gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Neden Bir İç Mimar İle Çalışmalıyım?

Neden Bir İç Mimar İle Çalışmalıyım?

Ev, ofis, mekân vb. tasarımları için oldukça fazla seçenek vardır. Şık ve tercih edilen bir tasarım elde etmek için tüm bu seçenekler arasında doğru kombinleri yapmak ve uyumlu parçaları seçmek gerekmektedir. Tüm bunları yapabilmek içinse işin profesyoneli olan iç mimarlarla çalışmak gerekmektedir. İç mimarlar aracılığıyla hayal edilen kombinasyona ulaşmak oldukça kolay bir yolla gerçekleştirilmektedir. Doğru ve kestirme yollar aracılığıyla profesyonel adımlar atılmasını sağlayarak şık dekorasyonların ortaya çıkmasını sağlamaktadırlar.

İç mimarla çalışmak bizlere zamandan da tasarruf sağlayacaktır. Tek başına seçim yapılırken, dizayn oluşturmaya çalışılırken harcanan zaman profesyonel bir gözün devreye girmesiyle tasarruf edilen bir zamana dönüşmektedir.

Aynı zamanda dekorasyon sonucu ortaya çıkacak maliyetin daha ekonomik olmasını sağlayacaktır. Düşük maliyetlerle daha kaliteli ürün kullanımı konusunda yol gösterdikleri için oldukça karlı bir süreç oluşmasına katkı sağlamaktadırlar.

Kişilerin istekleri ve hayalleri doğrultusunda çeşitli mobilya tasarımları sunarak yapılan dekorasyonların spesifik oluşunda etkileri olacaktır.

Bu nedenlerle iç mimarla çalışmak pek çok açıdan bizlere avantaj sağlamaktadır.

Deneyimli İç Mimarda Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

Deneyimli bir iç mimar ilk olarak danışanına değer vermelidir. Onun fikirlerine ve isteklerine kulak vererek kişilerin hayallerine ulaşmada bir basamak olmalıdır.

Hayallerin gerçeğe dönüşmesinde etkin ve bilindik yollar izleyerek mümkün olan en kısa sürede tasarlanan dekorasyonun ortaya çıkmasını sağlamalıdır.

Piyasa ve koşulları yakından takip ederek sektörün detaylarının bilincinde olmalı, danışanlarını realist ve pragmatik yollara yönlendirmelidir.

Müşteri mağduriyetini önlemek adına sahayla ilgili tüm bilgileri detaylı olarak toplamalı, tesisat ve altyapı bilgisine sahip olarak ortaya çıkabilecek sorunları önceden öngörerek çözümleri belirlemelidir.

Danışanlarına bir iç mimarla çalışmak için pek çok sebebi mantıklı bir çerçevede sunmalıdır.

Sonuçta bir iç mimarın gösterdiği özenle, sadece kataloglarla sahip olunan dekorasyon özeni aynı olamamaktadır. Bir iç mimar çağa uygun bir vizyona sahip olarak danışanlarını doğru şekilde yönlendirmelidir.

Her sektörde olduğu gibi mimari alanda da deneyimli insan arayışı oldukça önemlidir. Bir iç mimarın deneyiminin anlaşılması daha önceki projelerinde göstermiş olduğu özenden de anlaşılmaktadır. Sıradan bir mekânın etkileyici bir konsepte dönüştürülmesi tamamen yaratıcılık ve hayal gücü ile ilgili bir konudur. Bu tarz çalışmaların danışana sunulması ilk süreçte bir güven oluşturacaktır.

Bir iç mimarla çalışmak için danışanların değerlendirebileceği bir diğer özellik ise mekanla kurulan bağ sonrasında hızlı bir şekilde en yararlı kullanımın sağlanması basamağıdır.

İçerik Öneris: İç Mimar Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Faktör

Deneyimli Bir İç Mimarla Çalışmanın Avantajları

İç mimarla çalışmak her zaman için bireylere zamandan tasarruf sağlamaktadır. Çünkü pek çok seçeneğin bir araya getirilmesinden önce geçen karar verme zamanı çok fazla efor ve süre gerektirmektedir. Uyumlu, anlam yüklü, hayallere uygun, pragmatik ve de ekonomik olması için uğraşıldığında oldukça fazla süreler harcanmaktadır. Ancak iyi bir iç mimar doğru yönlendirmeler ve profesyonel yaklaşımları sayesinde danışanlarına hızlı çözümler sunmaktadır.

Bunun yanı sıra piyasaya hâkim oluşundan kaynaklı olarak ekonomik parça seçimlerini destekleyerek maliyetin düşürülmesinde etkili olmaktadırlar.

Farklı ve eşsiz tasarımlar isteyen danışanlarına özel öncesinde hayal ettikleri mekân tasarımını dinleyerek standarttın dışında benzersiz dekorasyon örnekleri oluşturmaktadırlar.

Saha ve altyapısı donanımı sayesinde de yerin yapısına uygun kaplamaları, duvar yapısına uygun boyama önerilerini, mobilya kalitesine uygun seçenekleri, aydınlatma seçeneklerini, mekânı en doğru kullanım şeklini oluşturduğu tasarım diliyle danışanlarına en uygun şekillerde sunmaktadırlar.

Tarz ve vizyon sahibi iç mimarlarla çalışmak her zaman için sürecin doğru yönetilmesinde, hızlı ve kaliteli işlemesinde etkili olmaktadır.

İçerik Öneris: İç Mimarlık Firmaları Ne İş Yapar?