gizem pakyurek

Hakkımızda

Gizem Pakyürek İç Mimarlık, İstanbul'da konut, otel, butik otel, restoran cafe tasarımı ve dekorasyonu konusunda mimari hizmetler sunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres

Maslak Mah. AOS 55. Sok. No: 4 İç Kapı No: 542 Sarıyer/İSTANBUL

Eklektik İç Mimari Stili

Eklektik İç Mimari Stili

Eklektik iç mimari stili ile çalışan iç mimarlar, farklı tasarım anlayışlarına ait unsurları karıştırmayı ve eşleştirmeyi tercih ederek, farklı bir atmosfer yaratan maksimalist bir görünüm elde eder.

Eklektik Dekorasyon Stili Nedir?

Eklektik dekorasyon stili, benzersiz bir estetik yaratmak için farklı stilleri ve motifleri bir araya getiren bir iç tasarım türüdür. Eklektik tasarım genellikle, Bohem tarzına bağlı kalınarak eklektik oda fikirlerinin aynı ilkelerini kullanan boho eklektik gibi kapsayıcı bir tema tarafından yönlendirilir.

"Eklektisizm" terimi, "seçici" anlamına gelen Yunanca eklektikos kelimesinden gelir.

Eklektik tasarım ilk olarak 19. yüzyılda Avrupa'da mimarların bazı geleneksel tarzları korurken benzersiz tasarımlar yaratmasının bir yolu olarak ortaya çıktı. Eklektik tarz, on dokuzuncu yüzyılın sonlarında ve yirminci yüzyılın başlarında Paris'te ortaya çıktı. Şehrin ana mimarlık ve tasarım okullarından biri olan École des Beaux-Arts, dünyanın her yerinden gelen öğrencilerin işbirliği yapabilecekleri ve tamamen yeni stiller icat edebilecekleri bir yerde bir araya geldikleri dekoratif sanatlar programıyla ünlüydü. Bu öğrencilerden bazıları, Beaux-Art stilini kendi görüşleri ile birleştiren, binalara güncellenmiş, modern süslemelerle klasik ve tarihi bir stil kazandıran Amerikalı mimarlardı.

Modern iç mimari hakkındaki içeriğimizi de inceleyin: Modern İç Mimari Stili

Eklektik İç Mimari Stilinin 3 Özelliği

Eklektik dekorasyon, estetik ve işlevsel özelliklerin çeşitli ancak küratörlü bir karışımına sahiptir.

Farklı görsel öğeleri karıştırma: Baskıları, desenleri ve dokuları karıştırmak eklektik tasarımın temelidir. Eklektik dekorasyon, ek bir boyut veya ilgi katmanı oluşturmak amacıyla normalde birbirini tamamlamayan farklı şekiller, kompozisyonlar ve tasarım öğelerini bir araya getirir.

Modern ve gelenekselin birleşimi: Eklektik tasarım, farklı zaman dilimlerinden dekorlar ile evlidir. Yani bambaşka stillerin bir araya getirilmesi ile oluşturulur. Minimalist mimari sanatıyla eşleştirilmiş eski mobilyalar görebilirsiniz. Fransız Rönesans aksanlarıyla tamamlanmış bir orta yüzyıl modern tarzı banyo da görebilirsiniz.

Özenle derlenmiştir: Eklektik iç tasarım zahmetsiz görünebilir, ancak iç mimarların her şeyin birlikte çalıştığından emin olmak için bireysel değişkenleri dikkatlice seçmesi gerekir. Genellikle renk, doku veya belirli bir odak noktası gibi birleştirici bir öğe veya tema vardır.

Eklektik İç Mimari Stil Nasıl Elde Edilir?

Eklektik tarz tamamen uyum içinde olan farklı tarzların, yan yana gelen dokuların ve zıt renklerin bir araya gelerek bir ev dekoru oluşturması temeline dayanır. Temelinde bu işlem, uyumlu, güzel bir şekilde tasarlanmış bir oda yaratmakla ilgilidir çünkü bu, canlılık gerektiren bir tasarım stilidir. Ve tabi ki harika bir göz. Eklektik iç tasarım tamamen deneme ve oyunla ilgili olduğundan, izin verdiği özgürlükle eğlenebilirsiniz.

Ancak eklektik tarzdaki mobilyaların mükemmel bir karışımını kendinden emin bir el ile bir araya getirme düşüncesi göz korkutucu görünüyorsa, kendi eklektik alanınızı otorite ile yaratmanıza yardımcı olmak için Gizem Pakyürek İç Mimarlık ile iletişime geçerek iç tasarım konusunda profesyonel bir hizmet alabilirsiniz.

Bir Temel Renk Paleti Seçin

Bir Temel Renk Paleti Seçin

Eklektik tasarımınızı tamamlamak için bir dizi temel renk seçmek harika bir başlangıç ​​noktasıdır ve düzenlemenize ve uyumlu bir görünüm oluşturmanıza yardımcı olacak bir kılavuz görevi görür. Ayrıca, dengeyi sağlamak için eklektik tasarımın öğelerini bir araya getirmeye yardımcı olacaktır. Başlamak için bir nötr renk tonu ve bir vurgu rengi seçmenizi öneririz. Ek olarak sakinleştirici bir nötr kullanmak, akıllı bir temel rengin üst üste binmesine izin verecek ve odanın boğucu hissettirmesini önleyecektir.

Bu nötr renk, özellikle uyumsuz ve düzensiz bir alan yerine uyumlu bir alan yaratmak için bir odanın farklı yönlerine uygulandığında, seçtiğiniz vurgu renginin yanında harikalar yaratacaktır. Devam ederken, eklektik ev dekoruna incelenmiş ancak nüanslı bir yaklaşım için iki klasik tonla başlayarak temel eklektik stil paletinizi genişletin.   

Çağdaş iç mimari hakkındaki içeriğimizi de inceleyin: Çağdaş İç Mimari Stili

Basit Duvar Kaplamaları

Basit Duvar Kaplamaları

Eklektik tarzda bir dekoru mükemmelleştirmek için rotanızı çizerken, duvarlarınızı basit ve anlaşılır tutmak en iyisidir. Detaylar bakımından zengin duvar kağıtları, diğer desenli unsurları geliştirmeyi zorlaştırabilir. Basit boyalı duvarlar, eklektik bir dekoru geliştirmek ve başka yerlere ilgi eklemek için sağlam bir temel oluşturacaktır. Sade bir zemine canlı aksesuarlar eklemek, yoğun bir zemine sade aksesuarlar eklemekten çok daha kolaydır; çok daha fazla alternatifiniz olacak.

Ayrıca, boyalı duvarlar, canlı duvar kaplamaları uygulamaktan daha az iş gücü gerektirir. Ancak bu, yalnızca bir seçeneğiniz olduğu anlamına gelmez. Koyu ve açık renkler eşit derecede iyi çalışır. Daha koyu renkler sıcaklık ve derinlik katarken, açık renkler eklektik bohem dekoru daha iyi vurgulamak için herhangi bir alanın daha büyük ve daha parlak görünmesini sağlar.

Desen Oyunları İle Alandaki Keyfi Artırın

Desen Oyunları İle Alandaki Keyfi Artırın

Bu, kişiliğin ortaya çıkmaya başladığı aşamadır ve etkileyici desenlerle oynayabileceğiniz ve neyin uyumlu olup neyin uyumsuz olduğunu görmek için stilleri karıştırıp eşleştirebileceğiniz eklektik bir iç tasarım havası yaratırken daha cüretkar olursunuz.

İki temel tonunuzu göz önünde bulundurarak eklektik dekor düzeniniz boyunca benzer tonlar ve renkler kullanmaya devam edin. Bununla birlikte, mutlaka birlikte gitmeyen beklenmedik desen kombinasyonlarıyla alanı bir parça bozun. Genellikle birbirine zıt olan ve bu konuda cesur olan öğeleri bir araya getirin, benzersiz bir his yaratmanıza yardımcı olacakları için çakışan desen ve renklerden çekinmeyin.

Dokudaki Oyunlar

Dokudaki Oyunlar

Renk ve dekorasyon için anlattıklarımız doku için de geçerlidir. Dokusal oyunlarla eğlenin ve eklektik ev dekorunuzun kendini göstermesi için farklı dokular geliştirin. Evinizde unutulmaz bir eklektik his için kontrast dokular kullanın. Alanınızda gözün ilgisini çekecek kadar yoğun görsel elemanlar kullanmak istemezsiniz. Bunu aleni olmadan yapmanın akıllıca bir yolu, odaya küçük dozlarda farklı dokular katmaktır.

Pürüzlü, pütürlü dokuların (ahşap damarlara karşı mermer yüzeyleri düşünün) ve yumuşak dokuların yanı sıra sert dokuları (lüks kanepeler ve bir sehpanın yanında bulunan minderler) yerleştirin.  

Galeri Duvarı

Galeri Duvarı

Eklektik tarzda bir oturma odasından daha fazla galeri duvarı içerecek mükemmel tarzda bir alan yoktur. Tablo ve resimlerin kombinasyonu ruha mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Kişiselleştirilmiş eklektik bohem oturma odası yaratmak için renk, boyut ve stille oynarken çok eğleneceksiniz. Bir galeri, basit duvarlarda da harika görünür, çünkü burada bol miktarda kişiliği ve ilgiyi tanıtabilirsiniz.

Bir galeri duvarı ayrıca, ayırt edici odak noktaları oluşturmanıza olanak tanır. Çarpıcı bir karışıma sahip bir odada odaklanacak ve konsantre olacak bir şeye sahip olmak, gözün hareket etmesine izin verir. Bu da eklektik tarzdaki bir odanın uyandırabileceği ağır hissi hafifletmek için harikadır. İçine koyduğunuz sanat eserlerini tamamlamak için farklı çerçeve stilleri seçin. 

Farklı Mobilya Stilleri

Farklı Mobilya Stilleri

Farklı mobilya tasarım stillerini karıştırmak ve eşleştirmek, güzel bir şekilde tasarlanmış eklektik oturma odası dekoru, eklektik yatak odası dekoru ve genel olarak eklektik ev dekorunda ustalaşmanın bir başka eğlenceli ve akıllıca yoludur. Çünkü neşeli bir ürün yelpazesinin vurgulayamayacağı hiçbir şey yoktur. Özünde, eklektik tarzdaki dekor tamamen bununla ilgilidir - eskiyi, yeniyi, moderni ve klasiği karıştırmak.

Ultra modern bir sehpanın yanındaki berjer sandalyeleri veya klasik görünümdeki bir şömine rafının üzerindeki eskitme çerçeveli aynayı düşünün. Evinizde zaten sahip olduğunuz özelliklerden yararlanın ve bunları yeni parçalarla karşılaştırın.

Dağınıklığa İzin Vermeyin

Dağınıklığa İzin Vermeyin

Eklektik tasarımın dağınık, darmadağın ve aşırı meşgul bir oda yaratmasına izin vermek kolay olabileceğinden dikkatli olun. Odada her şeyin bir yeri olmalı ve her parçanın bir anlamı olmalı. Alanınızı ve yüzeylerinizi zorlamadan öğelerin ve aksesuarların kendilerini ifade etmesine izin verin ve önemli öğelerin çevredeki dekorda kaybolmadığından emin olun.

Bir odada çok fazla şey olup olmadığından emin değilseniz, bir adım geri çekilin ve farklı bir perspektiften bakın ya da ayrıntılı olarak incelemek için bir fotoğraf çekin.   

Kesin Kurallar Yoktur

Kesin Kurallar Yoktur

Eklektik iç tasarım stili, kişiliğinizi bir odada sunmakla ilgilidir. Eklektik tarzdaki eviniz için kendinize çok fazla sınır koymayın; geleneksel iç tasarımla ilgili zor ve yorgun kurallardan kendinizi kurtarın. Hayal gücünüzü serbest bırakın ve deneylerle eğlenin.