gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Yatak Odası Dekor Fikirleri

Yatak Odası Dekor Fikirleri

Yatak odası çoğunlukla günün yorgunluğunun atıldığı, stresten uzaklaşılan, kişiler için sağlanan evin en özel ve önemli alanlarından birisidir. Bu sebepten dekor eşyaları seçilirken de mobilyanın kalitesi, duvar ve perde renkleri, halı tercihleri ve aydınlatma özellikleri oldukça önemlidir.

Tüm bu faktörleri uyumlu bir şekilde bir araya getirmek güzel bir dekorasyonun oluşmasında oldukça etkilidir. Çok fazla seçenek içerisinden doğru tercihleri yapmak doğru bir konsept seçilmesiyle mümkün olabilmektedir. gizempakyürek.com isimli site bu bağlamda dekorasyon meraklılarına faydalı bilgiler sunarak dekorasyon konusuna öncülük eden değerli tecrübeler paylaşmaktadır.

Yatak odası için en doğru tercih sakin ve dinlendirici niteliğe sahip bir konseptle oluşturulmasıdır. Dinlenmek ve istirahatin kaliteli şekilde sürdürülebilmesi için doğru renkler bir araya getirilerek göz yorucu kombinasyonların önüne geçilmelidir. Mobilya seçimlerinde de konfor ve şıklık ön planda tutularak dekorasyonun her iki yönü de beslenmelidir. Duvar, nevresim ve döşemelerde de ince uyumlar yakalanarak görsel bir bütünlük sağlanmalıdır.

Huzurlu Bir Yatak Odası İçin Öneriler

Huzurlu bir yatak odası atmosferi için dikkat edilmesi gereken belli başlı dekorasyon kuralları bulunmaktadır. Öncelikle bir ortamın huzurlu olabilmesi için kaotik bir görünüme sebep olacak tüm obje ve seçimlerden arınması gerekmektedir.

Huzurlu ve sıcak bir ortam havası yaratabilmek için ahşap en doğru tercihler arasında yer almaktadır. Ahşap karyolalar, dolaplar ve etajerler tercih edilerek sıcak tonlarda bir yatak odası oluşumunun zemini atılabilir.

Ahşap mobilyalarda kullanılmak istenmez ise döşemelerde ahşap zemine yer verilebilir. Tercih her ne olursa olsun huzurlu bir yatak odası ortamı sağlayabilmek için renk uyumu titizlikle belirlenmelidir.

yatak odası dekorasyon fikirleri

Aydınlatmada loş ışıklar tercih edilmelidir. Işık rengi olarak da sarı ışık tercih edilmelidir. Sarı ışık beyaz ışığa göre daha dinlendirici bir özelliğe sahiptir. Beyaz ışık genelde çalışma ortamlarında kullanılan uyarıcı özelliklere sahip olan bir ışık rengi olması sebebiyle dinlenme ortamı olan yatak odasında tercih edilmemesi gerekmektedir.

Yatak ve yastık seçimi vücut tipini uygun olarak belirlenmelidir. Genel olarak ortopedik seçimler huzurlu bir ortam yaratmada etkili olmaktadır.

Uyku öncesinde tepe ışığı yakmak yerine sıcak renk ışıkları ile oluşturulmuş baş ucu aydınlatmaları tercih edilmelidir.

Yatak Odasında Mobilya Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yatak odası mobilyaları uzun yıllar kullanılabilecek nitelikte olmalıdır. İlk günkü görünümü koruyan ve dayanıklı mobilyalar seçilmelidir. Mobilya seçimi kaliteli olmasının yanı sıra duvar ve döşeme renkleri de baz alınarak yapılmalıdır. Bütüncül bir görünümün oluşmasında etkili olan en önemli yatak odası unsuru olan mobilyalar mutlaka uyumlu ve açık renkli tonlardan seçilmelidir.

Yorucu ve karmaşık görünümlerin önüne geçilebilmesi için soft renkler tercih edilmelidir.

Alan tasarrufu sağlamak adına sürgü dolaplar tercih edilebilir. Eşyaların yalnızca tek bir görevi üstlenmesinden ziyade birden çok ihtiyacı karşılar nitelikte seçilmesi oldukça önemlidir.

Bunun yanı sıra vücut yapısına uygun, ortopedik ve ergonomik ürünler tercih edilmelidir.

Yatak odası dekorasyonunda en önemli noktalardan birisi gereksiz eşya kullanımından kaçınmaktır. Aksesuarlarla kalabalık bir görünümün oluşması önlenmelidir. Uyku esnasında dikkat dağıtacak veya uykuya dalmayı önleyecek objelerin kullanımından kaçınılmalıdır.

Koyu renkli perdeler tercih edilerek, gündüz saatlerinde bile dinlenme ihtiyacı gerektiğinde güneş ışığının uykuya dalmayı zorlaştırmasını önlemek için koyu renkli ve kalın perdeler tercih edilebilir.

Seçilen mobilyaların ölçülerinin yatak odası alanının boyutuna uygun olarak seçilmesi sağlanmalıdır. Aksi takdirde kişileri strese sokan, kullanışsız ve dar alanlarda oluşturulmaya çalışılan bir dinlenme alanının kişiler üzerindeki etkisi olumsuz yönde olacaktır.