gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Villa Dekorasyonu ve Tadilatı

Villa Dekorasyonu ve Tadilatı

Villasını yeniden dekore etmek isteyen ya da yeni bir tadilat sürecine tabi tutan ve bunun için profesyonel hizmet talep eden kişilerin, dekorasyon ve tadilat sürecine yönelik hizmet detaylarını merak ettikleri bilinmektedir. Villa dekorasyon ve tadilatı konusunda yaşam alanının etkili kullanımı, şık bir görünüm ve konfor en çok dikkat edilmesi gerekenler noktalardır.

Konforun, ferahlığın ve verimliliğin en üst seviyede olmasını sağlamak için villa tadilatı ve villa dekorasyonu sürecine girmek gerekebilir. Villanız için dekorasyon adımları ve tadilat-bakım süreci yapılacaksa izlenmesi gereken ve dikkat edilmesi gereken noktaları inceleyelim.

Villa Dekorasyonu Süreci

Tasarım ve Proje

Bir tadilat ve dekorasyon sürecine başlamadan önce tasarım ve proje ortaya çıkartmak son derece önemlidir. Bu, öncelikle atılması gereken adımları biliyor olmanın verdiği rahatlığı beraberinde getirecektir. Ardından dekorasyon ve tadilat sürecine bütüncül bakılmasını sağlaması sebebi ile olası hataların ve sorunların önüne geçecektir. Sorunsuz ya da en azından minimum seviyede sorun ile süreci gerçekleştirmenin yolu tasarım ve projenin önceden var olmasıdır.

Fikir Alma

Gerek tasarım gerekse de tadilat sürecine girilmeden önce villa sahibinin düşünce ve beklentileri öğrenilmektedir. Çünkü en eşsiz dekorasyon ve tadilat dahil, talep ede kişiye ve beklentilerine hitap ettiği sürece önemlidir. Bu sebeple detaylı bir şekilde fikir almak, alınan bu fikri ise gerek tasarım gerekse de malzeme seçimi sürecine dahil etmek gereklidir.

Sorun Analizi

Özellikle villa tadilatı gerçekleştirilecek olan projelerde sorun analizi son derece önemlidir. Sorun analizi ile kast edilen mevcut tasarımda var olan ve işlev kaybına neden olan durumların tespit edilmesidir. Bu sorunların tespit edilmesi ile hem işlevsel açıdan hem de görsel açıdan daha verimli bir yapı elde edilecektir. Çünkü villa dekorasyonu ve tasarımı, her detayı ile bir bütündür.

Yenilikçi Fikirler

Şüphesiz dekorasyon ve tadilat süreçleri bağlamında var olan en temel beklenti, özgün, yenilikçi ve estetik yapıların ortaya çıkmasıdır. Bu sebeple var olan yapılardan ziyade yenilikçi yapılar ortaya çıkartmak, memnuniyet seviyesinin artmasını beraberinde getirecektir.

Dekoratif Çözümler

Dekoratif çözümler, villa dekorasyon ve tadilatı sürecinin olmazsa olmazlarıdır. Çünkü bir dekorasyon ya da tadilat sürecini her açıdan verimli kılmak ve kişileri her açıdan memnun edebilmek için dekoratif girişimleri çözümler ile buluşturmak gereklidir. Yani görsel açıdan estetik yapıya uygun olan, aynı zamanda işlevsel yönü ile ön plana çıkan çözümler ortaya çıkartmak gereklidir.

Doğru Alan Kullanımı

Doğru alan kullanımı, hem geniş alanlı hem de dar alanlı villa dekorasyon ve tadilatı süreçleri için geçerlidir. Çünkü en geniş alanın dahil yanlış kullanım sebebi ile işlevsiz hale gelmesi mümkündür. Bu sebeple öncelikle mevcut alanın artı ve eksilerinin farkında olunmalı, ardından bu artı ve eksilere yönelik doğru kullanım yöntemleri geliştirilmelidir.

Doğru Malzeme Seçimi

Doğru malzeme seçimi, tadilat ve dekorasyon süreçler açısından fazlasıyla önemlidir. Bunun temel nedeni, malzemenin hem işlevi hem de tasarımı ön plana çıkartacak olmasıdır. Bu sebeple malzeme seçiminde özellikle üretim detayları, ön plana çıkartan yönler, temel kullanım detayları gibi noktalara dikkat etmekte fayda vardır.

Kaliteli Malzeme ve Bütüncül Görüntü

Esas itibari ile bakıldığında bütüncül görüntünün temelinde, metnin giriş kısımlarında bahsetmiş olduğumuz proje unsuru yer alır. Bu unsur sayesinde, atılacak olan adımlar önceden bilinir. Bu sayede bir plan yapılır ve her adımın bir önceki ve bir sonraki adım ile uyumlu olması sağlanır. Bütüncül görüntü ise bu sayede ortaya çıkar.

Aynı zamanda villa dekorasyon ve tadilatı sürecinde kaliteli malzeme kullanılması gerekir. Bu malzemeler hem görüntü açısından önem arz eder hem de var olan tasarım ve tadilatın uzun yıllar dayanabileceğini gözler önüne serer.