gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Butik Otel Tasarımı Nasıl Olmalı?

Butik Otel Tasarımı Nasıl Olmalı?

Butik otel tasarımı konusu iç mimarlıkta profesyonellik ve ayrıca turizm sektörünü tanımayı gerektiriyor. Bu içeriğimizde, yüksek verimlilikte bir otel tasarımı nasıl hayata geçirilir, butik otel iç mekan tasarımı nasıl olmalı gibi sorulara yanıt arayacağız.

Butik otel iç tasarımı yapılırken iki temel özellik ön planda tutulmalıdır: konfor ve bireysellik. Bunlar otelin dekorasyonu planlanırken stil, pratiklik ve detaylara gösterilen özen ile elde edilir. Butik otelin mimari tarzı, otelin veya markanın hikayesini anlatmalı ve onu türünün tek örneği olarak öne çıkarmalı. Bu hedefe yönelik olarak, butik otel tasarlayan iç mimarlar için göz önünde bulundurulması gereken 6 önemli noktayı paylaşalım.

İçerik Önerisi: Geleceğin Butik Otel Tasarımı Nasıl Olacak?

Butik Otel Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Önemli Alan

Lüks ve butik otellerin misafirlerine sunduğu hizmetler arasında öne çıkan bazı özellikler vardır. Bunlardan yalnızca ikisini ele alıp bunlar üzerinden içeriğimize devam edebiliriz. 

Oteller misafirlerine lüks hizmet hissini hissettirmeli ve kişiselleştirilmiş hizmetler sunabilmelidir. Yani bireysellik. Lüks, konfor, bireysellik ve erişilebilirlik gibi özellikler butik otellerin konukları için fark yaratabileceği hizmetlerdir. Otel işletmeleri otel içinde tasarım ve dekorasyon stili tercih ederek rakipleri ile aralarında gözle görülür bir fark yaratabilirler. Peki, bir oteli diğerlerinden farklı yapacak temel dekorasyon ve dizayn fikirleri nelerdir? Bu tasarım uygulamaları otelin hangi alanlarında uygulanabilir?

butik otel iç mimarlık

Check-in Alanı Tasarımı

Otel misafirlerinin (müşterilerin) içeri adım attıkları anda, kendilerini iyi karşılanmış hissetmeleri gerekir. Hoş bir lobi, iyi tasarlanmış ve iyi aydınlatılmış bir resepsiyon masasına ev sahipliği yapar. Bu alan hem ilk hem de son izlenimlerin yaratıldığı alan olarak butik otellerin kalbidir. Alan buna izin veriyorsa, resepsiyon lobisinde her zaman bir oturma alanı oluşturulmalı. Misafirler ve beraberindekileri için favori buluşma yeri olacak bir alandan söz ediyoruz.

Odalara Çıkan Asansör Alanının Tasarımı

Asansör, konukların genellikle orada çok fazla zaman harcadıkları ve bu nedenle ayrıntıları ve dekoru daha yakından inceleme fırsatına sahip oldukları için dikkate alınması gereken bir diğer önemli alandır. Asansör bölümü genellikle otelin en işlek alanı olduğundan, burada ferah bir atmosfer yarattığınızdan ve yeterli uyarı ve bilgilendirme tabelaları sağladığınızdan emin olun. 

Burası aynı zamanda çarpıcı zemin, aydınlatma ve duvar tasarımının geçen herkesi etkilemek için en etkili şekilde kullanılabileceği yerdir. Burası vitrin alanı olduğundan, özel bir sanat eseri, benzersiz bir duvar kaplaması ya da özel bir koleksiyondan bir parça eski mobilya sergilenebilir.

Akıllı Koridor Tasarımı

Otel iç mekan tasarımları tartışılırken özen gösterilmesi gereken bir nokta da koridor tasarımıdır. İyi tasarlanmış koridorlar, stil ve kullanışlılık arasındaki evliliktir. Mekanik ve elektrik hizmetlerine erişim noktaları, belki de büyük bir sanat eserinin veya duvar kaplamasının arkasına gizlenerek tasarıma akıllıca dahil edilmelidir. 

Zemin, sürekli olarak yukarı ve aşağı itilen bagaj ve temizlik arabalarına dayanacak şekilde dayanıklı olmalıdır. Ayak seslerini arkası kumaş kaplı bir duvar kaplaması veya kaliteli bir halı ile boğabilirsiniz, bu da uzun koridor hissini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Koridor aydınlatmasına gelince, konukları kapılarına kadar götürmek için yeterli, aynı zamanda rahat bir ortam yaratacak kadar da loş olması gerekiyor.

Eksiksiz Ev Sahipliği Deneyimi

Bir butik otelde misafir yatak odaları, dinlenilecek yerlerden çok daha fazlasıdır. Aksine, konukların çalışabileceği, yemek yiyebileceği, rahatlayabileceği ve uyuyabileceği ultra kişiselleştirilmiş çok işlevli alanlardır. Ancak oda ne kadar iyi tasarlanmış olursa olsun, bir misafir uykusuz bir gece geçirirse, olumsuz geri dönüşler alma şansınız çok yüksektir. Sağlam ve rahat bir yatak; iyi seçilmiş perdeler, ses yalıtımı ve sıcaklık kontrolü ile birlikte sağlam bir uykunun formülüdür. 

Oda içindeki banyo söz konusu olduğunda, misafirleriniz odalarında mini bir SPA deneyiminden daha azını beklemeyecektir. Konum izin veriyorsa, bir küvet, harici bir duş veya muhteşem manzaralı bir banyo gibi bir özellik eklenebilir.

Yeme-İçme Alanı Tasarımı

Butik otelleri zincir veya marka otellerden ayıran özelliklerinden biri de boyutlarıdır. Lüks hizmet ve büyük ölçeklilik nadiren birlikte çalışır. Bu nedenle iç mimarlar ve restoran tasarımcıları genellikle yemek alanlarını mümkün olduğunca verimli hale getirmekte zorlanır. Mobilya, demirbaş ve ekipmanın akıllıca kullanılmasıyla, tüm gün açık bir yemek alanı, kurumsal bir etkinlik sırasında bir kahvaltı salonuna dönüştürülebilir. Mümkünse, aşağıda geniş bir depolama alanı olan bir açık büfe tezgahı dahil etmeye çalışılabilir. Bu şekilde her türlü çok amaçlı toplantıya ev sahipliği yapılabilir.

Check-out Alanı Tasarımı

Otel misafirlerini fazla uğraştırmadan işlerini halletmelerini sağlarsanız çok mutlu olurlar. Ödemenin verimli ve zaman kazandıran bir şekilde yaptırılıp bitirilmesi gerekir. Öte yandan bu, misafirleriniz için otelin son görsel hafızasıdır. Konukların ayrılmadan önce çevreyi keşfetmek istemeleri durumunda iyi bir bagaj muhafaza alanı (bavul odası) sağlamalısınız.

İster yoğun nüfuslu bir bölgede sessiz bir sığınak, ister uzak bir kumsalda tenha bir yer olsun, bir butik oteli sıradan bir otelden ayıran, ayrıntılara gösterilen özen, işçilik kalitesi ve eşsiz hizmet ile konaklamadır.

“Butik otel iç dekorasyonu planlarken bu ipuçlarını kullanın ve otelinizi tasarım odaklı mülklerden biri haline getirin.