin ve masa lambaları ekleyin. Size rahatça okuyup yazabileceğiniz bir alan verecekler veya genel aydınlatmayı kapatarak akşam için daha yumuşak bir ortam yaratacaklar. Son olarak, rahat bir hava yaratmaya yardımcı olmak için dağınık ışıklar ekleyin. Örneğin, mumlar ve sicim lambaları rahatlatıcı bir ruh hali oluşturmanın denenmiş yollarından bazılarıdır.