gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Yüzyıl Ortası Modern Mutfak Tasarımı

Yüzyıl Ortası Modern Mutfak Tasarımı

Yüzyıl ortası modern mutfak tasarım unsurları arasında temiz, simetrik çizgiler, turuncu, sarı ve yeşil gibi renkler yer alır.

Dünya, başlangıcından bu yana yüzyıl ortası iç mekân ve mobilya tarzına takıntılı olmuştur. Stil, sadelik ve işlevselliği mükemmel bir şekilde birleştirmiştir. Yüzyıl ortası tarzı bir mobilyayı, başka bir dekor stiliyle eşleştirebilirsiniz. Bununla birlikte, yüzyıl ortası ve yüzyıl ortası modern terimleri çoğu insan tarafından aynı stile atıfta bulunmak için birbirinin yerine kullanılmaktadır. Ancak gerçekte bunlar birbirinden farklı dünyalardır. Bu nedenle, yüzyıl ortası modern bir mutfağa stil vermek istiyorsanız, iki iç mekân stili arasındaki farklara bir göz atarak başlayalım.

Yüzyıl Ortası ve Yüzyıl Ortası Modern Arasındaki Fark Nedir?

- Yüzyıl ortası, 1930'larda gelişen iç mekân stillerini ifade ederken, yüzyıl ortası modern tarzı İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde ortaya çıkmıştır.

- Yüzyıl ortası stili öncelikle asgari işlevselliğe ve diğer ev ihtiyaçları için ahşabı korumaya odaklanır. Bunun aksine, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde tasarımcılar İskandinav ve Danimarka ülkelerinden ilham alarak şekil ve renklerle daha eğlenceli bir hale gelmiştir.

- Yüzyıl ortası tarzında mobilyalar alçak arkalıklara ve koyu yeşil ve kahverengi tonlarına sahiptir. Yüzyıl ortası modern stili daha çok temiz, simetrik çizgilere ve turuncu, sarı ve yeşil gibi renklere odaklanır.

Artık bu ikisini birbirinden ayırmak için temel bir anlayışa sahip olduğunuza göre, bu stili evinizin kalbi olan mutfağa nasıl dahil edebileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.

Mutfağınızı Desenlerle Şekillendirin

Yüzyıl ortası modern iç mekanlarda renklerin kullanımı büyük önem taşır. Bu nedenle, yüzyıl ortası modern mutfak tasarımınızı planlarken içinizdeki Picasso'yu dışarı çıkarmaktan korkmayın. Birden fazla desen ve rengi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Yerden Tasarruf Sağlayan Akıllı Mobilyalar Kullanın

Hayalinizdeki mutfağı tasarlamak için sınırlı alanınız olduğunda, her metrekareyi sonuna kadar değerlendirmelisiniz. L şeklindeki bu mutfağın en önemli özelliği, çok amaçlı baharat rafı ve katlanabilir yemek masasıdır. Zeminden tasarruf sağlıyor ve duvar alanını iyi bir şekilde değerlendiriyor. Ayrıca, yeşil ve doğal ahşap renkleri bu küçük orta yüzyıl modern mutfağa canlı ve ferah bir görünüm kazandırıyor. Genel renk şemasına uyması için, sarkıt lambalar ve yemek sandalyeleri gibi yüzyıl ortası modern mutfak donanımları aynı hardal sarısı renginde kullanılmış. Farklı bir görünüm eklemek istiyorsanız, ince duvar karoları kullanın.

Minimalist Mutfağınıza Yemek Takımıyla Modern Bir Dokunuş Katın

Evinizin kalbine yüzyıl ortası modern bir dokunuş katmanın en kolay yolu doğru yemek takımını kullanmaktır. Eğer aydınlık ve havadar alanlardan hoşlanıyorsanız, beyaz dikişsiz mutfak dolapları ile doğal renginde sert ahşap kullanımı en iyi sonucu verir.

Çeşitli Dolaplar Ekleyin

Hepimiz evlerimizde büyük bir mutfak alanı lüksüne sahip değiliz. Büyük şehirlerdeki küçük apartman dairelerinde yaşamak, eşyalarla aşırı dolan ve alanın son derece dağınık görünmesine neden olan ayakkabı kutusu büyüklüğünde bir mutfakla yetinmek zorundayız. Beyaz dolaplara sahip orta yüzyıldan kalma modern bir mutfağa yatırım yapmak, yer sıkıntısından kaçınmanın iyi bir yoludur. Monotonluğu ortadan kaldırmak için mutfağınızı birden fazla açık raf ve buzlu cam dolaplarla özelleştirin. Büyük pencereler ve cam kapılarla doğal ışık ve havanın içeri girmesine izin vererek ferah bir his yaratın. Yüzyıl ortası modern tarzda birkaç tabure ekleyin ve işte oldu!

Şekiller ve Renklerle Güzelleştirin

Yüzyıl ortası modern tarzı tamamen işlevsellik ve konforla ilgilidir. Ancak bunları bir parça incelikle harmanlamaktan zarar gelmez. Temiz, yumuşak yuvarlatılmış kenarlar ve doğal ve temizlenmesi kolay malzemeler kullanmaktan yanadır.

Bu yüzyıl ortası modern mutfak tasarımlarının her biri birbirinden çok farklı, ancak hepsi de stil ve işlevi çok güzel bir şekilde harmanlayarak son derece modern ve son derece davetkar bir alan yaratıyor. Ne de olsa doyurucu bir yemek ancak muhteşem bir mutfaktan çıkabilir!