gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Çağdaş İç Mimari Stili

Çağdaş İç Mimari Stili

Çağdaş (contemporary) iç mimari, şu an ile alakalı ve yeni olan stilleri ifade eder. Çağdaş tasarım hareketi 20. yüzyılın sonlarında başladı. Evet, çağdaş tasarımlarda modern unsurlar bulunur, ancak yenilik ve eğlence duygusu onu modern iç mimari stilden ayırır. Daha yumuşak kenarlar ve ayrıntılı heykelsi dokunuşlar, çağdaş iç tasarım stillerini benzersiz kılan özelliklerdir.

Modern iç mimari hakkındaki içeriğimizi de inceleyin: Modern İç Mimari Stili

Çağdaş İç Mimari Tasarımın Tarihi

Tıpkı diğer stiller gibi, çağdaş tasarım da mevcut teknolojik ilerlemenin bir sonucudur. En dikkate değer etkiler arasında dijital devrim, bilgi çağı ve çevrecilik sayılabilir. Küreselleşmenin de çağdaş tasarım üzerinde derin bir etkisi vardır. Günümüzde, her zamankinden daha fazla, iç mekanlar dünyanın her yerinden çeşitli stillerin bir karışımı haline geliyor. 

Çağdaş İç Mimari Tasarımın Tarihi

2000’li yıllara gelmeden önce bile çağdaş iç tasarım fikirleri büyüyordu. 1970'lerde post-modernizmle aynı zamanda bu çağdaş tasarım şekillendi. Ancak yine de bu genç stili belirli bir estetiğe bağlayamıyoruz, çünkü her gün güncel trendlerle başka bir dönüşüm geçiriyor.

Bir Mekanı Çağdaş Yapan 7 İç Tasarım Unsuru

Çağdaş bir tasarımı tespit etmek, diğer birçok stilden dokunuşlar barındırdığı için zor olabilir. Sürekli gelişen çağdaş tasarım anlayışını tespit etmeye yarayacak 8 unsuru inceleyelim.

1- Aydınlatma Tasarımı

Aydınlatma Tasarımı

Aydınlatma tasarımları 21. yüzyılın büyük başarılarından biridir. Özellikli bir aydınlatma, çağdaş bir odada güzel bir kanepe veya sanat eseri kadar ağırlık taşıyabilir. 

Çağdaş iç mimari tasarımcıları mütevazi görünen ışığı daha önce olmadığı kadar yükseklere taşıdı. Sadece işlevsel olan bir unsuru güzel bir şeye dönüştürdüler.

2- Yapıyı Vurgulama

Yapıyı Vurgulama

Açıkta kalan malzemeler, özellikle inşaatta, çağdaş ev iç tasarımının anahtarıdır. Modernizmin çıplak yapıları, günümüz tasarımcılarını onu bir adım daha ileriye taşıma konusunda etkilemiştir. Zaman zaman, bir binanın yapısı da açıkta bırakılır.

Yapıyı Vurgulama

Bir binanın çelik direklerini, ahşap kirişlerini, tuğlasını veya betonunu görebiliyorsanız, kesinlikle çağdaş bir yapıya bakıyorsunuzdur. Mobilya tasarımcıları ve sanatçıları da bu malzemeleri heykel, sanat ve fonksiyonel mobilyalar arasındaki sınırı belirlemek için kullanırlar.

3- Minimalizm

Minimalizm

Çağdaş mimari anlayışta minimalizm tüm hızıyla devam ediyor. Yine de, modern tasarımdan farklı olarak, bir nesnenin işlevi en iyi şekilde görünmektir. Formlar basitleştirildikçe, iç mekan genel olarak minimal veya maksimalist olabilir.

4- Geliştirilmiş Malzemeler

Geliştirilmiş Malzemeler

Yenilikçi ve daha çevre dostu malzemeler, çağdaş tasarıma bir avantaj sağlar. Beton, cam ve metal hala modernizmdeki gibi özelliklere sahiptir, ancak birçok ek malzeme de vardır. 

Bambu, mantar, geri dönüştürülmüş plastikler ve cam, alüminyum ve kil, çağdaş iç mekan dünyasında öne çıkıyor.

5- Yeni Nötr

Yeni Nötr

Modern evlerin nötr renklerinden farklı olarak, çağdaş iç mekanlardaki renkler dünyevi ve doğal olarak nötrdür. Bu, renk tonlarının doğada bulunanlara benzediği anlamına gelir. 

Taş grisi, kumlu kahveler, kömür siyahı ve bulutlu beyazları düşünün.

6- Çağdaş Sanat

Çağdaş Sanat

Sanatçılar genellikle iç mekan tasarım dünyasında değişimin katalizörleri olmuştur. Hemen hemen her üslupta sanat öne çıkıyor. Çağdaş ev iç mekanlarında, sanat eserleri revize edilir ve genellikle kendi başına yerleştirilir. 

Holde veya koridorda özelleştirilmiş bir duvar veya bağımsız bir heykel yaygın olarak tasarıma edilir. Ek olarak, zamanımızın sanatı işlevsel nesnelere kadar uzanır. Aşırı süslü olmasalar da, öğeler estetik olarak daha hoş hale gelir.

7- Açık Plan

Açık Plan

Daha az bölünmüş açık alanlar çağdaş tasarımda sıklıkla kullanılır. Sonuç olarak, çağdaş ev iç mekanları, yaşamı iyileştirmekle ilgilidir. Ve daha az duvarlı, sınırları iyi çizilmiş bir ev tam da bunu yapabilir.