gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Modern İç Mimari Stili

Modern İç Mimari Stili

Modern iç mimari, çağdaş iç mimari ile sürekli olarak karıştırılır. ‘Çağdaş’ ve 'modern' genellikle birbirinin yerine kullanılan terimlerdir, ancak benzerlikler olsa da, bunlar farklı dönemlerden iki farklı iç mimari stilidir. Kronolojik olarak önce modernizm vardı, ardından çağdaş iç tasarım geldi. İkincisi şu anda hala şekillenmeye devam ediyor.

İç mimari projesi yürütülen mekan için ideal tasarımı gerçekleştirmenize yardımcı olmak amacıyla modern iç tasarım stili nedir ve bir tasarım projesinin modern yapan unsurlar nelerdir, konusunu inceleyeceğiz.

Çağdaş iç mimari hakkındaki içeriğimizi de inceleyin: Çağdaş İç Mimari Stili

Modern İç Tasarım

Modern iç mimari, 19. yüzyılın sonlarında başlayan şık ve düzenli bir tarzı ifade eder. En saf haliyle modernizm, hayata sorunsuz bir yaklaşımı yansıtır. Sonuç olarak, tasarımcılar endüstriyel malzemeleri vurgularken dekoru minimal tuttular. Ek olarak, desenler de azdır. Modern iç tasarım, ana tonları içeren blok renklere odaklanır.

Modern iç tasarımı tek bir tanımla sabitlemek, yüzyılı aşkın bir süredir devam ettiği için zorlu bir iştir. Ancak özü, temiz çizgilerde kök salmıştır. Gerçek modernizm, tasarımın her alanında sadeliğe sahiptir. Ne de olsa kurucu modernist hareket, yapay olanı reddetmiştir. Sonuç olarak, evler ve kamusal alanlar artık aşırı süslemelerle dolu değildir.

modern iç tasarım

Modern İç Tasarım Fikirlerinin Tarihi

Modernizm, 1800'lerin sonlarında aşırı süslü ve yapay iç mekanlara, mimariye ve sanata bir tepki olarak filizlendi. Bu arada, 1930'larda, işlevi formun üzerinde değerlendiren bu hareket gerçekten çok tuttu. Toplumun yapay olana sıkı sıkıya sarıldığı bir dönemde, hantal endüstriyel malzemeler öne çıkmıştı.

Sonuç olarak, endüstriyel patlama ve büyüyen şehirler, basitleştirilmiş formlara ve maliyetleri düşük tutmaya ihtiyaç duydu. Neyse ki, yeni betonarme ve çelik, konstrüksiyonu uygun maliyetli hale getirdi. Bu devrim niteliğindeki malzemeler sayesinde mimarlar, büyük pencerelere, düz çatılara ve yeni şekillere sahip, hatta her zamankinden daha silindirik ve daha uzun binalar yaratabilirler!

Sürekli güncellenen modern iç tasarım, 1800'lerin sonlarından 20. yüzyılın sonuna kadar birçok yorum gördü. Sanat ve El Sanatları hareketi modern çağı başlattı. Daha sonra, 1970'lerde post-modernizmin yükselişiyle nihayet azalana kadar güncellenmeye ve yeniden yorumlanmaya devam etti.

Bugün, mimaride ve çağdaş iç tasarımda düzenli bir modern unsur akışı hala devam ediyor.

Bir Mekanı Modern Yapan 7 İç Tasarım Unsuru

Modern bir iç mekanı, iyi tanımlanmış çizgileri, hassas renk paleti ve ılımlı dekor kullanımıyla anlayabilirsiniz. İşte gerçekten modern bir iç mekanın 8 unsuru.

1- Modern Sanat

Sanatçı, insanların çevreleri hakkında nasıl düşündükleri konusunda devrim yaratabilir. Ayrıca modernizmin şekillenmesi Édouard Manet gibi sanatçılar sayesinde olmuştur. Bu nedenle sanat, modern iç tasarım için gereklidir. Bu mantık odaklı mekanlarda baskılar ve heykeller; cesur renk kullanımı ve beklenmedik formlarla ifade edilir.

Modern Sanat

Modern evlerin favorisi olan soyut sanat, 19. yüzyılın geleneksel idealizminden sert bir dönüş oldu. Ancak Vincent van Gogh'un Yıldızlı Gecesi, Henri Matisse'in Şapkalı Fauvist Kadını veya Pablo Picasso'nun Pipolu Çocuğu gibi diğer ikonik modernist parçalar da modern bir eve uygundur.

En sevdiğiniz modern sanat eserini, geniş bir duvara odak noktası olarak veya sınırlı bir serinin parçası olarak sergileyin.

2- Cam, Beton ve Çelik

Cam, Beton ve Çelik

Başarılı bir modern iç tasarım, beton, çelik ve cam işçiliğini gösterir. Bu, mobilya çerçevesinin genellikle öne çıkarıldığı ve açıkta bırakıldığı anlamına gelir. Bu nedenle tasarımcılar, bir nesneyi gerçekten neyin oluşturduğunu örtbas etmek için hiçbir çaba göstermezler. Bazen mobilyalar, süsleme eksikliğinden dolayı makine gibi görünebilir. Çünkü modernizmin yol gösterici felsefesi “biçim işlevi takip eder”. Yani tasarım, her şeyden önce işlevine hizmet etmek için basitleştirilmiştir.

3- Soyut Formlar

Soyut Formlar

Görünüm yerine işleve odaklanıldığından, tasarımlar, özellikle daha lüks mobilyalarla karşılaştırıldığında, soyut görünebilir. Otantik bir modern tasarımda ne görüyorsanız, en temel işlevsel amacı yerine getirmek için gerekli olan şeydir.

4- Nötr Duvarlar

Nötr Duvarlar

Modernizm nötr duvarların durgunluğunu tercih eder. Griler, beyazlar ve hatta yumuşak pasteller, modern bir tasarım için mükemmel birer zemindir.

5- Temiz Hatlar

Temiz Hatlar

Endüstriyel ilerleme sayesinde, beton ve çelik gibi malzemeler kolayca erişilebilir olduğu zamanlarda tasarımcılar bunlardan tam olarak yararlandı. Bu yeni malzemelerle, düz çizgiler de zafer kazanmış oldu. İç mimarlar ve tasarımcılar, dikey ve yatay kolonların, basamakların ve mobilyaların dengelenmesini sağladı.

6- Dağınıklık Yok

Dağınıklık Yok

Modern iç tasarım fikirlerine baktığınızda bir şey açıktır: Dağınıklık hoş karşılanmaz. Bu, aksesuarlar ve dekorasyonun az olduğu anlamına gelir. İç mimarlar modern evlerde dekoru minimumda tutmakla kalmaz, aynı zamanda boş ve dolu alanları da dengelerler.

7- Büyük Pencereler

Büyük Pencereler

Güçlendirilmiş malzemeler sayesinde iç mimarlar, pencereleri her zamankinden daha büyük yapabilirler. Sonuç olarak, modern çağın birçok binasında büyük pencere camları vardır ve çok az veya hiç pencere aksesuarı yoktur, bu da çok ihtiyaç duyulan doğal ışığı sağlar.