gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Yeni Mekanınızı Dekore Ederken Kaçınmanız Gereken 7 Hata

Yeni Mekanınızı Dekore Ederken Kaçınmanız Gereken 7 Hata

İster bir ofisi, oturma odasını veya tüm evi dekore ediyor olun, kendinize bir alan yaratmanın heyecanı, dekorasyon işlerinde yapılacak hatalar ile biraz yıpranabilir. İç tasarım için seçim yapmak oldukça önemli. Kalıcı rahatlık ve güzellik hissi bırakan kararlar vermek önemlidir.

Zaman, enerji ve para harcayan deneme yanılma hatalarından kaçınmanıza yardımcı olmak için, burada size ne yapmamanız gerektiğini öneren bazı yararlı ipuçları hazırladık.

1- Bütçenin Gücünü Hafife Almayın

Bütçenizi düşünmeden eviniz için alışveriş yapmak tehlikeli olabilir. Sanat ve aksesuarlar gibi diğer önemli tasarım unsurlarını eksik bırakarak bir öğeye fazla para harcayabilirsiniz.

Bir planınız ve alışveriş listeniz olduğunda, mağazalarda veya çevrimiçi satış sitelerinde aradığınız ürünlerin fırsatlarından haberdar olun. Bu, seçenekleri çoğaltacak ve bütçenizin daha uzun süre yetmesine yardımcı olacaktır.

2- Boya Fırçasını (Veya Duvar Kağıdını) Elinize Alın

Duvarları boyamak, alanınızı dönüştürmenin hızlı bir yoludur. Ancak mobilya üzerinde kumaşı hesaba katmadan bunu yapmak kötü bir fikir olabilir. Boyayı kumaşla eşleştirmek, diğer yoldan çok daha basittir.

3- Planınızı Önceden Hazırlayın

Uygun maliyetli ve uyumlu güzel bir alanla sonuçlanan dekorasyon, planlanmış bir şeydir. Tarzınızı, renk tercihlerinizi ve mekanla ilgili ihtiyaçlarınızı belirleyebilmek tasarım planınızı yönlendirebilir.

4- Boyut Önemlidir; Görmezden Gelme

Mekân, tasarım tercihlerinin en büyük göstergesidir. Burada ölçek ve oran vurgulanır. Çok fazla mobilya veya aksesuara sahip olmak, bir odayı çok meşgul ve küçük hissettirebilir. Benzer şekilde, geniş, açık alanlar cesur bir ifade parçası talep eder.

Ev dekor öğelerinin mükemmel dengesini yakalamak çok önemlidir. Yerleşim seçenekleriyle bir kat planı hazırlamak bu alanda gerçekten yardımcı olabilir.

 5- Doğayı Dışarıda Bırakma

İçinde biraz hayat olan bir alan canlanır. Bitkiler, vazolu çiçekler bir odanın canlılığını artıran doğal unsurlardır. Ayrıca, doğal olmak her zaman güzeldir!

6- Beğenmediysen Boş Ver

Bu yadigâr parça tarzınıza uymuyor mu? Etkili iç tasarımın bir parçası, bazı sağlam, kesin seçimler yapabilmektir. Sevmediğiniz bir şeye sahipseniz, hediye edin veya yaratıcı ve yeni bir şeye dönüştürün. Sevilmeyen parçalara sahip olmak sizi sadece hayalinizdeki alanı yaratmaktan alıkoyuyor.

7- Duvara Asmayı Planlamayın

Asılı sanat eseri söz konusu olduğunda, dikkate alınması gereken birkaç şey var. Her duvar boşluğuna benzer yükseklikte bir parça asmak sıkıcıdır; değişen yükseklikler ilgi ekler. Resmi çok yükseğe asmamaya dikkat edin, bu da garip bir yüzer görünüme neden olur. Ve gözün dinlenmesi için biraz boşluk bırakmayı unutmayın; her duvar yüzeyini kaplamak zorunda değilsiniz.