gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Villa İç Tasarımı ve Dekorasyon Fikirleri

Villa İç Tasarımı ve Dekorasyon Fikirleri

Villalar, uçsuz bucaksız olanaklardan ve engelsiz bir hayal gücünden beslenen alanlardır. Farklı görevler ve aktiviteler için düzenlenmiş özel alanları olan büyük evlerdir. Villa iç tasarımı yapılırken kişisel çıkarları ve zevkleri yansıtan detaylar özenle inşa edilir. Bir villanın işi sadece dış cephede bitmiyor. Önemli olan içeride neler olduğu ve bu iç kısmı siz ve aileniz için mümkün olan en iyi şekilde nasıl dekore ettiğinizdir.

Villa tasarımları, normal bir evin dekorasyonunda izlenen yolu takip etmemektedir. Mekanın çok geniş olması, daha fazla yaratıcılığı, daha fazla bağlantılılığı, daha fazla fikri ve farklı olasılıkları zorunlu kılıyor. Her zaman aşırıya kaçma, mobilya ve aksesuarları istifleme şansı vardır çünkü alan bunu kaldırabilir. Doğru dekor ve tasarımın, renklerin karışımı ve fonksiyonel ihtiyaçlardan ödün vermeden büyük kontrastlarla tamamlanan doğru dengesi, villaları farklı kılan şeydir. Villa iç tasarımı yaparken nereden başlayacağınızı veya nasıl devam edeceğinizi merak ediyorsanız, bu yazımızda size yardımcı olabilecek birkaç iç tasarım ipucunu bulabilirsiniz.

Tasarımın Tekdüzeliği

Bir villa göz dolduran bir görünüme sahip olabilir çünkü kontrastlar, çelişkiler ve canlı tonlarla oynamak için cazip olan büyük tuvale sahiptir. Bu işe yarasa da, bunun nasıl yapılacağına dair kesin bir plan olmalı. Alternatif olarak, en iyi sonuç veren tek tip tasarımdır. Pastel, gri, bej gibi nötr veya standart bir palete bağlı kalın. Bunları daha derin/koyu renk tonuyla karşılaştırın. Koltuk takımları ve mobilyalardan duvar kağıdı ve aksesuarlara kadar her şeyde bu tasarımı sürdürün. Renk çok monoton görünüyorsa, renkli minderler veya özel bir avize ile bir kontrast patlaması ekleyin. Bu ev tasarımı üzerinde çalışın ve görünümü sürekli olarak değiştirmenin ne kadar çok yönlü bir çözüm olduğunu görün.

Tasarımın Tekdüzeliği

Bastırılmış İhtişam

Zenginlik ve lüks tasarım uygulamaları için en iyi yer villalardır. O kadar çok alan vardır ki oda içleri asla bunaltıcı gelmez. İhtişamı doğru bir şekilde elde etmenin püf noktası aşırıya kaçmak değil, birlikte iyi oturan unsurlara sahip olmaktır. İyi aydınlatılmış asma tavanlar, donuk altın kaplamalı panelli fuayeler, ahşap döşeme ve duvarlar, süslü avizeler, ne ağır ne de çok hafif olan, iyi oturan tasarım öğeleridir. Kullanımlarında önemli olan yine tasarımın tekdüzeliğidir. Kendine özgü bir oda seçin ve o alana zenginlik katan elemanlar ile oynayın.

Bastırılmış İhtişam

Eskinin Cazibesini Kullanın

Evler yaşamak içindir. Yaşamımızın büyük bir bölümünü dinlenmek ve istirahat ermek için harcadığımız yerdir. Özellikle bir villada bunları yapmak harikadır. Eskitme tarz eşyaların cazibesinin bir dokunuşu anıları geri getirir, tanıdıktır ve ayrıca sahip olduğunuz veya ailenizden aldığınız şeyler için yer bulmanıza yardımcı olur. Evinizi eski mobilyalar, süslü kilimler, asılı avizeler ile süsleyin. Villanızı eski tablolarla süsleyin. Eskinin hoş bir çekiciliği var ve villa da sonunda teslim edilecek mirasınız oluyor.

Her Şey için Alan

Her şey için yer olsun. Bir dizi şeyle aşırıya kaçmayın. Örneğin, toplamak istediğiniz türünün tek örneği mobilyalarsa, çok fazla yığılma yapmadığınızdan emin olun. Seyahatlerinizden temel aksesuarlar, kilimler, koleksiyonlar, çocuk eşyaları ve sevdikleriniz için yer açın. Mutfakta açık ve kapalı raflar, buzdolapları ve diğer aletler için alan yaratın. Banyoda havlu ve tuvalet malzemeleri için yer bırakın. Her şey için alan olsun ve ayrıca hiçbir şeyin olmadığı alanlar da olsun.

Sessiz Sakinleştirici Nişler

Muazzam alana sahip villalar genellikle her şeyi halleder, ancak meditasyon yapıp rahatlayabileceğiniz yeterli sessizliğe sahip değildir. Villaları ziyaret ettiyseniz, hayatın ne kadar kaotik olabileceği göz önüne alındığında, evin etrafındaki bu tür alanların mutlak bir zorunluluk olduğunu fark etmişsinizdir. Bu alanı zorlamak gerekli değildir, ancak daha doğal ve sakinleştirici hale getirmek için tasarımdan evrimleşmelidir. Örneğin oturma odasında, ışığın sızması için üstten bir çatı alanına sahip doğal yeşilliklerle çevrili bir alan inşa edin, balkonları genişletin ve onları bitkiler, saksılar ve doğal taş levhalarla doldurun. Akşamları sakinleşmek veya biraz müzik dinlemek için pencere oturma yerleri ve nişler oluşturun. Huzur dolu anları bulmaya çalıştığınızda bu nişler çok önemli olacak.

Aile Eğlencesi Planlayın

Villalar büyük ve bunaltıcı olabilir. Doğaları gereği farklı etkinlikler için alan yaratırlar ve herkes genellikle kendi işiyle meşgul olur. Aileleri bir araya getirmenin bir yolu eğlence odalarıdır. Villalar, mini konferans alanlarının ofis odaları olarak bile ikiye katlanabilen geniş, ses geçirmez eğlence odalarının yaratılmasını sağlar. Bu sayede iş için çok seyahat etmenize gerek kalmaz ve ihtiyaç duyulduğunda tüm aileyi bir araya getirirsiniz.

Aile Odaları

Herkesin bir araya gelebileceği ayrıntılı yemek alanları ve aile odaları, bir villa sahibi olmayı değerli kılıyor. Özellikle herkesin kendi işini yaptığı ortak ailelerde günde bir kez yetişmek gerçekten özeldir. Yemek ve pişirme alanı, hareketleri kolaylaştıracak şekilde tasarlanabilir. Büyük sarkan avizeler, içecek dolapları ve yakınlardaki depolama alanları ve göz alıcı duvar dekorları, aile alanlarını aydınlık, çekici ve canlı hale getirmede uzun bir yol kat ediyor.