gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

İlham Verecek 10 Ofis İç Tasarım Fikirleri

İlham Verecek 10 Ofis İç Tasarım Fikirleri

Modern ofis tasarımları, giderek daha fazla şekilde yaygınlaşıyor ve bir şirketin markasının ve değerlerinin bir ifadesi haline geliyor. Etkili ofis iç tasarımları, iş yerleri sadece iş yapılacak bir yerden çok daha ileriye götürüyor. Ofis tasarımı, yalnızca şirketin kendisi hakkında çok şey söylemekle kalmayan, aynı zamanda onu her gün işe gelmek için heyecan verici bir yer haline getirmeye yardımcı olan çeşitli stiller ve bireysel dokunuşları bir araya getiriyor.

Etkili Bir Ofis İç Tasarımı Yaratmak İçin Fikirler

Ofis tasarımından ilham almak zor olabilir, bu nedenle yaratıcılığınızı harekete geçirmenize ve ofise bir heyecan unsuru getirmenize yardımcı olacak 10 ofis tasarımı fikrini derledik.

1- Yeşillikleri Ofis Ortamına Dahil Edin

yeşillik ofis tasarımı

Bir ofis tasarımına yeşillik eklemek, çalışanlar, müşteriler ve genel ofis ortamı için inanılmaz sayıda fayda sağlar. Bitkiler havayı temizler ve daha sağlıklı bir alan yaratır. Ayrıca ruh hallerini ve yaratıcılığı artırabilirler.

Canlı bir duvar montajı, masa bitkileri veya çeşitli bitkilerin ortak bir alanda birleştirilmesi, gibi uygulamalarla yeşillikler çekici bir alan yaratır.

2- Özelleştirilmiş Duvar Ekleyin

duvar ofis tasarımı

Bir ofise özelleştirilmiş bir duvar eklemek anında ilgi yaratır. Özel tasarlanmış bir duvar, ofisin geri kalanından farklı bir algı yaratmak için basit bir çözüm olabilir. Bu duvar karmaşık bir ahşap, fayans veya büyük raf üniteleri tasarımı da içerebilir. 

3- Geniş Alanlardan Yararlanın

geniş alanlar ofis tasarımı

Birçok ofis tasarımı, büyük endüstriyel alanlardan ayrı alanlar oluşturmak için cam bölme panellerini kullanır. Bu durum ofislerin mahremiyetini bir nebze de olsa artırır. Sürgülü cam kapılarının eklenmesi, geniş olan endüstriyel alanı mükemmel bir şekilde tamamlayan modern bir dokunuş katıyor.

4- Malzemeleri Karıştırın

malzemeler ofis tasarımı

Bir çalışma alanı tasarlarken, malzemeleri benzersiz bir ofis tasarımı için harmanlamak, ilginç ve işlevsel bir alan yaratır. Ahşap, cam ve kumaş gibi farklı dokular, tek boyutlu bir ofis alanını, mekanı ziyaret eden veya çalışan herkes için ilham verici bir alana dönüştürebilir.

5- Ofis İç Tasarımından İlham Alarak Geometri Oluşturun

geometri ofis tasarımı

Ofis tasarımı inanılmaz derecede cesur olabilir, baştan sona heyecanı ateşler ve yaratıcılığı zirveye çıkarır. Cesur geometrik desenleri birleştirmek, alanı canlandırır ve parlak renkler heyecan verici bir görsel oluşturur. Geometrik desenler, aydınlatma armatürlerine ve boyalı tasarımlara dahil edilebilir.

Desenler ayrıca mobilyalara ve ultra yaratıcı aydınlatma tekniklerine dahil edilebilir. Geometrik tasarımların bu şekilde entegre edilmesi, yeni bir ofis tasarımının uygulanması durumunda dekorun değiştirilmesine olanak tanır.

6- Endüstriyel ve Rustik Tarzı Birleştirin

endüstriyel rustik ofis tasarımı

İki farklı tasarım stilini birleştirmek, inanılmaz derecede yaratıcı bir ofis tasarımının teması olabilir. Modern ofis tasarımında harmanlanacak en popüler stillerden ikisi endüstriyel ve rüstik stildir. Geniş, açık alanlar şık endüstriyel aydınlatma armatürleri, sandalyeler ve raf üniteleri için uygundur. Rustik unsurlar daha sonra alan boyunca aksan ve tablolar olarak dahil edilebilir.

Ahşap unsurlar, bir çalışma alanı tasarlarken ilginç bir dokunuş getiriyor. Endüstriyel armatürler, masalar ve sandalyeler soğuk ve steril bir his yaratabilir, ancak bu, rustik ahşap direklerin, kirişlerin ve döşemelerin sıcaklığıyla yumuşatılır. Pencerelerden akan doğal ışık, doğal ahşabı vurgulamaya ve zaten aydınlık olan alanı daha da aydınlatmaya hizmet ediyor.

7- Cesur Renkleri Birleştirin

cesur renkler ofis tasarımı

Tasarım ilhamı bulmanın en kolay yollarından biri, cesur bir renk tonu kullanmaktır. Nötr bir ofis paleti sakinleştirici olabilir ve üretkenliği azaltabilecek dikkat dağıtıcı unsurları azaltabilir, ancak duvarlara ve zemine stratejik olarak koyu renkler eklemek, her şeyi canlandırmak ve yaratıcılığı ateşlemek için tasarıma yeterince heyecan katabilir.

Cesur renk patlamaları çeşitli şekillerde dahil edilebilirken, en kolaylarından biri, işleri bir sonraki seviyeye taşıyan birkaç mobilya parçası seçmektir. Mobilyanın rengi, nötr palete benzersiz bir dokunuş getiriyor ve tasarımın değişen koşullara veya durumlara uyum sağlaması gerekiyorsa, mobilyalar hızlı ve verimli bir şekilde değiştirilebiliyor.

8- Nötr Renklerle Sakinlik Yaratın

nötr renkler ofis tasarımı

Bazı ofis tasarımları için geometrik tasarımlar ve cesur renk çalışmaları, baştan sona sakin bir his yaratan nötr bir paletten yararlanır. Yumuşak kahverengi duvarlar ve doğal ahşap unsurlar, ofiste üretkenliği teşvik eden rahatlatıcı bir atmosfer yaratır.

Yumuşak gri, parlak beyaz ve çarpıcı siyah, çalışanları her sabah karşılayan ve işe başlamaları için ilham veren bu sakinleştirici endüstriyel tasarımda bir araya geliyor. Masa ve sandalyelerin modern tasarımı, endüstriyel aydınlatma armatürleri ve açık havalandırma sistemi ile iyi uyum sağlar.

9- Işığı Davet Edin

ışık ofis tasarımı

Bir ofis tasarımında cam bölmelerin kullanılması, daha yüksek D vitamini seviyeleri, üretkenliği artırma ve çalışanlar arasında morali artırma dahil olmak üzere inanılmaz sayıda faydaya sahiptir. Bu ofis tasarımında, cam duvar bölmeleri geleneksel bir duvara entegre edilerek ofiste mahremiyet yaratırken dış pencerelerden gelen ışığın ofisin iç kısmına ulaşmasına izin verilir.

10- Ayrı Alanlar Kullanın

ayrı alanlar ofis tasarımı

Bir çalışma alanının nasıl tasarlanacağı, her bir şirketin ihtiyaçlarına bağlıdır. Açık ofis tasarımları 1990'lar ve 2000'ler boyunca popülerlik kazandı, ancak ofis ihtiyaçları değiştikçe ve geliştikçe, işbirliğini geliştirmek ve çalışanların işlerine odaklanmaları için sessiz alanlar yaratmak için ayrı alanların kullanılabileceği açıktır. Bir tasarım fikri, izolasyon olmadan ayrılık yaratan açık, bölme benzeri alanları entegre etmeyi gerektirir.

Daha fazla mahremiyetin gerekli olduğu yerlerde, çalışanlara yaratıcı ve üretken olmaları için ihtiyaç duydukları ayrımı sağlamak için kapılı ofis kabinleri kullanılabilir. Alt yarısında özelleştirilmiş buzlanma bulunan cam kabinler mahremiyet sağlarken kabinin içine doğal ışığın girmesine izin verir.